Ο ΜακΚαλ λέει «ανησυχώ» για το «κόστος» της επιστροφής του στρατιώτη Τράβις Κινγκ από τη Βόρεια Κορέα

“Αποσύρεται; Νομίζω ότι τρέχει από τα προβλήματά του”.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ ΜακΚόλ δήλωσε την Κυριακή ότι ανησυχεί ότι η Βόρεια Κορέα θα απαιτήσει παραχωρήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες με αντάλλαγμα την απελευθέρωση του Αμερικανού Τράβις Κινγκ, ο οποίος διέφυγε από τα σύνορα από τη Νότια Κορέα την περασμένη εβδομάδα.

“Παρατάει; Νομίζω ότι ξεφεύγει από τα προβλήματά του”, είπε ο McCaul, από το R-Texas, στη συμπαρουσιάστρια του ABC “This Week”, Martha Raddats, αναφερόμενη στην εκκρεμή πειθαρχία του King, ο οποίος κρατήθηκε στη Νότια Κορέα για σχεδόν δύο μήνες μετά από μια τοπική διαμάχη.

“Είναι το λάθος μέρος. Αλλά το βλέπουμε με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν — όταν αιχμαλωτίζουν έναν Αμερικανό, ειδικά έναν στρατιώτη, ορίζουν ένα τίμημα”, είπε ο ΜακΚαλ. «Αυτό είναι που με ανησυχεί».

Ο King, ένας 23χρονος Στρατιώτης 2ης Τάξης του Στρατού, επέστρεφε στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα όταν αντ’ αυτού άφησε ένα αεροδρόμιο στη Σεούλ και εντάχθηκε σε μια ομάδα περιοδειών που κατευθυνόταν προς τα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας.

Ήταν προγραμματισμένο να πετάξει στο Τέξας για να αντιμετωπίσει «εκκρεμείς διαδικασίες διοικητικού διαχωρισμού για καταδίκες αλλοδαπών» και αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος μετά από 47 ημέρες σε κέντρο κράτησης της Νότιας Κορέας.

Από την είσοδο του King στη χώρα, η Βόρεια Κορέα — η οποία δεν έχει επίσημους δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες — δεν έχει απαντήσει σε έρευνες σχετικά με το καθεστώς του, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν συνέχισε να πιέζει. Σε μια δήλωση μέσω του στρατού, η οικογένεια του Κινγκ είπε ότι «ζητούν ιδιωτικότητα καθώς εργαζόμαστε για την ασφαλή επιστροφή του γιου μας».

READ  Χρηματιστήριο σήμερα: Ζωντανές ενημερώσεις

Δεν είναι δημοσίως σαφές τι ώθησε τον Κινγκ σε φυγή, αν και ένας αξιωματούχος είπε πέρυσι ότι δεν θα επέστρεφε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν του φέρθηκαν καλά», είπε ο ΜακΚαλ την Κυριακή. «Πιστεύω ότι είναι μεγάλο λάθος από την πλευρά του και ελπίζω ότι μπορούμε να τον πάρουμε πίσω».

Το περιστατικό του King έρχεται καθώς οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ένα πυρηνικό υποβρύχιο στη Νότια Κορέα για πρώτη φορά μετά από τέσσερις δεκαετίες. Η παρουσία του USS Kentucky έχει προκαλέσει την αντίθεση από τη Βόρεια Κορέα, όπου ο Radatts πραγματοποίησε περιοδεία αποκλειστικά από τη Βόρεια Κορέα, η οποία δοκίμασε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Είναι καλή ιδέα; Ο Raddats πίεσε την παρουσία του υποβρυχίου στο McCall. “Γιατί τώρα?”

«Είναι μια προβολή της δύναμης που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή για να σταματήσουμε την εισβολή», είπε ο ΜακΚαλ. «Βλέπουμε πολλή επιθετικότητα — όχι μόνο ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη θάλασσα από τη Βόρεια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά και την επιθετικότητα που βλέπουμε από την Κίνα. [regarding Taiwan].”

“Η Βόρεια Κορέα πρέπει να γνωρίζει ότι έχουμε υπεροχή σε υποβρύχια και πυρηνικά υποβρύχια. Πρέπει να το πάρουμε στο μυαλό της και στο κεφάλι του προέδρου Σι ότι εάν κάνουν οτιδήποτε στρατιωτικά επιθετικό, θα υπάρξουν συνέπειες”, πρόσθεσε ο ΜακΚαλ, αναφερόμενος στον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ερωτηθείς τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι ΗΠΑ για να αμβλύνουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας μετά από δεκαετίες αποτυχημένων διαπραγματεύσεων και πιέσεων, ο McCaul αναγνώρισε ότι ο κύκλος δεν ήταν επιτυχής. «Δεν λειτουργεί ποτέ… και έχεις δίκιο», είπε στον Raddats.

READ  Ο Lamar Jackson των Ravens ενημερώνεται για τον τραυματισμό στο γόνατο, αποκλείοντας τον εαυτό του από το Super Wild Card το Σαββατοκύριακο εναντίον της Bengals

«Είναι πολύ περίπλοκο», είπε, ενώ επεσήμανε τον πιθανό ρόλο της Βόρειας Κορέας σε μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με την Κίνα, προσθέτοντας ότι «πιο δημιουργική διπλωματία» θα ήταν μια εναλλακτική λύση.

«Νομίζω ότι καταλαβαίνεις γιατί [Indo-]«Ο στόλος της Διοίκησης του Ειρηνικού είναι εκεί για να αποτρέψει και να αναστατώσει τη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ταϊβάν», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *