Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα σημείωσε 27 πόντους στο δεύτερο παιχνίδι του ΝΒΑ Summer League

ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ – Ο Βίκτορ Γουεμπαγιάμα είχε 27 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 27 λεπτά για τους Σαν Αντόνιο Σπερς την Κυριακή στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του στο ΝΒΑ Summer League.

Τα Double-double είναι καλά ακόμα και στο Λας Βέγκας, όταν δεν υπάρχει πίεση και ανταγωνισμός όπως θα δει όταν ξεκινήσει η πραγματική σεζόν του ΝΒΑ τον Οκτώβριο.

«Είναι καλοκαιρινό πρωτάθλημα και έχει μεγάλο μέλλον, η σεζόν πλησιάζει και όλα αυτά υπάρχουν, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μεγάλη εστίαση και θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι το έκανε. Δεν νιώθεις κάτι από αυτό”, είπε ο καλοκαιρινός προπονητής των Spurs, Matt Nielsen. “Νομίζω ότι έδειξε την ικανότητα και την ανθεκτικότητα που είναι, και θέλει να ανέβει και να γίνει καλύτερος στους τομείς για τους οποίους μιλήσαμε.”

Ο 19χρονος Vembanyama, το Νο. 1 στο ντραφτ του 2023 και μια διεθνής αίσθηση, σούταρε 9 στα 14 από το γήπεδο, προσθέτοντας τρία μπλοκ στην ήττα των Spurs με 85-80 από τους Portland Trail Blazers αυτό το καλοκαίρι. . Το τρίποντο του με 1:58 αριστερά έφερε τους Spurs σε έναν βαθμό και έφερε το βροντερό χειροκρότημα από ένα πλήθος που ήταν εμφανώς πεινασμένο να τον δει να παίζει έτσι.

Ήταν μια αξιοσημείωτη βελτίωση για τον Γάλλο 7 ποδιών, ο οποίος έκανε ένα μέτριο 13 από τα 15 σουτ την Παρασκευή στο πολυαναμενόμενο καλοκαιρινό ντεμπούτο του.

«Είμαι άνετα με τον εαυτό μου, άνετα με το σώμα μου, το γήπεδο», είπε η Wembaniama. «Πριν από σήμερα, μου άρεσαν δύο προπονήσεις και ένα παιχνίδι, οπότε θα πάω».

Μετά το τέλος της ευρωπαϊκής επαγγελματικής σεζόν του, ο Vembanyama τίναξε λίγη από τη σκουριά από το κύκλωμα πάρτι που χτύπησε και κινήθηκε καλά ενάντια στους Blazers. Έδειξε περισσότερη επαφή κοντά στο καλάθι, έβγαλε αρκετά φάουλ για να εκτελέσει 12 ελεύθερες βολές (και έκανε επτά) και γκρέμισε ένα ζευγάρι άλτες. Ήταν ένα εμπόδιο στη λωρίδα για τους οδηγούς και τους slashers – το οποίο ήταν το κύριο θετικό που πήραν οι οπαδοί των Spurs από τα πέντε μπλοκ που δημοσίευσε την Παρασκευή.

READ  Παράξενο DNA που βρέθηκε στην έρημο προσφέρει μαθήματα για το κυνήγι ζωής στον Άρη

Η Wembaniama συνέχισε επίσης να αγωνίζεται για να διατηρήσει την κατοχή, καθώς ισχυρότεροι παίκτες προσπάθησαν να του πάρουν την μπάλα μακριά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο της Κυριακής (σημείωσε εννέα στο ντεμπούτο του την Παρασκευή), ο Βεμπανιάμα έδειξε τις ικανότητές του με ένα ξέσπασμα εννέα πόντων πίσω από ένα έξυπνο αιωρούμενο τζαμπ σουτ και δύο dunk. Είχε οπαδούς σε πλήρη κλίση στο τέταρτο με ένα ξέσπασμα 10 πόντων που περιελάμβανε δύο τρίποντα, ένα γάντζο και ένα απότομο γύρισμα και έριξε το γυαλί.

Έριξε ένα ορθάνοιχτο 3 από το πάνω μέρος του κλειδιού, θυμίζοντας το γεγονός ότι ενώ τα βίντεο στο YouTube με ένα γιγάντιο splashing 3 ήταν υπέροχα, σούταρε μόλις 0,275 από το εύρος 3 πόντων στη γαλλική Pro League την περασμένη σεζόν.

Ο αγώνας της Κυριακής υποτίθεται ότι θα ήταν ένας αγώνας μεταξύ δύο πρωτάρηδων που μπήκαν στο ντραφτ με πολλή δημοσιότητα – η Vembanyama και η Νο. 3 επιλογή των Blazers Scoot Henderson – αλλά ο Henderson έφυγε την Παρασκευή με τραυματισμό στον ώμο στο πρώτο του παιχνίδι.

Ο επόμενος αγώνας του καλοκαιρινού πρωταθλήματος των Spurs είναι εναντίον των Washington Wizards την Τρίτη στις 22:30 ET, και ο Nielsen αναγνώρισε ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα της Wembanayama θα συντομευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Είμαι σίγουρος ότι θα έρθει αρκετά γρήγορα, αλλά για μένα αυτή τη στιγμή, απλώς προσπαθώ να περάσω από αυτό το παιχνίδι, οπότε δεν ξέρω για το επόμενο βήμα, αλλά απολαύστε το», είπε ο Nielsen. .

Ο Wembaniama πρόσθεσε: “Πρέπει να μιλήσω με τον Bob (προπονητής των Spurs, Gregg Popovich) και θα ακούσω ό,τι λέει. Είμαι πρόθυμος να κάνω οποιαδήποτε θυσία για την ομάδα, είμαι διατεθειμένος να δώσω το 100%.

READ  Αυτή η εκπομπή της δεκαετίας του '90: Κριτική σεζόν 1

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Ethan Miller/Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *