Οι πιλότοι της Delta εγκρίνουν αύξηση μισθών κατά 34%.

Οι πιλότοι της Delta Air Lines ενέκριναν ένα νέο συμβόλαιο που θα αυξήσει τους μισθούς κατά 34 τοις εκατό έως το 2026 και θα βελτιώσει τον προγραμματισμό, τη συνταξιοδότηση και άλλα οφέλη, ανεβάζοντας το επίπεδο των διαπραγματεύσεων για συμβάσεις σε άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ.

Η ψηφοφορία διεξήχθη τον Φεβρουάριο και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, με το 78 τοις εκατό των πιλότων να εγκρίνει τη συμφωνία, σύμφωνα με το Δέλτα Master Executive Council, το σωματείο που τους εκπροσωπεί. Το συνδικάτο είπε ότι περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια συγκεντρώθηκαν σε τέσσερα χρόνια.

Οι σημαντικές αυξήσεις του συμβολαίου αντικατοπτρίζουν την έλλειψη πιλότων στις ΗΠΑ και την ισχυρή ανάκαμψη της ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προσλάβει χιλιάδες πιλότους από τότε που ξεκίνησαν οι κρατήσεις το 2021 μετά το χτύπημα της πανδημίας στις αρχές του 2020. Πολλές αεροπορικές εταιρείες πρόσφεραν πακέτα πρόωρης συνταξιοδότησης και εξαγοράς σε πιλότους και άλλους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας. Η ζήτηση αναμένεται να ανακάμψει αργά. Είχαν περιορισμένο προσωπικό όταν η επιχείρηση αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα.

«Αυτή η κορυφαία στον κλάδο σύμβαση είναι άμεσο αποτέλεσμα της ενότητας και της αποφασιστικότητας των πιλότων της Delta», δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου, καπτ. Ντάρεν Χάρτμαν. σημαντικές βελτιώσεις στην πιλοτική μας σύμβαση εργασίας».

Οι 15.000 πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας έχουν εγκρίνει συντριπτικά μια ξεχωριστή σύμβαση με στόχο την προστασία του αριθμού των υψηλών αμειβόμενων θέσεων εργασίας για πιλότους που εκτελούν διεθνείς πτήσεις. Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε από το 90 τοις εκατό των ψηφοφόρων, απαιτεί από τη Delta να προσθέτει νέες διεθνείς πτήσεις κάθε φορά που πουλά περισσότερες πτήσεις που εκτελούνται από ξένες αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

«Από την αρχή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, ξεκινήσαμε να παραδώσουμε το καλύτερο συμβόλαιο πιλότου στον κλάδο στους καλύτερους πιλότους του κλάδου, κάτι που θα μας καθιστούσε το καλύτερο μέρος για την αμερικανική αεροπορία, και αυτή η σύμβαση είναι μια αντανάκλαση αυτής της ακλόνητης δέσμευση», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της Delta, John Laughter.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τους μισθούς για πολλούς εργαζόμενους από τον Απρίλιο. Σε αντίθεση με τους ομοτίμους της, το εργατικό δυναμικό της Delta, συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών και των χειριστών αποσκευών, είναι σε μεγάλο βαθμό μη συνδικαλισμένο.

Η νέα σύμβαση αναμένεται ευρέως να επηρεάσει τις πιλοτικές διαπραγματεύσεις στις American Airlines, United Airlines και Southwest Airlines. Όλες αυτές οι εταιρείες παλεύουν με σκληρές συνομιλίες και απαιτήσεις για υψηλότερους μισθούς και άλλες αλλαγές από τους ηγέτες των συνδικάτων και τα μέλη τους.

Το φθινόπωρο, οι πιλότοι της United απέρριψαν την προτεινόμενη σύμβαση. Και οι ηγέτες της αμερικανικής ένωσης, της Allied Airmen’s Union, αρνήθηκαν να στείλουν μια δοκιμαστική συμφωνία σε ψηφοφορία για ένταξη.

Η American δήλωσε την Τετάρτη ότι η νέα συμφωνία της Delta θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση σε άλλες αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν καλύτερους όρους στους πιλότους.

«Το πιλοτικό συμβόλαιο της Delta αλλάζει βαθιά τα οικονομικά για ολόκληρο τον κλάδο», ανέφερε η American σε μια δήλωση. «Η δέσμευσή μας να πληρώνουμε καλά και ανταγωνιστικά τα μέλη της ομάδας μας παραμένει αμετάβλητη».

Το συνδικάτο στα νοτιοδυτικά σχεδιάζει να ζητήσει από τα μέλη του να ψηφίσουν τον Μάιο για να εγκρίνουν μια απεργία εάν η ομάδα δεν καταλήξει σε συμφωνία με την εταιρεία. Οι διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο συνεχίζονται εδώ και τρία χρόνια. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, οι πιλότοι μπορούν να απεργήσουν μόνο αφού πληρούν πολλές προϋποθέσεις.

READ  Χαλαρώνουν οι ασιατικές μετοχές εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, λεπτά της Fed

“Αυτή δεν είναι μια απόφαση που λάβαμε ελαφρά, αλλά δεδομένης της πορείας της τρέχουσας ηγετικής μας ομάδας, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στη σταθερότητα και το μέλλον της αεροπορικής μας εταιρείας”, δήλωσε ο Capt. Casey Murray, πρόεδρος της Southwest Airlines Pilots Association, στο μια δήλωση τον περασμένο μήνα.

Ο Captain Murray και άλλοι ηγέτες των συνδικάτων επέκριναν τη διοίκηση της Southwest στα τέλη του περασμένου έτους, αφού οι ενέργειες της εταιρείας διέκοψαν τα ταξιδιωτικά σχέδια περίπου δύο εκατομμυρίων ανθρώπων. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι κατακλύζεται από τις κακές καιρικές συνθήκες και άλλες προκλήσεις, αλλά το Υπουργείο Μεταφορών διερευνά εάν η Southwest πούλησε εν γνώσει της περισσότερα αεροπλάνα από όσα μπορούσε να αντέξει.

Εκτός από τις αυξήσεις, το νέο συμβόλαιο της Delta περιλαμβάνει βελτιώσεις σε παροχές όπως χρόνος διακοπών, μεροκάματα ταξιδιών, προγραμματισμός και συνταξιοδοτικές εισφορές.

Το 96 τοις εκατό των επιλέξιμων πιλότων της Delta ψήφισαν. Η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ την Πέμπτη και θα ισχύει μέχρι το 2026.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *