Η μετοχή της Kava εκτοξεύεται στο εμπορικό ντεμπούτο. Ίσως θα ξεκινήσει σιγά σιγά η αγορά IPO.

Οι μετοχές του ομίλου Kava σημείωσαν άνοδο άνω του 90% μετά την πρώτη εμφάνιση της μετοχής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Πέμπτη.

Οι μετοχές της Cava (δηλαδή: CAVA ) άνοιξαν στα 42 $ ανά μετοχή και διαπραγματεύτηκαν τελευταία στα 42,64 $, αυξημένες κατά 93% από την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς των 22 $. Η αρχική δημόσια προσφορά του μεσογειακού fast-casual εστιατορίου των 14,4 εκατομμυρίων μετοχών τιμολογήθηκε την Τετάρτη. Η IPO αποτίμησε την εταιρεία στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Cava είπε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη δημόσια προσφορά της για τη χρηματοδότηση νέων εγκαινίων εστιατορίων. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει εστιατόρια σε 22 πολιτείες.

Η Cava ιδρύθηκε το 2010. Οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν επιλογές φαγητού σε μεσογειακό στιλ, όπως φαλάφελ, τζατζίκι και πίτες με γέμιση αρνιού, μπολ και σαλάτες.

Η αγορά IPO ήταν ιστορικά αργή φέτος εν μέσω υψηλού πληθωρισμού δεκαετιών, αύξησης των επιτοκίων και φόβων για ύφεση. Εξαιρουμένων των SPAC και των spinoffs, οκτώ IPO στις ΗΠΑ άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων έχουν ολοκληρωθεί φέτος, έγραψε ο αναλυτής της Goldman Sachs David Kostin σε ένα ερευνητικό σημείωμα αυτή την εβδομάδα.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Σε μια συνέντευξη Βαρώνος, Η Chief Financial Officer της Cava, Tricia Toliver, δήλωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε ισχυρή θέση και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να εισέλθει στο χρηματιστήριο.

“Επενδύσαμε στην υποδομή που θα μας επιτρέψει να αναπτυχθούμε. Είχαμε τρομερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και αναμένουμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε στο μέλλον και πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό.” είπε ο Τόλιβερ. «Είναι η τέλεια στιγμή για να βγούμε στο χρηματιστήριο και η αγορά φαίνεται να το έχει αγκαλιάσει αυτό».

READ  Οι πιλότοι της Delta εγκρίνουν αύξηση μισθών κατά 34%.

Αρκετές αλυσίδες εστιατορίων θέλουν να βγουν στο χρηματιστήριο φέτος. Το Panera είναι γνωστό για το σερβίρισμα ψωμιού, σούπες και σάντουιτς. Ανακοινώθηκε εύκολα τον Μάιο Τον Μάιο ετοιμαζόταν για την IPO της με νέα ηγεσία. Υπάρχει επίσης η Fogo Hospitality, η μητρική εταιρεία της αλυσίδας ψητοπωλείων σε βραζιλιάνικο στυλ Fogo de Sao. Ετοιμάζεται να βγει δημόσιαΣύμφωνα με την Wall Street Journal.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Είναι μια δύσκολη αγορά IPO, αλλά είναι επίσης ένα σκληρό καταναλωτικό περιβάλλον. Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον περασμένο μήνα καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να τσιμπά τις τσέπες των ανθρώπων. Ωστόσο, ο Tolliver είπε ότι ο Cava είναι σε ισχυρή θέση για να αντισταθμίσει αυτές τις πληθωριστικές πιέσεις.

«Ήμασταν πολύ προσεκτικοί σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών του μενού μας, ειδικά επειδή έχουμε κάνει λιγότερο από το 5% των τιμών μενού εστιατορίων τα τελευταία δύο χρόνια και ενισχύουμε την αξία για τους επισκέπτες μας και μας κάνουμε ακόμα πιο ευνοϊκούς επιλογή», ​​είπε.

Η μέθοδος της εταιρείας για την προσέλκυση πελατών φαίνεται να λειτουργεί. Σύμφωνα με τα δεδομένα της εταιρείας ανάλυσης τοποθεσίας Placer.aiΑπό τον Ιανουάριο του 2023, οι μηνιαίες επισκέψεις της Kava ανά τοποθεσία έχουν αυξηθεί από έτος σε έτος.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

«Είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό επίτευγμα υπό το πρίσμα της συνεχούς επέκτασης της αλυσίδας και ένα σημάδι ότι οι νέες τοποθεσίες οδηγούν την κίνηση στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον», έγραψε ο Ezra Carmel του Placer.ai σε μια έκθεση έρευνας.

Γράψτε στην Angela Palumbo στο [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *