Ο πρόεδρος του ABC News Kim Godwin είναι έξω στο δίκτυο

Ο πρόεδρος του ABC News Kim Godwin δεν είναι πλέον στο δίκτυο.

Η Debra O’Connell και ο Godwin, πρόεδρος των ομάδων συζήτησης και των δικτύων της Disney Entertainment, μοιράστηκαν τα νέα σε ένα εσωτερικό σημείωμα που εστάλη στους υπαλλήλους την Κυριακή το βράδυ.

Αφού συλλογίστηκε τη θητεία του, ο Godwin είπε στο προσωπικό: «Αποφάσισα να αποσυρθώ από τη ραδιοφωνική δημοσιογραφία».

«Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό που κάνουμε γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση σαν αυτή, επομένως δεν ήταν εύκολη ή γρήγορη απόφαση», συνέχισε ο Godwin. «Αλλά μετά από αρκετό προβληματισμό, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι το σωστό για μένα καθώς κοιτάζω το μέλλον και δίνω προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για εμένα και την οικογένειά μου».

Ο O’Connell είπε στο υπόμνημά του ότι θα ηγηθεί του ABC News στο ενδιάμεσο.

«Προς το παρόν, θα επιβλέπω το ABC News και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ηγετική ομάδα καθώς χαράσσουμε μια νέα πορεία προς τα εμπρός μαζί», έγραψε ο O’Connell. «Σας ευχαριστώ για την υπομονή και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης».

Ο Godwin εντάχθηκε στο ABC News το 2021 μετά από μια μακρά θητεία ως στέλεχος και παραγωγός στο CBS News.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ο O’Connell, ένας βετεράνος της Disney, ανέλαβε να συγχωνεύσει τις επιχειρήσεις των τηλεοπτικών σταθμών ABC News και ABC. Ο Godwin υπέγραψε νέο συμβόλαιο για να παραμείνει στο ABC News εκείνη την εποχή, αν και η αναδιάρθρωση περιόρισε κάπως την εξουσία του.

Η θητεία του αντιμετωπίστηκε με ορισμένες δημόσιες προκλήσεις, με πιο αξιοσημείωτη την αναστολή και την ενδεχόμενη παραπομπή GMA3 Πέρυσι συμπαρουσιάστηκαν η Amy Robach και ο TJ Holmes. Ήταν ο στόχος της γκρίνιας από το προσωπικό, αν και λίγοι επικεφαλής των εθνικών ειδησεογραφικών πρακτορείων το έχουν ξεφύγει τα τελευταία χρόνια.

Το Σάββατο, η Εθνική Ένωση Μαύρων Δημοσιογράφων εξέδωσε μια δήλωση επικαλούμενη ορισμένες από τις αναφορές, λέγοντας: «Φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να αναφερθούν ανώνυμες πηγές ως επικριτές του Godwin και να χρησιμοποιηθούν υποτιμητικοί ή στερεότυποι όροι για να τον περιγράψουν. Εν τω μεταξύ, αυτές οι αναφορές αγνοούν τελείως στοιχεία και γεγονότα που μιλούν για σημαντική υποστήριξη εντός της οργάνωσης του Godwin.

Η NABJ πρόσθεσε ότι σχεδιάζει να συναντηθεί με στελέχη του ABC και της Disney για να συζητήσουν το θέμα.

Διαβάστε παρακάτω τις σημειώσεις του OConnell και του Godwin.

READ  Είναι το τέλος του κόσμου για τον Πενς να κάνει σκληρά τον Τραμπ στο πλέγμα

Το σημείωμα της Debra O’Connell προς την ομάδα της:

ομάδα,

Ήθελα απλώς να μοιραστώ το σημείωμα της Kim παρακάτω. Η Dana και εγώ θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στην Kim για την υπηρεσία της ως πρόεδρος του ABC News. Η Kim έχει ηγηθεί αυτής της ομάδας πολλές φορές στον κόσμο μας και το έχει κάνει με σεβασμό για τη μάρκα και τη βιομηχανία – και την ευχαριστούμε για αυτό και για πολλά άλλα.

Η φήμη και η αξιοπιστία μας κερδίζονται με κόπο και θέλουμε να αναγνωρίσουμε την εξαιρετική δουλειά που προσφέρετε καθημερινά. Ως το Νο. 1 δίκτυο ειδήσεων για 12 συνεχόμενες σεζόν και συνεχίζεται, το ABC News είναι το καλύτερο στην επιχείρηση. Από το πρωί έως το μεσημέρι, το βράδυ και μετά, αυτή η ομάδα είναι έτοιμη 24/7 να εξυπηρετήσει το έθνος μας με τα νέα, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

Προς το παρόν, θα επιβλέπω το ABC News και ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ηγετική ομάδα καθώς χαράσσουμε μαζί μια νέα πορεία προς τα εμπρός. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Από τότε που ανέλαβα αυτόν τον ρόλο τον Φεβρουάριο, στόχος μου ήταν – και θα συνεχίσει να είναι – να παρέχω σε αυτήν την ομάδα τα απαραίτητα εργαλεία για να αξιοποιήσουμε την επιτυχία μας και να μεταφέρουμε την περήφανη κληρονομιά του ABC News σε ένα μέλλον γεμάτο ευκαιρίες και καινοτομία.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ή με τους ανώτερους ηγέτες σας.

Ευχαριστώ,

Debra

Σημείωση από την Kim Godwin για το ABC News:

Καλησπέρα ABC News,

Πριν από σαράντα χρόνια, ξεκίνησα την καριέρα μου αμέσως μετά το κολέγιο ως ενθουσιώδης και ενθουσιώδης εκτελεστικός παραγωγός στο WTXL στο Tallahassee, υπεύθυνος για τις ειδήσεις 6 και 11 η ώρα. Το προσωπικό ήταν τόσο μικρό που τις πολυάσχολες μέρες ειδήσεων, έπρεπε επίσης να βγω έξω και να αναφέρω. Όταν άρχισα να χαράσσω μια πορεία μέσα από έναν κλάδο όπου υπήρχαν πολύ λίγες γυναίκες – και ακόμη λιγότερες γυναίκες – σε ηγετικούς ρόλους, δεν είχα ιδέα τι εξαιρετικές ευκαιρίες είχαν μπροστά μου. Έτσι, όταν ανέλαβα τη θέση του προέδρου του ABC News πριν από τρία χρόνια, κατάλαβα και εκτίμησα τη βαθιά σημασία του να είμαι η πρώτη μαύρη γυναίκα που ηγήθηκε ενός εθνικού δικτύου ειδήσεων. Αποτελεί προνόμιο και πίστη σε όσους έχουν απομακρυνθεί από το ανώτατο όριο πριν από εμένα να ηγηθούν μιας ομάδας συνώνυμης με την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα και τη σταθερή δέσμευση για αριστεία στην επιχείρηση.

READ  ΝΒΑ Πλέι οφ: Οι Σέλτικς προχωρούν στον αγώνα 1, νίκη επί των Καβαλίερς πίσω από τη μεγάλη βραδιά από τους Τζέιλεν Μπράουν, Ντέρικ Γουάιτ

Τώρα, τέσσερις δεκαετίες και αμέτρητα μίλια αργότερα, έχοντας δουλέψει για τρία ειδησεογραφικά δίκτυα εκπομπής και 10 τοπικούς σταθμούς σε εννέα πόλεις, έχω κάνει τον κύκλο μου από εκείνο το μικρό αλλά πανίσχυρο θυγατρικό του ABC στην πανδαισία της Φλόριντα. Αποφάσισα να αποσυρθώ από τη ραδιοφωνική δημοσιογραφία. Μετά την εγγραφή μου στο J-School στο πολυαγαπημένο μου Πανεπιστήμιο Florida A&M, είχα την τύχη και την ευλογία να δουλέψω σε όλες τις δουλειές σε αυτόν τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή, του ερευνητή ρεπόρτερ, του διευθυντή ειδήσεων, του παραγωγού πεδίου, του εκτελεστικού παραγωγού δικτύου/ειδικών εκδηλώσεων. Και πολλά άλλα πριν προχωρήσουμε σε διοικητικές θέσεις. Όποιος ενδιαφέρεται για αυτό που κάνουμε γνωρίζει ότι δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση σαν αυτή, επομένως δεν ήταν εύκολη ή γρήγορη απόφαση. Αλλά μετά από αρκετή σκέψη, καθώς κοιτάζω το μέλλον και δίνω προτεραιότητα σε ό,τι είναι πιο σημαντικό για εμένα και την οικογένειά μου, είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι σωστό για μένα.

Το ABC News ήταν το Νο. 1 όταν μπήκα στην ομάδα και είμαι περήφανος που λέω ότι είμαστε ακόμα Νο. 1 — είναι ο Edward R. Σταμάτησε τους τελευταίους μήνες με μερικές από τις υψηλότερες διακρίσεις που μπορεί να προσφέρει ο κλάδος μας από τη Muro. Βραβείο Συνολικής Αριστείας στην Τηλεόραση, Alfred I. για την εκπληκτική σειρά μας “Power of Water”. Βραβείο DuPont-Columbia για τις πρώτες υποψηφιότητες για τα βραβεία Primetime Emmy για τα “Pretty Baby: Brooke Shields” και “Aftershock”. Και την περασμένη εβδομάδα, το ντοκιμαντέρ μας Uvalde “Print It Black” κέρδισε το καλύτερο ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ντάλας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για το άνευ προηγουμένου έργο μας Uvalde 365, μια απαράμιλλη δέσμευση ενός έτους για την καταγραφή του συναισθηματικού ταξιδιού μιας κοινότητας μετά από μια μαζική πυροβολία.

Το 2022, ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι που λάβαμε 41 υποψηφιότητες για Emmy σε 53 χρόνια. Έχουμε μια υπέροχη πρωινή εκπομπή ειδήσεων, μια ημερήσια εκπομπή δικτύου, ένα βραδινό δελτίο ειδήσεων και ένα ειδησεογραφικό περιοδικό της Παρασκευής. Είμαστε σταθερά #1 σε όλα τα μεγάλα γεγονότα ζωντανής τηλεόρασης, συμπεριλαμβανομένου, πιο πρόσφατου, του «Eclipse Across America» σε συνεργασία με το Nat Geo. Και τα προγράμματά μας βρίσκονται σταθερά στο top 10 στο Hulu.

READ  Παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στην υπόθεση δωροδοκίας Bob Menendez

Πέρα από τα βραβεία και τις βαθμολογίες, η επιτυχία μας μετριέται καλύτερα στους ανθρώπους του ABC News. Είναι μια εξαιρετική ομάδα που κάνει εξαιρετική δουλειά – μαζί. Είστε οι καλύτεροι στην τάξη από κάθε άποψη και είναι υπέροχο να σας βλέπουμε να αντιμετωπίζετε κάθε εργασία, παρέχοντας ολοκληρωμένη κάλυψη στους θεατές μας σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή που η ειλικρινής αναφορά είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας μας.

Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι είμαστε περιεκτικοί σε όλες τις κοινότητες και συναντάμε το κοινό μας εκεί που χρειάζεται, και καμία πρωτοβουλία δεν το αντιπροσωπεύει καλύτερα από το ABC News Live. Όταν ξεκίνησα, ήταν ένα μικρό τρένο ροής. Τώρα, χάρη στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή σας, είναι ένα μεγάλο τρένο που μπορεί να ολοκληρώνεται καθημερινά. Την περασμένη σεζόν, κυκλοφορήσαμε το “IMPACT X Nightline”, ένα εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό στο Hulu, τα επεισόδια του οποίου συγκαταλέγονται στο περιεχόμενο με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την επιτυχία του ABC News Studios, το οποίο έχει γίνει πλέον ένα στούντιο πρεμιέρας μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παράγοντας περισσότερες από 120 ώρες βραβευμένου περιεχομένου το χρόνο. Δημιουργήσαμε επίσης την πρώτη μονάδα μετεωρολογικών συνθηκών σε ειδησεογραφικό δίκτυο εκπομπής. Τόσες πολλές καινοτομίες και πρωτοβουλίες εν ριπή οφθαλμού. Μαζί, δεσμευόμαστε σε μια αλλαγή κουλτούρας όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι ο αυθεντικός εαυτός τους, να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους και να νιώθουν ότι τους βλέπουν και τους ακούνε. Για αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, αφήνω το ABC News και αυτό το επάγγελμα με μια αίσθηση ειλικρινούς υπερηφάνειας, ολοκλήρωσης και ευγνωμοσύνης. Η καρδιά μου είναι γεμάτη.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Dana Walton και τη Debra O’Connell που φροντίζουν πάντα να έχουμε τους πόρους και την υποστήριξη για να κάνουμε τη δουλειά μας. Τέλος, ευχαριστώ το ABC News για την αγάπη, την υποστήριξη και την έμπνευση. Με τα χρόνια, έχετε στείλει εκατοντάδες email, γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα που μου έχουν ανυψώσει την καρδιά. Σε αυτό το επόμενο εκλογικό έτος, και καθώς κοιτάμε τους επόμενους μήνες, η σημασία αυτού που κάνουμε δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Θυμηθείτε, υπάρχει χαρά στη δημοσιογραφία.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά και εύχομαι σε όλη την ομάδα συνεχή επιτυχία.

#oneabcnews

Με πίστη και υποστήριξη,
Κιμ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *