Ο Adani χάνει το πλουσιότερο στέμμα της Ασίας, η μετοχική καταστροφή βαθαίνει στα 84 δισεκατομμύρια δολάρια

ΒΕΓΚΑΛΟΥΡΟΥ, 1 Φεβρουαρίου (Reuters) – Οι μετοχές των εταιρειών του Ινδού μεγιστάνα Gautam Adhani υποχώρησαν ξανά την Τετάρτη, καθώς οι συμμετοχές του στις εταιρείες του αυξήθηκαν στα 84 δισεκατομμύρια δολάρια και έχασε τον τίτλο του ως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας μετά από αναφορά στις ΗΠΑ. πρόσωπο

Οι απώλειες μετοχών την Τετάρτη οδήγησαν τον Adani στη 15η θέση της λίστας των πλουσίων του Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 76,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτω από τον πρόεδρο της Reliance Industries Ltd, Mukesh Ambani. (RELI.NS) Βρίσκεται στην ένατη θέση με περιουσία 83,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πριν από την κριτική έκθεση από τον αμερικανικό πωλητή short Hindenburg, ο Adani κατατάχθηκε τρίτος.

Οι απώλειες σηματοδοτούν μια δραματική οπισθοδρόμηση για τον Adani, έναν δισεκατομμυριούχο που εγκατέλειψε το σχολείο του οποίου τα επιχειρηματικά συμφέροντα εκτείνονται από λιμάνια και αεροδρόμια μέχρι εξόρυξη και τσιμέντο. Τώρα, ο πρόεδρος αγωνίζεται να σταθεροποιήσει τις επιχειρήσεις του και να προστατεύσει τη φήμη του.

Θεωρήθηκε από ορισμένους ως ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτών, μια μέρα αφότου η μητρική εταιρεία Adani Enterprises κατάφερε να συγκεντρώσει την υποστήριξη από τους επενδυτές για πώληση μεριδίων 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τρίτη.

Τελευταίες ενημερώσεις

Δείτε άλλες 2 ιστορίες

Μια έκθεση της Hindenburg Research την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε την Ομάδα Adani για ακατάλληλη χρήση υπεράκτιων φορολογικών παραδείσων και χειραγώγηση μετοχών. Αυτό προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με το υψηλό χρέος και τις αποτιμήσεις επτά εισηγμένων εταιρειών Adani.

Η ομάδα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η αφήγηση του short-seller για χειραγώγηση μετοχών δεν έχει «καμία βάση» και πηγάζει από άγνοια της ινδικής νομοθεσίας. Πάντα έκανε τις απαραίτητες ρυθμιστικές αποκαλύψεις, πρόσθεσε.

READ  Το TikTok εισήχθη από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια

Μετοχές Adani Enterprises (ADEL.NS), που συχνά περιγράφεται ως θερμοκοιτίδα των επιχειρήσεων του Adani, υποχώρησε 30% την Τετάρτη. Adani Power (ADAN.NS) Η Adani Total Gas υποχώρησε 5% (ΑΔΑΓ.ΝΣ) Υποχώρησε 10%, σπάζοντας το ημερήσιο εύρος τιμών του.

Μετάδοση Adani (ADAI.NS) Μείωση 6% και Λιμάνια Αδανών και Ειδική Οικονομική Ζώνη (APSE.NS) Μείωση 20%.

Η Adani Total Gas είναι μια κοινοπραξία με τη γαλλική Total (TTEF.PA)Οι πωλητές short σημείωσαν τη μεγαλύτερη επιτυχία στην έκθεση, έχασαν περίπου 27 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αφού φάνηκε απίθανο σε ένα σημείο, σημειώθηκε μια ελαφρά ανάκαμψη χθες μετά το ξεπούλημα των μετοχών, αλλά τώρα μετά τη βόμβα της έκθεσης Hindenburg, το αδύναμο κλίμα στην αγορά επιστρέφει», δήλωσε ο Ambarish Balika, ανεξάρτητος αναλυτής αγοράς με έδρα τη Βομβάη.

“Καθώς η μετοχή εξακολουθεί να πέφτει μετά την άρνηση του Adani, δείχνει ξεκάθαρα κάποια ζημιά στο επενδυτικό κλίμα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να σταθεροποιηθεί”, πρόσθεσε ο Balika.

Reuters Graphics

της επιτήρησης

Υπογραμμίζοντας την ένταση σε ορισμένες πλευρές, το Bloomberg ανέφερε την Τετάρτη ότι η Credit Suisse (CSGN.S) Η Adani σταμάτησε να δέχεται ομόλογα εταιρειών του ομίλου ως εξασφάλιση για δάνεια περιθωρίου σε πελάτες της από private banking.

Ο Devan Choksey, Διευθύνων Σύμβουλος της KRChoksey Shares and Securities, δήλωσε ότι αυτό ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την πτώση της μετοχής την Τετάρτη.

Η Credit Suisse δεν είχε κανένα άμεσο σχόλιο.

Η έρευνα για τον όμιλο έχει ενταθεί και μια αυστραλιανή ρυθμιστική αρχή δήλωσε την Τετάρτη ότι θα επανεξετάσει τους ισχυρισμούς του Hindenburg για να διαπιστώσει εάν χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι οι ξένοι επενδυτές πούλησαν ινδικές μετοχές αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά την έκθεση Hindenburg – τη μεγαλύτερη εκροή σε τέσσερις συνεχόμενες ημέρες από τις 30 Σεπτεμβρίου.

READ  Τιμές πετρελαίου: Αργό Brent και WTI αυξάνονται μετά την ανακοίνωση των παραγωγών του ΟΠΕΚ για περικοπές στην παραγωγή

Το Adani Group αναμένεται να συνεχίσει να έχει πονοκεφάλους για αρκετό καιρό.

Η ρυθμιστική αρχή αγοράς της Ινδίας, η οποία διερευνά τις συμφωνίες του ομίλου, είπε ότι θα το κάνει Συνεργασία Η αναφορά του Hindenburg στη δική του αρχική έρευνα.

Κυβερνητική Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής (LIC) (LIFI.NS)είπε Τη Δευτέρα θα ζητήσει διευκρινίσεις από τη διοίκηση του Adani για την έκθεση short-seller. Ωστόσο, η ασφαλιστική εταιρεία Adani Enterprises ήταν ο κύριος επενδυτής στην πώληση μετοχών.

Η Hindenburg ανέφερε στην έκθεσή της ότι ο Όμιλος Adani έχει περιορίσει τα παράγωγα εμπορικών του ομολόγων ΗΠΑ και μη Ινδίας.

Αναφορά από τον Chris Thomas στο Bangalore και τον Aditi Shah στο Νέο Δελχί. Πρόσθετες αναφορές από τους Bharat Rajeshwaran και Aditya Kalra. Επιμέλεια Edwina Gibbs και Mark Potter

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *