Δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ελάφρυνση του φοιτητικού δανείου

Αυτός ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Έχω περισσότερα να ανακοινώσω όταν απευθύνομαι στο έθνος σήμερα το απόγευμα.

Το πρόγραμμα ανακούφισης φοιτητικού δανείου της κυβέρνησής μου θα ήταν σανίδα σωτηρίας για εκατομμύρια εργατικούς Αμερικανούς που προσπαθούσαν να ανακάμψουν από μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα. Σχεδόν το 90 τοις εκατό της ανακούφισης από το πρόγραμμά μας θα πήγαινε σε δανειολήπτες που έπαιρναν λιγότερα από 75.000 $ ετησίως και καμία από αυτές δεν θα πήγαινε σε άτομα που έπαιρναν περισσότερα από 125.000 $. Θα άλλαζε τις ζωές εκατομμυρίων Αμερικανών και των οικογενειών τους. Και θα ήταν καλό για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.

Η υποκρισία των Ρεπουμπλικανών εκλεγμένων αξιωματούχων είναι εκπληκτική. Δεν έχουν πρόβλημα με τα δισεκατομμύρια σε δάνεια που σχετίζονται με την πανδημία σε επιχειρήσεις — συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων χιλιάδων και μερικές φορές εκατομμυρίων δολαρίων για τις δικές τους επιχειρήσεις. Και αυτά τα δάνεια διαγράφηκαν. Αλλά όταν ήρθε η ώρα να προσφέρουν ανακούφιση σε εκατομμύρια σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το εμποδίσουν.

Αν και το σημερινό αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό, δεν πρέπει να παραβλέπουμε την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην πραγματοποίηση ιστορικών αυξήσεων στα Bell Grants. Διαγραφή χρεών για εκπαιδευτικούς, πυροσβέστες και δημόσιους υπαλλήλους. και τη δημιουργία ενός νέου σχεδίου αποπληρωμής δανείου, έτσι ώστε κανείς που έλαβε ένα προπτυχιακό δάνειο δεν θα πρέπει να πληρώσει περισσότερο από το 5 τοις εκατό του διακριτικού του εισοδήματος.

Πιστεύω ότι η απόφαση του δικαστηρίου να σταματήσει το πρόγραμμα ανακούφισης φοιτητικού δανείου ήταν λάθος.

Αλλά δεν θα σταματήσω σε τίποτα για να βρω άλλους τρόπους για να παρέχω ανακούφιση στις σκληρά εργαζόμενες οικογένειες της μεσαίας τάξης. Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εργάζεται για να φέρει την υπόσχεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κάθε Αμερικανό.

READ  Η ηγεσία του CNN δέχεται πυρά μετά το «καταστροφικό» δημαρχείο Τραμπ

Αργότερα σήμερα, θα παράσχω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έχει κάνει η διοίκηση μου για να βοηθήσει τους μαθητές και τα επόμενα βήματα που θα κάνει η διοίκηση μου.

###

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *