Το κόμμα του υποστηριζόμενου από την Κίνα ηγέτη Mohamed Muisu κερδίζει συντριπτική νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές στις Μαλδίβες

Ο Μοχάμεντ Μουϊσού και οι σύμμαχοί του είχαν μόνο οκτώ έδρες στο απερχόμενο κοινοβούλιο

Αρσενικός:

Το κόμμα του προέδρου των Μαλδίβων Μοχάμεντ Μουίζου κέρδισε τον έλεγχο του κοινοβουλίου σε συντριπτικές εκλογές την Κυριακή, με τους ψηφοφόρους να υποστηρίζουν την κλίση του προς την Κίνα και μακριά από την περιφερειακή δύναμη και την παραδοσιακή Ινδία.

Το Λαϊκό Εθνικό Κογκρέσο (PNC) του Muisu κέρδισε 66 από τις πρώτες 86 έδρες που δηλώθηκαν, υπεραρκετές για μια υπερπλειοψηφία στο ήδη 93μελές Majlis, ή κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εκλογικής Επιτροπής των Μαλδίβων.

Η ψηφοφορία θεωρήθηκε ως μια σημαντική δοκιμασία του σχεδίου του Muizhu να προωθήσει τη στενότερη οικονομική συνεργασία με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της ανέγερσης χιλιάδων διαμερισμάτων σε αμφιλεγόμενη ανακτηθείσα γη.

Το PNC και οι σύμμαχοί του είχαν μόλις οκτώ έδρες στο απερχόμενο κοινοβούλιο, σε αδιέξοδο λόγω έλλειψης πλειοψηφίας από τη νίκη του Muisu στις προεδρικές εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Το Δημοκρατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Μαλδίβων (MDP) — το οποίο είχε προηγουμένως την απόλυτη πλειοψηφία — οδήγησε σε μια ταπεινωτική ήττα με μόλις δώδεκα έδρες.

Ο Muizu, 45 ετών, ήταν ένας από τους πρώτους που ψήφισαν την Κυριακή, σε ένα σχολείο στην πρωτεύουσα Μάλε — όπου ήταν προηγουμένως δήμαρχος — και προέτρεψε τους Μαλδίβες να προσέλθουν σε μεγάλους αριθμούς.

«Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να βγουν έξω και να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου τους το συντομότερο δυνατό», είπε ο Μουισού στους δημοσιογράφους.

READ  Ηγέτες Vs. Οι Raiders είναι διαφορετικοί, αλλά ένα από τα πιο άγρια ​​TD της χρονιάς θα κληθεί πίσω λόγω ποινής

Οι Μαλδίβες, μια χώρα με χαμηλό υψόμετρο με περίπου 1.192 μικρά κοραλλιογενή νησιά διάσπαρτα περίπου 800 χιλιόμετρα (500 μίλια) στον ισημερινό, είναι μία από τις χώρες που είναι πιο ευάλωτες στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας που προκαλείται από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο Muizu, πρώην υπουργός Κατασκευών, έχει δεσμευτεί να σταματήσει το κύμα με τη φιλόδοξη αποκατάσταση γης και την κατασκευή πολυώροφων νησιών, μια πολιτική που οι περιβαλλοντολόγοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους πλημμύρας.

Οι Μαλδίβες είναι γνωστές ως κορυφαίος προορισμός πολυτελών διακοπών, χάρη στις παρθένες λευκές παραλίες και τα απομονωμένα θέρετρα.

Αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα γεωπολιτικό hotspot στον Ινδικό Ωκεανό, όπου οι παγκόσμιες ναυτιλιακές λωρίδες ανατολής-δύσης διέρχονται από το αρχιπέλαγος.

Ο Muizu κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου ως πληρεξούσιος του πρώην φιλοκινεζικού προέδρου Abdullah Yameen, ο οποίος αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα από ποινή φυλάκισης 11 ετών για κατηγορίες διαφθοράς.

Αυτόν τον μήνα, με την εκστρατεία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές σε πλήρη εξέλιξη, η Muizu ανέθεσε συμβάσεις υποδομής υψηλού προφίλ σε κινεζικές κρατικές επιχειρήσεις.

Η κυβέρνησή του βρίσκεται στη διαδικασία αποστολής μιας φρουράς 89 Ινδών στρατιωτών που πετούν κατασκοπευτικά αεροπλάνα που δόθηκαν από το Νέο Δελχί για να περιπολούν τα τεράστια θαλάσσια σύνορα των Μαλδίβων.

Το απερχόμενο κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί ο φιλο-ινδικός MDP του άμεσου προκατόχου του Muisu, Ibrahim Mohamed Solli, προσπάθησε να εκτροχιάσει τις προσπάθειές του για μεταρρύθμιση της διπλωματίας των Μαλδίβων.

Από τότε που ο Muizu ανέλαβε την εξουσία, οι νομοθέτες έχουν μπλοκάρει τρεις από τους υποψηφίους του για το υπουργικό συμβούλιο και απέρριψαν ορισμένα από τα σχέδιά του για τις δαπάνες.

READ  Ο υπουργός λέει ότι η Γερμανία δεν θα εμποδίσει την Πολωνία να στείλει τανκς στην Ουκρανία

«Η γεωπολιτική βρίσκεται πολύ στο παρασκήνιο καθώς τα κόμματα κάνουν εκστρατεία για ψήφους στις εκλογές της Κυριακής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας ανώτερος συνεργάτης του Muisu υπό τον όρο της ανωνυμίας πριν από την ψηφοφορία.

“Ήρθε στην εξουσία υποσχόμενος να στείλει πίσω ινδικά στρατεύματα και εργάζεται πάνω σε αυτό. Το κοινοβούλιο δεν έχει συνεργαστεί μαζί του από τότε που ανέλαβε την εξουσία”.

Η Κλόε ήταν μεταξύ εκείνων που ψήφισαν νωρίς και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι το κόμμα της θα κερδίσει. Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση από το κόμμα του για την κακή τους εμφάνιση στις κάλπες της Κυριακής.

Μετά το κλείσιμο των εκλογών, 284.663 ψηφοφόροι έχουν φτάσει στο 73%, δήλωσε ο Φουάντ Τάουμπεκ, επικεφαλής των εκλογών.

(Εκτός από τον τίτλο, αυτή η ιστορία δεν επιμελήθηκε το προσωπικό του NDTV και δημοσιεύτηκε από μια κοινοπρακτική ροή.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *