Πεθαίνει ο ηθοποιός Bernard Hill: Titanic και Lord of the Rings

  • Τους Paul Crippen & Noor Nanji
  • BBC News

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

Ο Μπέρναρντ Χιλ, ο ηθοποιός που ήταν περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του στον Τιτανικό και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, πέθανε σε ηλικία 79 ετών.

Έπαιξε τον Λοχαγό Έντουαρντ Σμιθ στην ταινία που κέρδισε Όσκαρ το 1997 και τον Βασιλιά Θεοτον στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ήταν στο τηλεοπτικό δράμα του BBC Boys from the Blackstuff το 1982, όπου υποδύθηκε τον Yosser Hughes, έναν χαρακτήρα που αγωνίζεται να αντιμετωπίσει την ανεργία στο Λίβερπουλ και σε μεγάλο βαθμό αποτυγχάνει.

Πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του Λου Κούλσον.

Συνοδευόταν από τον αρραβωνιαστικό της Άλισον και τον γιο της Γκάμπριελ.

Ο Alan Bleasdale, συγγραφέας του Boys from the Blackstuff, είπε ότι ο θάνατος του Hill ήταν «μια μεγάλη απώλεια και μια μεγάλη έκπληξη».

“Ήταν μια καταπληκτική, συναρπαστική ερμηνεία – ο Μπέρναρντ τα έδωσε όλα και μπορούσες να το δεις σε κάθε σκηνή. Έγινε ο Γιόζερ Χιουζ.”

Και πρόσθεσε: “Ήθελα να συνεργαστώ μαζί του. Ό,τι έκανε – όλη η διαδικασία της δουλειάς, ο τρόπος που δουλεύει και η απόδοσή του είναι όλα όσα θέλεις.

“Πάντα ένιωθες ότι ο Μπέρναρντ επρόκειτο να ζήσει για πάντα. Είχε μεγάλη δύναμη, τόσο σωματικά όσο και σε προσωπικότητα.”

λεζάντα εικόνας, Ο Μπέρναρντ Χιλ ως Βασιλιάς Θεοτόν στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών σε πλήρη προβολή

πηγή εικόνας, Καλές εικόνες

λεζάντα εικόνας, Ο Μπέρναρντ Χιλ έπαιξε τον καπετάνιο Έντουαρντ Τζέιμς Σμιθ στον Τιτανικό

Ο Χιλ, ο οποίος ζούσε στο Σάφολκ από το Μάντσεστερ, επρόκειτο να επιστρέψει στις τηλεοπτικές οθόνες στη δεύτερη σειρά του δράματος του BBC The Responder, με πρωταγωνιστή τον Μάρτιν Φρίμαν, η οποία ξεκινά να προβάλλεται την Κυριακή.

READ  Πορεία Ελεύθερης Παλαιστίνης εν όψει των Όσκαρ στο Λος Άντζελες

Ο σκηνοθέτης του BBC, Λίντσεϊ Σολτ, του απέτισε φόρο τιμής: «Ο Μπέρναρντ Χιλ άνοιξε ένα μονοπάτι στην οθόνη και η μακρά καριέρα του γεμάτη με εμβληματικούς και αξιόλογους ρόλους είναι απόδειξη του απίστευτου ταλέντου του».

“Από τα Boys From The Blackstuff, Wolf Hall, The Responder και άλλα, είναι πραγματικά τιμή μας που συνεργαστήκαμε με τον Bernard στο BBC. Οι σκέψεις μας είναι με τους αγαπημένους του αυτή τη θλιβερή στιγμή.”

Στο Boys from the Blackstuff, ο Hill επαινέστηκε για την απαίσια ερμηνεία του Yosser Hughes, έναν έντονο και αξέχαστο χαρακτήρα που εκλιπαρεί για μια «δουλειά γκίζας» όταν ψάχνει για δουλειά.

Η σειρά κέρδισε το βραβείο BAFTA για την καλύτερη δραματική σειρά το 1983 και το 2000 κατετάγη έβδομη στη λίστα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα που έγιναν ποτέ.

λεζάντα εικόνας, Ο Yoser Hughes, τον οποίο υποδύεται ο Bernard Hill, είναι ένας από τους πιο αξέχαστους χαρακτήρες στην ταινία Boys from the Blackstuff του 1982.

Μία από τις πιο αξιομνημόνευτες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Χιλ στο BBC ήταν η δραματική σειρά του 2015 Wolf Hall, μια προσαρμογή του βιβλίου της Hilary Mandel για την αυλή του Ερρίκου VIII. Ο Χιλ απεικονίστηκε ως ο δούκας του Νόρφολκ – θείος της Anne Boleyn και εχθρός του καρδινάλιου Wolsey.

Ο Χιλ αγαπήθηκε επίσης για την ερμηνεία του στην επική τριλογία του Πίτερ Τζάκσον Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.

Άλλοι ρόλοι στην επί δεκαετίες καριέρα της περιλαμβάνουν τον Claudius στην τηλεοπτική σειρά του BBC του 1976 I, Gandhi το 1982, Shirley Valentine το 1989, The Scorpion King το 2002 και το 2008 Tom Cruise ταινία Valkyrie.

Ο Χιλ υποτίθεται ότι θα ήταν στο Comic Con Liverpool το Σάββατο, αλλά έπρεπε να ακυρώσει την τελευταία στιγμή, ανέφερε το συνέδριο σε μια ανάρτηση στο X. Καθώς κυκλοφόρησε η είδηση ​​του θανάτου του, οι διοργανωτές δήλωσαν ότι ήταν «πληγωμένοι» στη σκηνή του Hills. θάνατο, και ευχήθηκε στην οικογένειά του «πολλή δύναμη».

Επίσης η Σκωτσέζα μουσικός Barbara Dixon Έκανε φόρο τιμής στο ΧΕίπε ότι ήταν ένας «πραγματικά καταπληκτικός ηθοποιός».

Και πρόσθεσε: “Ήταν προνόμιο να διασταυρωθούν μαζί του. RIP Benny x.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *