Η Tesla μειώνει τις τιμές στα αυτοκίνητα και το λογισμικό FST το Σαββατοκύριακο

(Bloomberg) — Tesla Inc. Η Κίνα μείωσε τις τιμές των μοντέλων της το Σαββατοκύριακο, εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων και του πληθωρισμού των αποθεμάτων σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Τα περισσότερα διαβασμένα από το Bloomberg

Αργά το Σάββατο, η εταιρεία υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ μείωσε την τιμή του λογισμικού υποστήριξης οδηγού, που ονομάζεται FSD, ή Full Self-Driving, κατά ένα τρίτο στα 8.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν 12.000 δολάρια.

Η υπόσχεση ενός πλήρως αυτόνομου οχήματος είναι εδώ και πολύ καιρό το κλειδί για την υψηλή αποτίμηση της Tesla. Τις τελευταίες εβδομάδες, η Tesla κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις του λογισμικού FSD και ο Μασκ υποσχέθηκε να κυκλοφορήσει ένα αποκλειστικό Robotaxis στις 8 Αυγούστου.

Ο ιστότοπος της Tesla αναφέρει ότι οι πελάτες θα έχουν 30 ημέρες πλήρους δυνατότητας αυτοοδήγησης με την αγορά ενός νέου οχήματος. “Οι λειτουργίες που ενεργοποιούνται αυτήν τη στιγμή απαιτούν ενεργή επίβλεψη του οδηγού και δεν καθιστούν το όχημα αυτόνομο”, αναφέρει ο ιστότοπος.

Νωρίτερα το Σαββατοκύριακο, η Tesla μείωσε τις τιμές στην Κίνα και τις ΗΠΑ, τις δύο κύριες αγορές της, καθώς και στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στη διόγκωση των αποθεμάτων μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου.

Στην Κίνα, η Tesla μείωσε τις τιμές σε όλη τη γκάμα της, με το ενημερωμένο Model 3 να πέφτει στα 231.900 γιουάν (32.000 $) από 245.900 γιουάν προηγουμένως. Το μοντέλο Y είναι 249.900 γιουάν – ή περίπου 34.500 $ – με έκπτωση από 263.900 γιουάν.

Στις ΗΠΑ, η φθηνότερη έκδοση του Model Y κοστίζει τώρα στα 42.990 $, καθιστώντας την τη χαμηλότερη τιμή εκκίνησης για ένα σπορ όχημα. Η Tesla έκανε επίσης έκπτωση στις άλλες δύο ακριβότερες εκδόσεις του Model Y κατά 2.000 $ και έριξε την τιμή του Model X στη χαμηλότερη τιμή του.

READ  Η Κίνα χλευάζει το FBI ότι η διαρροή στο εργαστήριο της Γουχάν θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία Covid

Οι περικοπές περιόρισαν μια σταθερή εβδομάδα για την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Όστιν. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μασκ ανακοίνωσε περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού του σε ένα σημείωμα προς τους περισσότερους από 140.000 υπαλλήλους της εταιρείας. Αποχώρησαν και δύο βασικά στελέχη.

Διαβάστε περισσότερα: Τα ανώτερα στελέχη της Tesla αποχωρούν εν μέσω παγκόσμιων περικοπών θέσεων εργασίας

Την Τετάρτη, η Tesla δήλωσε στη δήλωση πληρεξουσίου της ότι θα ζητήσει από τους μετόχους να ψηφίσουν ξανά για το πακέτο αποζημίωσης 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Μασκ που καταργήθηκε από δικαστήριο του Ντέλαγουερ τον Ιανουάριο.

Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακάλεσε σχεδόν 3.900 pickup Cybertruck λόγω επισκευής ή αντικατάστασης πεντάλ γκαζιού.

Ο Μασκ ανέβαλε επίσης ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία, όπου αναμενόταν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, λέγοντας ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει «βαριές δεσμεύσεις» στην Tesla.

Διαβάστε επίσης: Ο Μασκ αναβάλλει την επίσκεψη στην Ινδία επικαλούμενος βαριά καθήκοντα Tesla

Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου στις 23 Απριλίου. Η μετοχή της έχει υποχωρήσει περισσότερο από 40% φέτος εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων, του εντεινόμενου ανταγωνισμού στην Κίνα και του ριψοκίνδυνου σχεδίου του Μασκ να πάει «μπαλάκια στον τοίχο» για την Αυτονομία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε την πρώτη ετήσια πτώση των πωλήσεών της από τις πρώτες μέρες της πανδημίας, παραδίδοντας 386.810 οχήματα το πρώτο τρίμηνο, υπολείποντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στην Κίνα, το μερίδιο αγοράς της Tesla μειώθηκε στο 6,7% το τέταρτο τρίμηνο του 2023, από 10,5% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

READ  Ηγέτες Vs. Οι Raiders είναι διαφορετικοί, αλλά ένα από τα πιο άγρια ​​TD της χρονιάς θα κληθεί πίσω λόγω ποινής

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσφατα απώθησε το χρονοδιάγραμμα παραγωγής στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, ανέφερε το Bloomberg στα τέλη του περασμένου μήνα. Οι εξαγωγές από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη, το οποίο προμηθεύει ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα και σε άλλα μέρη της Ασίας, της Ευρώπης και του Καναδά — μειώθηκαν από τους δύο πρώτους μήνες του προηγούμενου έτους, παρόλο που οι συνολικές πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν.

Τα περισσότερα διαβασμένα από το Bloomberg Businessweek

©2024 Bloomberg LP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *