Οι νέοι κανόνες για τα τσιπ της Κίνας θα μπορούσαν να κοστίσουν στη Nvidia 3 δισεκατομμύρια δολάρια Αγοράστε μια συμβουλή μετοχών.

Η Nvidia είναι πιθανό να βρεθεί στο στόχαστρο των νέων κανόνων των ΗΠΑ για τις εξαγωγές τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα. Αυτό θα μπορούσε να προετοιμάσει την ίδια και άλλους κατασκευαστές τσιπ για μια νίκη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων σε έναν σημαντικό τεχνολογικό Ψυχρό Πόλεμο.

Οι κατασκευαστές τσιπ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας AI που θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον πυρήνα της πρόσφατης φρενίτιδας της αγοράς. Εταιρείες όπως η Nvidia (δηλαδή: NVDA ) είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στις γεωπολιτικές πιέσεις – εν μέσω ανησυχιών των ΗΠΑ για ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη στα χέρια της Κίνας. Αλλά η αντίστροφη δυναμική ζήτησης σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν χρειάζεται να ανησυχούν πολύ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει νέους περιορισμούς στην πώληση τσιπ που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη σε Κινέζους πελάτες ως μέρος της επέκτασης των τελικών κανόνων που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο. ανέφερε η Wall Street Journal, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές. Η έκθεση ανέφερε ότι ο επιχειρηματικός τομέας θα μπορούσε να δει κινήσεις έως τις αρχές Ιουλίου για να σταματήσει τις αποστολές από την Nvidia, τις Advanced Micro Devices (AMD) και άλλες στην Κίνα και σε άλλες αγορές χωρίς προηγουμένως να λάβει άδεια.

Πέρυσι ο Λευκός Οίκος εισήγαγε κανόνες με στόχο τον περιορισμό των δυνατοτήτων AI της Κίνας και ώθησε τη Nvidia να αναπτύξει εκδόσεις χαμηλότερης απόδοσης των τσιπ της για την κινεζική αγορά, αλλά οι νέοι περιορισμοί θα απαγόρευαν επίσης την πώληση αυτών των τσιπ χωρίς άδεια, ανέφερε η έκθεση. είπε.

Ούτε η Nvidia ούτε η AMD απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Η Κίνα είναι μια σημαντική αγορά για ημιαγωγούς και οι νέοι κανόνες είναι πιθανό να αποτελέσουν αντίστροφο άνεμο για τις μετοχές τσιπ, έναν από τους μεγαλύτερους ωφελούμενους από μια πρόσφατη επενδυτική έκρηξη που επικεντρώθηκε σε εταιρείες που εκτίθενται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι μετοχές της Nvidia υποχώρησαν 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές στις ΗΠΑ την Τετάρτη, ενώ οι μετοχές της AMD υποχώρησαν 2,7%. Οι μετοχές της Micron Technology (MU) έχασαν 0,8% αφού το Πεκίνο απαγόρευσε την πώληση ορισμένων από τα προϊόντα της σε βασικούς πελάτες τον Μάιο. Οι μειώσεις επηρέασαν την ευρύτερη αγορά, παρακολουθώντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης


S&P 500

Και


Nasdaq

Χαμηλός.

«Με μια ενημέρωση για τους ελέγχους εξαγωγών που αναμένεται τώρα, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν πόσο περιοριστικοί θα είναι οι νέοι κανόνες για τις πωλήσεις των κατασκευαστών τσιπ», δήλωσε η Susanna Streeter, αναλύτρια στο χρηματιστήριο Hargreaves Lansdowne.
,

έγραψε σε σημείωμα την Τετάρτη. «Λίγες εταιρείες τεχνολογίας δίνουν μεγάλη ώθηση στη Wall Street λόγω του τεράστιου μεγέθους τους, έτσι κάθε ταλάντευση εμπιστοσύνης αντηχεί στους δείκτες».

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Οι μετοχές τσιπ είναι πιθανό να δουν μεγαλύτερη πίεση πωλήσεων στο εγγύς μέλλον. Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια ευκαιρία για τους επενδυτές στη Nvidia, η οποία έχει αυξηθεί περισσότερο από 185% μέχρι στιγμής φέτος.

«Υπολογίζουμε ότι οι πωλήσεις των κέντρων δεδομένων της Κίνας κυμαίνονται στο 5-10% των συνολικών πωλήσεων κέντρων δεδομένων 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος», έγραψε ο αναλυτής της Citi Atif Malik σε σημείωμα της Τρίτης. «Συνολικά, πιστεύουμε ότι η ζήτηση τεχνητής νοημοσύνης θα ξεπεράσει την προσφορά φέτος και η Nvidia θα είναι σε θέση να μετακινήσει τα τσιπ της».

READ  Bitcon, Ether άνοδος καθώς οι αιτούντες ταμεία διαπραγματεύσιμα στο Χονγκ Κονγκ λένε ότι έχουν εγκριθεί για Bitcoin ETF

Ο Malik επανέλαβε την αξιολόγηση αγοράς του για τη Nvidia, αν και ο αντίκτυπος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων στις πωλήσεις στην Κίνα που περιέγραψε η εταιρεία πέρυσι – η οποία δεν έχει ακόμη ενημερωθεί – θα είναι πολύ υψηλότερη τώρα που η ζήτηση έχει αυξηθεί. Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι η Nvidia μπορεί να σχολιάσει το θέμα όταν τα στελέχη δημοσιεύσουν σχόλια για την τεχνητή νοημοσύνη την Τετάρτη.

Διαφήμιση – Κάντε κύλιση για να συνεχίσετε

Η ευκαιρία αγοράς μπορεί να μην διαρκέσει πολύ — ή, ανάλογα με το πώς αντιδρά η αγορά σε οποιαδήποτε ενημέρωση από τη Nvidia, μπορεί να υπάρχει ένα ευρύτερο παράθυρο.

Γράψτε στον Jack Denton στο [email protected]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *