Ενημερώσεις για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια επίσκεψης Αφρικανών ηγετών

χρέος…Μπρένταν Χόφμαν για τους New York Times

Τέσσερις Αφρικανοί ηγέτες έφτασαν στο Κίεβο την Παρασκευή, όπου το ταξίδι τους διακόπηκε για λίγο από μια επίθεση με ρωσικούς πυραύλους και σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Ρωσία το Σάββατο σε μια ασυνήθιστη ώθηση για τη διαμεσολάβηση της ειρήνης μεταξύ χωρών που βρίσκονται σε πόλεμο για περισσότερο από ένα χρόνο.

Μια διπλωματική αποστολή στην οποία συμμετέχουν οι ηγέτες της Νότιας Αφρικής, της Ζάμπιας, των Κομόρων και της Σενεγάλης έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και σκεπτικισμό. Πολλές αφρικανικές χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους – επιδιώκοντας να απομονώσουν τη Μόσχα μέσω οικονομικών κυρώσεων – από την πλήρη εισβολή στην Ουκρανία και πολλές αρνήθηκαν να καταδικάσουν τις ενέργειες της Ρωσίας. Η Ρωσία έχει εργαστεί σκληρά για να εδραιώσει τις συμμαχίες της στην ήπειρο από την έναρξη του πολέμου.

Ενώ ορισμένοι αναλυτές αμφισβήτησαν εάν η αποστολή θα καρποφορήσει ρεαλιστικά, οι υποστηρικτές των διαφόρων ειρηνευτικών πρωτοβουλιών σημειώνουν ότι η αφρικανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί πρώτα με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Οι ηγέτες, που ταξίδεψαν με τρένο από την Πολωνία, συναντήθηκαν στην Αγία Πετρούπολη με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Β. Μοιράστηκε πλάνα από τον Νοτιοαφρικανό πρόεδρο Cyril Ramaphosa να φτάνει σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Κίεβο και να τον υποδέχονται Ουκρανοί αξιωματούχοι. Στον επίσημο λογαριασμό του Προέδρου στο Twitter ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙ.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε ενώ ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής ήταν ακόμη ενεργός στην πρωτεύουσα, ο εκπρόσωπος του γραφείου του Προέδρου της Νότιας Αφρικής, Βίνσεντ Μακβένια, δήλωσε ο κ. Ο Ραμαφόσα είπε ότι ήταν “σίγουρα εδώ”.

READ  Μεγάλα προβλήματα αλλά αντίθετα προβλήματα το 2024 - Δημοσκόπηση

Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος επισκέφθηκε το Bucha, ένα προάστιο της Bucha, όπου οι New York Times και άλλοι έχουν τεκμηριώσει τις ρωσικές θηριωδίες από την εισβολή της Μόσχας και ο κ. Περίμεναν μέχρι να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Ζελένσκι.

Το διακύβευμα του πολέμου είναι ιδιαίτερα υψηλό για την Αφρική, η οποία έχει δει κρίσιμες αλυσίδες εφοδιασμού, ιδιαίτερα για γεωργικά προϊόντα, να διαταράσσονται από τις μάχες.

«Όλοι γνωρίζετε ότι η Αφρική έχει πληγεί σκληρά από αυτή τη σύγκρουση όσον αφορά την επισιτιστική ανασφάλεια, την τιμή των σιτηρών, την τιμή των λιπασμάτων», είπε ο κ. Ο Makwenya είπε, “Αλλά, εξίσου, αυτό το έργο βοηθά στην εύρεση ενός μονοπατιού προς την ειρήνη. Τα βάσανα των ανθρώπων στην Ουκρανία.

Τον περασμένο μήνα, ο κ. Η ειρηνευτική πρωτοβουλία ανακοινώθηκε από τη Ramaphosa. Οι αξιωματούχοι της Νότιας Αφρικής αρνήθηκαν τον ισχυρισμό.

Περισσότερες από δώδεκα αφρικανικές χώρες απείχαν από την ψηφοφορία των Ηνωμένων Εθνών που καταδίκαζε τη Ρωσία ή ζητούσε την αποχώρησή της από την Ουκρανία, με μια χούφτα ψήφους υπέρ της Ρωσίας.

Η Νότια Αφρική και άλλες χώρες της ηπείρου ήταν ανένδοτες ότι ήταν καλύτερο να πάρουν μια ουδέτερη θέση στον πόλεμο, λέγοντας ότι θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση προσπαθώντας να κάνουν ειρήνη.

Οι πρόεδροι της Δημοκρατίας του Κονγκό, της Αιγύπτου και της Ουγκάντα ​​είχαν επίσης προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Ουκρανία, αλλά θα έστελναν αντιπροσώπους, δήλωσε στο News 24, το νοτιοαφρικανικό πρακτορείο ειδήσεων, εκπρόσωπος της προεδρίας της Νότιας Αφρικής, αν και δεν υπήρχε καμία εξήγηση.

Η αντιπροσωπεία οργανώθηκε εν μέρει από τον Jean-Yves Ollivier, έναν πλούσιο Γάλλο επιχειρηματία με δεκαετίες ιστορίας ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για χώρες σε όλη την Αφρική.

READ  Η πρώτη εκπομπή του Coachella το βράδυ της Παρασκευής τελειώνει με άσχημη νότα

Κύριος. Ο Ολιβιέ είπε σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι η αντιπροσωπεία προέκυψε από συνομιλίες που είχε με αρχηγούς κρατών σε πολλές αφρικανικές χώρες με τις οποίες είναι κοντά. Κύριος. Ζελένσκι και ο κ. Είπε ότι η πρώτη σειρά εργασιών στις συνομιλίες με τον Πούτιν θα είναι η συζήτηση πιθανών μεταφορών κρατουμένων και η ενίσχυση συμφωνιών που επιτρέπουν τις εξαγωγές λιπασμάτων από τη Ρωσία.

Σε Ένα άρθρο στο Newsweek«Αυτό το έργο μπορεί να προχωρήσει με την έναρξη διαλόγου για θέματα ενδιαφέροντος και για τις δύο χώρες και, αρχικά, δεν θα επηρεάσει άμεσα τη στρατιωτική κατάσταση στο έδαφος», είπε.

«Και θα υπάρξει ένα στρώμα συνομιλιών», πρόσθεσε. «Ελπίζουμε ότι από αυτή τη συνομιλία θα οδηγήσει σε άλλα ζητήματα και θα ανοίξει τουλάχιστον το ενδεχόμενο λύσης».

Μέγκαν Σπέσια Η αναφορά συντάχθηκε από το Lviv της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *