Καταιγίδες σκοτώνουν 3 καθώς ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ: NPR

Η Μπρέντα Πόλιτ, κάτοικος του Γκρίνβιλ του Οχάιο, σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της καθώς καθαρίζει τα χαρτιά από την κρεβατοκάμαρά της την Τετάρτη. Η Pollitt και τα παιδιά της ήταν στο σπίτι όταν η ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Τρίτης. Αυτή και η οικογένειά της έτρεξαν κάτω και ήταν όλοι ασφαλείς.

Μάρσαλ Κόρμπι/ΑΠ


Απόκρυψη τίτλου

Αλλάξτε τον τίτλο

Μάρσαλ Κόρμπι/ΑΠ


Η Μπρέντα Πόλιτ, κάτοικος του Γκρίνβιλ του Οχάιο, σκουπίζει τα δάκρυα από τα μάτια της καθώς καθαρίζει τα χαρτιά από την κρεβατοκάμαρά της την Τετάρτη. Η Pollitt και τα παιδιά της ήταν στο σπίτι όταν η ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βράδυ της Τρίτης. Αυτή και η οικογένειά της έτρεξαν κάτω και ήταν όλοι ασφαλείς.

Μάρσαλ Κόρμπι/ΑΠ

Κολούμπια, Τεν. – Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Τενεσί και ένας έχασε τη ζωή του στη Βόρεια Καρολίνα, μετά τις καταιγίδες που προκάλεσαν καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους και μαζική χαλαζόπτωση μια ημέρα νωρίτερα, οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι ένα κύμα επικίνδυνων καταιγίδων θα μπορούσε να βαδίσει νότια στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίς την Πέμπτη.

Οι καταιγίδες συνεχίζουν μια σειρά από βροχοπτώσεις και εστίες ανεμοστρόβιλων που πλήττουν ολόκληρη τη χώρα αυτή την εβδομάδα, από τις πεδιάδες έως τα μεσοδυτικά και τώρα τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις καταιγίδες από τη Δευτέρα.

Εν μέσω των καταιγίδων της Τετάρτης, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία συνέχισε να εκδίδει προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους μετά τα μεσάνυχτα στη Βόρεια Καρολίνα, την Αλαμπάμα, τη Τζόρτζια, το Μιζούρι και το Κεντάκι. Τμήματα του Αρκάνσας και του Μισισιπή ήταν επίσης υπό παρακολούθηση ανεμοστρόβιλων από την αυγή.

READ  Οι νέοι κανόνες για τα τσιπ της Κίνας θα μπορούσαν να κοστίσουν στη Nvidia 3 δισεκατομμύρια δολάρια Αγοράστε μια συμβουλή μετοχών.

Μια καταιγίδα που σάρωσε το βορειοανατολικό Τενεσί την Τετάρτη έφερε ισχυρούς ανέμους που κατέστρεψαν καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος και δέντρα. Ο σερίφης Μπομπ Μπρουκς στην κομητεία Κλάιμπορν, περίπου μια ώρα βόρεια του Νόξβιλ, είπε ότι ένας 22χρονος άνδρας βρισκόταν σε αυτοκίνητο όταν χτυπήθηκε από ένα από τα δέντρα.

Ένα δεύτερο άτομο σκοτώθηκε στην Κολούμπια, στην κομητεία Maury, όπου μπορεί να έπληξε ανεμοστρόβιλος, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η Κολούμπια βρίσκεται νότια του Νάσβιλ.

Σύμφωνα με τον βοηθό διευθυντή της κομητείας Maury 911, Lynn Thompson, τα σπίτια υπέστησαν ζημιές και άνθρωποι τραυματίστηκαν. Ο Thompson είπε στο Associated Press ότι δεν μπορούσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες: «Είμαστε υπερφορτωμένοι αυτή τη στιγμή».

Η Ρίτα Τόμπσον, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Υγείας των Μαορί, είπε ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί πέντε ασθενείς, μεταξύ των οποίων και ο νεκρός. Ένας άλλος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, είπε, ενώ τα τραύματα τριών δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή.

Οι καταιγίδες ώθησαν την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδώσουν προσωρινό κλείσιμο εδάφους στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Νάσβιλ, γεγονός που αύξησε μια έκτακτη ανάγκη ανεμοστρόβιλου – το υψηλότερο επίπεδο προειδοποίησης – σε άλλες κοντινές περιοχές νότια της πρωτεύουσας της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων των Chapel Hill και Eagleville.

Τα συνεργεία κοινής ωφελείας ερευνούν τις ζημιές από την καταιγίδα στο Cothran Road την Τετάρτη στην Κολούμπια του Τεν.

George Walker IV/AP


Απόκρυψη τίτλου

Αλλάξτε τον τίτλο

George Walker IV/AP


Εν τω μεταξύ, οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες οδήγησαν σε διασώσεις από το νερό βορειοανατολικά του Νάσβιλ.

«Μην επιχειρήσετε να ταξιδέψετε μέχρι να φύγετε από μια περιοχή υπό πλημμύρα ή εντολή εκκένωσης», προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία όταν εξέδωσε έκτακτη ανάγκη για πλημμύρες.

Στη Βόρεια Καρολίνα, η κομητεία Γκαστόν, δυτικά της Σαρλότ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη το βράδυ μετά από μια μεγάλη καταιγίδα που κατέρριψε καλώδια ρεύματος και δέντρα, συμπεριλαμβανομένου ενός που προσγειώθηκε σε αυτοκίνητο. Ένα άτομο στο αυτοκίνητο σκοτώθηκε και ένα άλλο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Καταιγίδες ξέσπασαν στην περιοχή την Τετάρτη αφού τμήματα της Κεντρικής Αμερικής χτυπήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, χαλάζι και ανεμοστρόβιλους τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου ενός θανατηφόρου στριφογυριστή που έσπασε την Οκλαχόμα Σίτι και σκότωσε ένα άτομο. Στη συνέχεια, την Τρίτη, το Midwest ανέλαβε το μεγαλύτερο βάρος της κακοκαιρίας.

Ανεμοστρόβιλοι έπληξαν περιοχές του Μίσιγκαν, του Οχάιο και της Ιντιάνα την Τρίτη, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στο Μίσιγκαν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας και μέσα και γύρω από την κομητεία Καλαμαζού. Η Γκρέτσεν Γουίτμερ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 4 κομητείες.

Συντρίμμια περιβάλλουν τα κατεστραμμένα από την καταιγίδα τροχόσπιτα στο Pavilion Estates Mobile Home Park, ανατολικά του Kalamazoo, Mich., Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024.

Neil Blake/AP


Απόκρυψη τίτλου

Αλλάξτε τον τίτλο

Neil Blake/AP


Συντρίμμια περιβάλλουν τα κατεστραμμένα από την καταιγίδα τροχόσπιτα στο Pavilion Estates Mobile Home Park, ανατολικά του Kalamazoo, Mich., Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024.

Neil Blake/AP

READ  Οι συνομιλίες για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ έχουν σταματήσει λόγω «σοβαρών διαφορών»

Η περιοχή Portage της κομητείας Καλαμαζού επλήγη σκληρά από τη διακοπή λειτουργίας μιας εγκατάστασης της FedEx, με περίπου 50 άτομα να εγκλωβίζονται προσωρινά μέσα από κατεστραμμένα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο Travis Wyckoff ήταν έξω την Τρίτη το βράδυ, αφού είδε έναν ανεμοστρόβιλο να χτυπά την περιοχή Portage στο ραντάρ και είπε ότι βοήθησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να βγει από το σπίτι τους που κατέρρευσε μερικώς και απελευθέρωσε έναν σκύλο υπηρεσίας από ένα άλλο σπίτι.

«Πολλοί άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους προσπαθώντας να βρουν ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους», είπε ο Wyckoff. «Ήταν πολύ μπερδεμένο».

Στο κοντινό Pavilion Township, μια ντουζίνα σπίτια καταστράφηκαν και 16 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένα πάρκο κινητής κατοικίας, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Kalamazoo Richard Fuller.

Η Samantha Smith κρατά ένα κουτί έξω από το μερικώς κατεστραμμένο σπίτι της μητέρας της στο Pavilion Township την Τετάρτη το απόγευμα. Μέσα στο κουτί ήταν οι στάχτες της γιαγιάς της. Το να μπορέσει να ανακτήσει τα πιο αγαπημένα αντικείμενα έδωσε στον Smith μια σπάνια ανάπαυλα εν μέσω της καταστροφής της καταιγίδας. Είπε ότι οι γονείς και ο αδερφός του τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, αλλά επέζησαν.

«Έχω ευχαριστήσει τον Θεό πιθανώς ένα δισεκατομμύριο φορές από τότε που συνέβη αυτό χθες», είπε. “Τα παιδιά μου είναι υγιή και καλά. Πρέπει να πάρουμε πίσω ό,τι χάσαμε”.

Ανεμοστρόβιλοι επιβεβαιώθηκαν στην Πενσυλβάνια έξω από το Πίτσμπουργκ, καθώς και στο κεντρικό Αρκάνσας και τη βόρεια Δυτική Βιρτζίνια. Ο στριφτός της Δυτικής Βιρτζίνια ήταν τουλάχιστον ο 11ος ανεμοστρόβιλος φέτος στην πολιτεία, όπου σημειώνονται κατά μέσο όρο δύο ανεμοστρόβιλοι το χρόνο.

Τόσο οι πεδιάδες όσο και οι μεσοδυτικές περιοχές έχουν πληγεί από ανεμοστρόβιλους αυτή την άνοιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *