Το ανθρώπινο AI είναι ήδη πιο διασκεδαστικό και προσβάσιμο από το Pin

Στην CES αυτόν τον Ιανουάριο, το Startup Rabbit , ακριβώς στην ώρα του για το Σεληνιακό Έτος του Κουνελιού. Είναι ένα χαριτωμένο μικρό πορτοκαλί τετράγωνο που τοποθετείται ως “σύντροφος τσέπης που μετακινεί την τεχνητή νοημοσύνη από τις λέξεις στη δράση”. Με άλλα λόγια, είναι βασικά ένα αποκλειστικό μηχάνημα AI που λειτουργεί σαν φορητό ραδιόφωνο για έναν εικονικό βοηθό.

Το ήξερες? Ίσως σκέφτεστε την ανθρωποειδή καρφίτσα τεχνητής νοημοσύνης που ξεκίνησε να αποστέλλεται αυτόν τον μήνα. Εγώ, όταν θέλουν τα καταστήματα Ενσύρματο Και στην άκρη Έδωσε χαμηλή βαθμολογία 4 στα 10.

Οι άνθρωποι στο Rabbit παρακολουθούν στενά τις συνέπειες της ανθρώπινης τεχνητής νοημοσύνης μετά την κυκλοφορία και τις κριτικές. Αυτό φάνηκε στην ομιλία του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου Jesse Liu στο χθεσινοβραδινό unboxing event στο TWA Hotel στη Νέα Υόρκη, όπου η εταιρεία παρουσίασε το Rabbit R1 και οι πρόθυμοι πρόωροι που υιοθέτησαν το άκουσαν ενθουσιασμένα πριν παραλάβουν τις προπαραγγελίες τους. Η μονάδα δείγματος του Engadget είναι καθ' οδόν προς τον Devindra Hardawar, ο οποίος ασχολείται με αυτήν την αναθεώρηση. Αλλά παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση unboxing βιομηχανίας χθες το βράδυ για να δω τις μονάδες (ευχαριστώ για βοήθεια!).

Ως ανανέωση, το Rabbit R1 είναι ένα φωτεινό πορτοκαλί τετράγωνο σχεδιασμένο από την Teenage Engineering and Rabbit. Διαθέτει ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη 2,88 ιντσών, κάμερα 8 megapixel που μπορεί να βλέπει και τις δύο πλευρές και τροχό κύλισης που θυμίζει μανιβέλα. Το τελευταίο είναι ένα συμπαγές gaming χειρός σχεδιασμένο από την Teenage Engineering και το Rabbit R1 μοιράζεται την αξιολάτρευτη ρετρό αισθητική του. Και πάλι, όπως η ανθρώπινη καρφίτσα τεχνητής νοημοσύνης, το Rabbit R1 θα πρέπει να είναι η πύλη σας σε έναν βοηθό και λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτείται από AI. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες βασικές διαφορές, τις οποίες ο Liu εξήγησε στη χθεσινή εκδήλωση έναρξης.

Ας το παραλείψουμε αυτό: Το Rabbit R1 φαίνεται ήδη πιο ελκυστικό από μια ανθρώπινη καρφίτσα AI. Πρώτον, κοστίζει 199 $ — λιγότερο από το ένα τρίτο των 700 $ του pin του AI. Η ανθρωπότητα απαιτεί μηνιαία συνδρομή 24 $ διαφορετικά η συσκευή της γίνεται ουσιαστικά άχρηστη. Κουνέλι, επέμενε επανειλημμένα ο Λιου όλη τη νύχτα, δεν χρειαζόταν τέτοια χρέωση. Είστε υπεύθυνοι για τη δική σας υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας (μόνο 4G LTE, όχι 5G) και μπορείτε να φέρετε τη δική σας κάρτα SIM ή προεπιλογή στο παλιό καλό Wi-Fi. Εκεί, θα βρείτε επίσης μια θύρα φόρτισης USB-C.

READ  Κατάρρευση γέφυρας Βαλτιμόρης: 6 άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή πλοίου στη γέφυρα

Τα πλεονεκτήματα του R1 έναντι του Pin δεν σταματούν εδώ. Λόγω της ενσωματωμένης οθόνης του (αντί για έναν περίπλοκο προβολέα), το Orange Square είναι εξαιρετικά ευέλικτο και εύκολο στην αλληλεπίδραση. Χρησιμοποιήστε τον τροχό για να μετακινηθείτε στα στοιχεία και πατήστε το κουμπί στη δεξιά πλευρά για να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Μπορείτε να αγγίξετε την οθόνη ή να πατήσετε το κουμπί για να αρχίσετε να μιλάτε με το λογισμικό.

Τώρα, δεν έχω βγάλει φωτογραφίες με τη συσκευή, αλλά η ποιότητα των εικόνων που είδα στην οθόνη της με εξέπληξε. Ίσως οι προσδοκίες μου να ήταν πολύ χαμηλές, αλλά όταν οι κριτικοί στην αίθουσα πολυμέσων ρύθμισαν τις συσκευές τους χρησιμοποιώντας τις εσωτερικές κάμερες για να σαρώσουν κωδικούς QR, διαπίστωσα ότι οι εικόνες στις οθόνες ήταν καθαρές και εντυπωσιακά ζωντανές. Οι χρήστες δεν τραβούν απλώς φωτογραφίες, βίντεο και κωδικούς QR με το Rabbit R1. Διαθέτει επίσης μια λειτουργία όρασης που μοιάζει με ανθρώπινη τεχνητή νοημοσύνη που αναλύει τη φωτογραφία που τραβάτε και σας λέει τι περιέχει. Στο demo του Liu, ο R1 του είπε ότι είδε ένα πλήθος “σε μια εκδήλωση ή έναν χώρο συναυλίας”.

Πάνω από ένα τραπέζι βρίσκεται μια μονάδα Rabbit R1 με καλώδιο USB-C συνδεδεμένο στην αριστερή άκρη της.  Η οθόνη είναι και λέει

Cheryl Lowe για το Engadget

Απλώς πρέπει να περιμένουμε τον Devindra να τραβήξει πραγματικά μερικές φωτογραφίες με τη μονάδα R1 και να τις κατεβάσει από μια διαδικτυακή πύλη που ο Rabbit αποκαλεί έξυπνα Rabbit Hole. Το όνομά του είναι Rabbit Eye για χαρακτηριστικά που βασίζονται στην κάμερα, κάτι που είναι κάπως απολαυστικό. Στην πραγματικότητα, ένα άλλο πράγμα που διακρίνει το κουνέλι από τον άνθρωπο είναι η προσωπικότητα του πρώτου. Το R1 απλώς εμφανίζει χαρακτήρα. Από τα ιδιόμορφα ονόματα χαρακτηριστικών έως την ρετρό αισθητική έως τα κινούμενα σχέδια της οθόνης και το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πραγματικά αστεία, η Rabbit και η Teenage Engineering έχουν δημιουργήσει κάτι με περισσότερη γεύση από τη σχεδόν κλινική ματιά και προσέγγιση του Human.

READ  Η Πολωνία ενεργοποιεί το αεροπλάνο μετά την είσοδο στον εναέριο χώρο της ρωσικού πυραύλου που στοχεύει στην Ουκρανία

Από όλες τις απόψεις του Liu για το Human χθες το βράδυ, η θερμική απόδοση του R1 ή η συζήτηση για τα θερμικά ζητήματα της ακίδας AI ήταν ασαφή. Για να είμαστε σαφείς, το R1 είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τη συσκευή Humane σε σύγκριση με το τσιπ Snapdragon του AI Bin και χρησιμοποιεί έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή MediaTek MT6765. Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συσκευή Rapid θα λειτουργεί τόσο ζεστή όσο η καρφίτσα ενός ανθρώπου, αλλά έχω καεί στο παρελθόν (μεταφορικά) και είμαι επιφυλακτικός.

Με ανησυχεί λίγο η γυαλιστερή πλαστική κατασκευή του R1. Φαίνεται υπέροχο και αισθάνεται πιο ελαφρύ από το αναμενόμενο, ζυγίζοντας μόλις 115 γραμμάρια ή ένα τέταρτο της λίβρας. Ο τροχός κύλισης κινήθηκε ομαλά όταν τον πίεσα πάνω-κάτω και δεν υπήρχαν φυσικές αυλακώσεις ή εγκοπές όπως ο περιστρεφόμενος μεντεσέ στα ρολόγια Samsung Galaxy. Το περίβλημα της κάμερας ήταν πανομοιότυπο με το υπόλοιπο R1 και γενικά η μονάδα αισθάνθηκε εκλεπτυσμένη και τελειωμένη.

Οι περισσότερες από τις άλλες εντυπώσεις μου για το Rabbit R1 προήλθαν από τα demo του Liu και έμεινα έκπληκτος με το πόσο γρήγορα η συσκευή του απάντησε στις ερωτήσεις του. Μπόρεσε να πληκτρολογήσει στην οθόνη του R1 και να την γείρει έτσι ώστε τα χειριστήρια να μην βρίσκονται κάτω από την οθόνη στα δεξιά της. Με αυτόν τον τρόπο, υπήρχε αρκετός χώρος για ένα πληκτρολόγιο οθόνης που ο Liu είπε ότι είχε το ίδιο πλάτος με το αρχικό iPhone.

Το Rabbit επέστησε επίσης την προσοχή στο λεγόμενο Large Action Model (LAM), το οποίο λειτουργεί ως μεταφραστής για τη μετατροπή δημοφιλών εφαρμογών όπως το Spotify ή το Doordash σε διεπαφές που τρέχουν στο απλό λειτουργικό σύστημα του R1. Ο Liu έδειξε επίσης μερικά από αυτά στη χθεσινή εκδήλωση, αλλά θα περιμένω να τα δοκιμάσουμε μόνοι μας.

Ο Lyu έδωσε μια σειρά από υποσχέσεις στους θεατές, φαινομενικά αναγνωρίζοντας ότι το R1 δεν θα προβληθεί πλήρως όταν το πάρει στα χέρια τους. Ακόμη και ο ιστότοπος της εταιρείας έχει μια λίστα με χαρακτηριστικά που είναι προγραμματισμένα, σε εξέλιξη ή υπό διερεύνηση. Πρώτον, έρχεται συναγερμός αυτό το καλοκαίρι, μαζί με ημερολόγιο, εφαρμογή επαφών, υποστήριξη GPS, ανάκληση μνήμης και πολλά άλλα. Σε όλη την ομιλία του, ο Liu επαναλάμβανε τη φράση «θα δουλεύουμε» (τονίζοντας, για παράδειγμα, ότι το Rabbit δεν απαιτεί πρόσθετες συνδρομές). Τελικά, “συνεχίζουμε να προσθέτουμε αξία σε αυτό το πράγμα”, είπε ο Liu, αναφερόμενος σε έναν οδικό χάρτη των επερχόμενων λειτουργιών.

READ  Συνθήκη Ωκεανού: Ιστορική Συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από δεκαετίες συνομιλιών

Ας ελπίσουμε ότι ο Liu και η ομάδα του θα μπορέσουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους. Με ενδιαφέρει ήδη πολύ μια «λειτουργία διδασκαλίας» που είπε, η οποία είναι βασικά ένας τρόπος για να δημιουργήσεις μακροεντολές καταγράφοντας μια ενέργεια στο R1 και αφήνοντάς το να μάθει τι θέλεις να κάνει όπως το λες. Η προσέγγιση του Rabbit φαίνεται σίγουρα να είναι προσανατολισμένη προς τους τεχνίτες και τους ενθουσιώδεις, ενώ η προσέγγιση του Human είναι πιο φιλόδοξη και πιο κλειστή. Αισθάνεται σαν την Google και την Apple ξανά, εκτός από το αν ο ανταγωνισμός συσκευών AI θα φτάσει ποτέ στο ίδιο επίπεδο.

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση έκανε επίσης σαφές τι πρέπει να σκεφτεί ο λαγός. Διεξήχθη στο ξενοδοχείο TWA, το οποίο ήταν η έδρα του TWA Flight Center. Ολόκληρος ο χώρος αποτίει φόρο τιμής στις ρετρό δονήσεις και η είσοδος στο Rabbit event είναι επενδεδυμένη με προθήκες που περιέχουν Pokedex, Sony Watchman, Motorola pager, Game Boy Color και άλλα gadget. Κάθε γυάλινη θήκη που περνούσα με έκανε να ανατριχιάζω και το παιχνίδι με το R1 μου έφερε επίσης μια υπέροχη ανάμνηση. Δεν αισθάνεται premium ή ανθεκτικό. Ήταν καλό γιατί μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια.

Το αν το Rabbit πετύχει με το R1 εξαρτάται από το πώς ορίζετε την επιτυχία. Η εταιρεία έχει ήδη πουλήσει 100.000 μονάδες αυτό το τρίμηνο και είναι έτοιμη να πουλήσει τουλάχιστον μία ακόμη (ήδη εξαντλώ την πιστωτική μου κάρτα). Είμαι δύσπιστος σχετικά με τη χρησιμότητα των συσκευών τεχνητής νοημοσύνης, αλλά λόγω της τιμής και της ικανότητάς του να λειτουργεί με εφαρμογές τρίτων, το Rabbit έχει ήδη καταφέρει να με κάνει να νιώθω ότι μπαίνω στη Χώρα των Θαυμάτων της Αλίκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *