Ο ιός του Δυτικού Νείλου ανακαλύφθηκε στην κοιλάδα Susquehanna

Ο ιός του Δυτικού Νείλου ανακαλύφθηκε στην κοιλάδα Susquehanna

Το CDC προτρέπει τους κατοίκους σε περιοχές όπου έχει εντοπιστεί ο ιός να λαμβάνουν προφυλάξεις


Ο έλεγχος κουνουπιών της κομητείας York αναφέρει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στην κομητεία Γιορκ. Η δοκιμή κουνουπιών εντόπισε τον ιό στην πόλη York City και το Spring Grove Borough. Η Κομητεία York και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Πενσυλβάνια παρακολουθούν τη δραστηριότητα των κουνουπιών στην περιοχή και εργάζονται για τον έλεγχο του πληθυσμού των κουνουπιών. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος ενός μολυσμένου κουνουπιού. Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο, πόνους στο σώμα, πόνο στις αρθρώσεις, έμετο, διάρροια και εξάνθημα. Ο ιός μπορεί να είναι θανατηφόρος ή να οδηγήσει σε σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές, συνήθως σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σε ηλικιωμένους. Το CDC συνιστά τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα: Εφαρμόστε ένα εντομοαπωθητικό που περιέχει TEET, πικαριδίνη, IR3535, έλαιο λεμονιού ευκάλυπτου (OLE) ή παραμεθανοδιόλη (PMD) σε εκτεθειμένο δέρμα και ρούχα. Επειδή τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό είναι πιο ενεργά το σούρουπο και την αυγή, φοράτε μακριά μανίκια, παντελόνια και κάλτσες όταν βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από κουνούπια. Τα στάσιμα νερά πρέπει να αφαιρούνται για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή κουνουπιών. Ελέγξτε για στάσιμο νερό σε γλάστρες, υδρορροές, κουβάδες και άλλα δοχεία. Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες για να κρατήσετε έξω τα κουνούπια.

READ  Οι μετοχές πέφτουν μετά την αύξηση των επιτοκίων της Fed

Ο έλεγχος κουνουπιών της κομητείας York αναφέρει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου εντοπίστηκε στην κομητεία Γιορκ.

Η δοκιμή κουνουπιών εντόπισε τον ιό στην πόλη York City και το Spring Grove Borough.

Η Κομητεία York και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Πενσυλβάνια παρακολουθούν τη δραστηριότητα των κουνουπιών στην περιοχή και εργάζονται για τον έλεγχο του πληθυσμού των κουνουπιών.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω του τσιμπήματος ενός μολυσμένου κουνουπιού.

Οι μολυσμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως πυρετό, πονοκέφαλο, πόνους στο σώμα, πόνο στις αρθρώσεις, έμετο, διάρροια και εξάνθημα.

Ο ιός μπορεί να είναι θανατηφόρος ή να οδηγήσει σε σοβαρές νευρολογικές επιπλοκές, συνήθως σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ή σε ηλικιωμένους.

Το CDC συνιστά τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα:

  • Εφαρμόστε ένα εντομοαπωθητικό που περιέχει TEET, πικαριδίνη, IR3535, έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού (OLE) ή παραμενθανοδιόλη (PMD) σε εκτεθειμένο δέρμα και ρούχα.
  • Μείνετε σε εσωτερικούς χώρους το σούρουπο και την αυγή, καθώς τα κουνούπια που μεταφέρουν τον ιό είναι πιο ενεργά εκείνες τις ώρες
  • Φοράτε μακριά μανίκια, παντελόνια και κάλτσες όταν βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά σε περιοχές που έχουν μολυνθεί από κουνούπια.
  • Τα στάσιμα νερά πρέπει να αφαιρούνται για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή κουνουπιών. Ελέγξτε για στάσιμο νερό σε γλάστρες, υδρορροές, κουβάδες και άλλα δοχεία.
  • Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες για να κρατήσετε έξω τα κουνούπια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *