Ο Μέντοους, ο Τζουλιάνι ανάμεσα στην Αριζόνα που κατηγορήθηκε για την τελευταία υπόθεση παραβίασης εκλογών του 2020



CNN

Ένα μεγάλο δικαστήριο στην Αριζόνα απήγγειλε κατηγορητήριο κατά των συνεργατών του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με τις προσπάθειές τους να αποτρέψουν την ήττα του στις εκλογές του 2020. Ψεύτικοι ψηφοφόροι Πολλοί άνθρωποι από αυτό το κράτος και συνδέονται με την εκστρατεία του.

Μπόρις Επστάιν, πρώην βοηθός του Λευκού Οίκου που είναι ένας από τους στενότερους συμβούλους του Τραμπ. Πρώην αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου Mark Meadows; Και Ρούντι Τζουλιάνι Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την έρευνα, στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα, Κρις Μάγιες, Δημοκρατικός, ανακοίνωσε το κατηγορητήριο της Τετάρτης το βράδυ, με στόχο 11 άτομα που έδρασαν ως ψηφοφόροι υπέρ του Τραμπ στην πολιτεία. Πολλά από τα ονόματα των κατηγορουμένων διαγράφονται εν αναμονή της επίδοσης αυτών των ανθρώπων, είπε η Μέις σε δήλωση την Τετάρτη.

«Μια κρατική κριτική επιτροπή, που αποτελείται από καθημερινούς κατοίκους της Αριζόνα, έχει κατηγορήσει τώρα και τους 11 Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους και πολλούς άλλους που σχετίζονται με αυτό το σχέδιο», είπε η Μέις. “Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες, αλλά αυτό είναι το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει το κράτος στο συνταγματικό μας σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Σκοπεύουμε να αποδείξουμε ότι αυτά τα εγκλήματα διαπράχθηκαν πέρα ​​από εύλογη αμφιβολία.

Μολονότι ο Τραμπ δεν είναι μεταξύ των κατηγορουμένων στην Αριζόνα, το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είναι ο «Untinected Coconspirator 1».

Το CNN επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο για σχόλια.

Το κατηγορητήριο στην Αριζόνα περιέχει εννέα κατηγορίες που κυμαίνονται από συνωμοσία και εκβιασμό έως εμπλοκή σε προγράμματα εκβιασμού. Επειδή το κατηγορητήριο έχει διαγραφεί εν μέρει, δεν είναι σαφές ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι συνεργάτες Τραμπ, Μέντοους, Έπστεϊν και Τζουλιάνι.

«Οι πολίτες της Αριζόνα και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στις 3 Νοεμβρίου 2020, εξέλεξαν τον Τζόζεφ Μπάιντεν Πρόεδρο», αναφέρει το κατηγορητήριο. «Απρόθυμοι να αποδεχθούν αυτό το γεγονός, οι κατηγορούμενοι και οι μη κατηγορηθέντες συνωμότες συνωμότησαν για να εμποδίσουν τη νόμιμη μεταβίβαση της προεδρίας για να διατηρήσουν τον ανεκδιήγητο Coconspirator 1 στην εξουσία παρά τη θέληση των ψηφοφόρων της Αριζόνα».

READ  Η Φινλανδία μπαίνει στο ΝΑΤΟ, διπλασιάζει τη συμμαχία με τη Ρωσία πλήγμα για τον Πούτιν

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το σχέδιο καλούσε τους ψεύτικους ψηφοφόρους να ψηφίσουν δόλια τον Τραμπ, «υποστηριζόμενοι ψευδώς ότι είναι δεόντως εκλεγμένοι και επιλέξιμοι ψηφοφόροι για Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από την Πολιτεία της Αριζόνα».

«Οι κατηγορούμενοι εξαπάτησαν τους πολίτες της Αριζόνα υποστηρίζοντας ψευδώς ότι αυτές οι ψήφοι ήταν μόνο σε μια νομική αμφισβήτηση που θα άλλαζε το αποτέλεσμα των εκλογών», συνεχίζει το κατηγορητήριο. «Στην πραγματικότητα, οι κατηγορούμενοι υπέθεσαν ότι οι λανθασμένες ψήφοι τους για τον Τραμπ-Πενς θα ενθάρρυναν τον Πενς να απορρίψει την ψήφο Μπάιντεν-Χάρις στις 6 Ιανουαρίου 2021, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της νομικής αμφισβήτησης».

Το σχέδιο απέτυχε στις 6 Ιανουαρίου 2021, όταν ο τότε αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αποδέχθηκε τις εκλογικές ψήφους για τον Τζο Μπάιντεν, αναφέρει το κατηγορητήριο.

Κατηγορήθηκαν επίσης αξιωματούχοι της εκστρατείας Eastman και Trump 2020

Τα ονόματα αρκετών κατηγορουμένων στην υπόθεση της Αριζόνα έχουν διαγραφεί επειδή δεν έχουν ακόμη κατονομαστεί, ενώ το κατηγορητήριο περιγράφει τον ρόλο τους στην υποτιθέμενη συνωμοσία.

Άλλα άτομα που κατηγορούνται στο κατηγορητήριο της Αριζόνα, αλλά τα ονόματα των οποίων έχουν διαγραφεί, είπε στο CNN πηγή που γνωρίζει την έρευνα, είναι οι συνεργάτες του Τραμπ, Μάικ Ρομάν, στέλεχος της εκστρατείας του 2020. Η δικηγόρος της εκστρατείας του Τραμπ Τζένα Έλις· και ο συντηρητικός δικηγόρος John Eastman.

Ο Roman, ο Ellis και ο Eastman κατηγορήθηκαν επίσης για εκλογική νοθεία στη Τζόρτζια, μαζί με τους Meadows και Giuliani. Έλλης Ομολόγησε το έγκλημα Κατηγορία για την υπόθεση Γεωργία. Άλλοι δήλωσαν αθώοι.

Έπσταϊν Ο Τραμπ δεν έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι προσπάθησε να αναστρέψει μια ήττα μετά τις εκλογές μετά το 2020.

Ο Meadows, του οποίου το όνομα έχει διαγραφεί στο κατηγορητήριο, αλλά αναφέρεται ως ο αρχηγός του προσωπικού του Τραμπ το 2020, «συνεργάστηκε με μέλη της εκστρατείας Τραμπ για να συντονίσει και να επεξεργαστεί νοθευμένες εκλογικές ψηφοφορίες των Ρεπουμπλικανών στην Αριζόνα και σε άλλες έξι πολιτείες», αναφέρει το κατηγορητήριο. και “(Ο Τραμπ) έκανε αρκετές προσπάθειες να παραμείνει στην εξουσία παρά την ήττα των εκλογών.”

Ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε από το CNN ως Τζουλιάνι, περιγράφηκε ότι διέδιδε ψευδείς ισχυρισμούς για νοθεία ψηφοφόρων σε όλη τη χώρα μετά τις εκλογές του 2020, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι οι αξιωματούχοι της Αριζόνα «δεν έκαναν καμία προσπάθεια να μάθουν» εάν η ψηφοφορία ήταν ακριβής και «ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους στο Αριζόνα Και σε έξι άλλες αμφισβητούμενες πολιτείες, στις 14 Δεκεμβρίου, να ψηφίσουμε υπέρ του Τραμπ-Πενς το 2020», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Άλλοι κατηγορούμενοι που δεν κατονομάζονται ενθάρρυναν τον Πενς να απορρίψει ή να καθυστερήσει την εγγραφή ψηφοφόρων της 6ης Ιανουαρίου για να ανατρέψει τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, διέδωσε ψευδείς ισχυρισμούς για απάτη στους ψηφοφόρους, ενθάρρυναν δόλιες ψηφοφόρους και εργάστηκαν για την εφαρμογή ενός συστήματος απάτης ψηφοφόρων στην Αριζόνα.

Η μελέτη περίπτωσης προστίθεται στις ενέργειες που έγιναν για λογαριασμό του Τραμπ από τις τελευταίες εκλογές. Η νομική ομάδα του Τραμπ θα υποστηρίξει ότι βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο την Πέμπτη Εξαιρούνται από δικαστικές διαφορές Σε περίπτωση παρέμβασης στις κεντρικές εκλογές – ταυτόχρονα Ο Τραμπ δικάζεται στη Νέα Υόρκη Σχετικά με πληρωμή για συγκάλυψη υποτιθέμενης υπόθεσης που έλαβε χώρα πριν από τις εκλογές του 2016.

Η υπόθεση της Αριζόνα είναι η τελευταία αγωγή σε κρατικό επίπεδο που στοχεύει στα σχέδια του Μπάιντεν να ενισχύσει την εκλογική του επιτυχία. Οι εισαγγελείς στο Μίσιγκαν, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα έχουν καταθέσει ποινικές διώξεις εναντίον ορισμένων από αυτές τις πολιτείες που εγγράφηκαν ως δόλιες ψηφοφόροι. Οι ερευνητές στο Ουισκόνσιν διεξάγουν παρόμοια έρευνα.

Μια μεγάλη κριτική επιτροπή για τη διερεύνηση των προσπαθειών για την αλλαγή των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 στην κομητεία Maricopa της Αριζόνα συνήλθε πριν η Mays ανακοινώσει τις κατηγορίες αυτή την εβδομάδα.

CNN αναφέρθηκε νωρίτερα Οι εισαγγελείς της Αριζόνα απηύθυναν κλήτευση του μεγάλου ενόρκου σε αρκετούς ανθρώπους που σχετίζονται με την εκστρατεία του Τραμπ και εργάστηκαν ως απάτη ψηφοφόρων από την πολιτεία – ένα σημάδι ότι η έρευνα επιταχύνεται ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Μερικοί από τους ψεύτικους ψηφοφόρους που τελικά κατηγορήθηκαν στην Αριζόνα εμφανίστηκαν ενώπιον μιας μεγάλης κριτικής επιτροπής πρόσφατα, επικαλούμενοι την προστασία της πέμπτης τροποποίησης κατά της αυτοενοχοποίησης, είπαν στο CNN πηγές που γνωρίζουν την έρευνα.

Ο Mayes επικέντρωσε αρχικά την έρευνά του σε 11 δόλιες ψηφοφόρους από την Αριζόνα και σε αυτούς που βοήθησαν στην οργάνωση τους, αλλά πηγές είπαν πρόσφατα στο CNN ότι εξετάζει επίσης άτομα που συνδέονται με την εθνική εκστρατεία του πρώην προέδρου.

«Διεξάγαμε μια ενδελεχή και επαγγελματική έρευνα τους τελευταίους 13 μήνες για το νοθευμένο εκλογικό σχήμα στην πολιτεία μας», δήλωσε η Μέις την Τετάρτη. «Καταλαβαίνω ότι το σήμερα δεν έρχεται αρκετά γρήγορα για κάποιους από εσάς. Και ξέρω ότι θα επικριθώ από άλλους για τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας. Αλλά όπως έχω ξαναπεί, και θα το ξαναπώ σήμερα, δεν θα επιτρέψω να διαβρωθεί η αμερικανική δημοκρατία.

Αρκετοί κρατικοί αξιωματούχοι από την Αριζόνα είπαν στην Επιτροπή Επιλογής της Βουλής που ερευνούσε τις ταραχές στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 ότι ο Τραμπ και οι σύμμαχοί του προσπάθησαν να πιέσουν τα εκλογικά αποτελέσματα της πολιτείας.

Ψεύτικοι ψηφοφόροι για τον Τραμπ συγκεντρώνονται στα κεντρικά γραφεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Φοίνιξ στις 14 Δεκεμβρίου 2020. μεταδίδοντας τους εαυτούς τους Λέγεται ότι ετοιμάζονται να υπογράψουν τα έγγραφα υπό την προϋπόθεση Ένας δικηγόρος της εκστρατείας Τραμπ λέει ότι είναι νόμιμοι εκπρόσωποι των εκλογικών ψήφων της πολιτείας.

Εκείνη την εποχή, η ήττα του Τραμπ στην πολιτεία – με λιγότερες από 11.000 ψήφους – είχε ήδη πιστοποιηθεί από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη της, επιβεβαιώνοντας ότι ο Μπάιντεν κέρδισε την Αριζόνα στις προεδρικές εκλογές του 2020. Αλλά τις εβδομάδες που ακολούθησαν, ορισμένοι από τους ψεύτικους ψηφοφόρους συνέχισαν να πιέζουν τον Πενς να απομακρύνει τους νόμιμους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους.

Το σχέδιο απάτης στους ψηφοφόρους και η εκστρατεία πίεσης κατά του Πενς είναι τα σημεία εστίασης της ομοσπονδιακής κατηγορίας του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ κατά του Τραμπ.

Αυτή η ιστορία και ο τίτλος έχουν ενημερωθεί με πρόσθετες αναφορές.

Ο Ράσαρντ Ρόουζ του CNN συνέβαλε σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *