Ένας πύραυλος διπλής κεφαλής SpaceX εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα

Το SpaceX έχει προγραμματιστεί για τις εκτοξεύσεις πυραύλων διπλής κεφαλής του Σαββάτου από τη Space Coast της Φλόριντα. Η πρώτη αποστολή EUTELSAT 36D απογειώθηκε από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 5:52 μ.μ. Ένας πύραυλος Falcon 9 εκτόξευσε τον δορυφόρο σε γεωσύγχρονη τροχιά. Ένα drone προσγείωσε επιτυχώς τον ενισχυτή πρώτου σταδίου μετά τον διαχωρισμό του από τα ανώτερα στάδια του πυραύλου SpaceX. Ο δορυφόρος EUTELSAT 36D τοποθετήθηκε με επιτυχία 34 λεπτά μετά την εκτόξευση. Θα προσφέρει εκατοντάδες τηλεοπτικά κανάλια και υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε περιοχές της Αφρικής και της Ευρασίας, δήλωσε ο Όμιλος Eutelsat. Παρακολουθήστε την πλήρη κάλυψη της εκτόξευσης παρακάτω: Η δεύτερη εκτόξευση πυραύλων Falcon 9 της νύχτας θα στείλει αρκετούς δορυφόρους Starlink σε χαμηλή ταχύτητα. Γη τροχιά από το Space Launch Complex 40 (SLC-40) στον Διαστημικό Σταθμό Δυνάμεων Cape Canaveral. Το Liftoff για το Starlink Group 6-45 έχει οριστεί για τις 21:02, με τις εφεδρικές ευκαιρίες να ανοίγουν στις 7 μ.μ. της Κυριακής 31 Μαρτίου έως τις 22:00. Ο ενισχυτής πρώτου σταδίου Falcon 9 που υποστηρίζει την εκτόξευση του Starlink είχε στο παρελθόν τροφοδοτήσει 17 πτήσεις. Συμπεριλαμβανομένων των Crew-3 και Crew-4. Η SpaceX σχεδιάζει να προσγειώσει το booster σε ένα πλοίο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Για να μην μακρηγορούμε, ο τρίτος πύραυλος Falcon 9 της SpaceX έχει προγραμματιστεί να απογειωθεί από τη Δυτική Ακτή στις 22:30 (Ανατολική ώρα). Αυτός ο πύραυλος μεταφέρει ένα άλλο ζεύγος δορυφόρων Starlink σε χαμηλή τροχιά στη Γη από τη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Vandenberg στην Καλιφόρνια.

Η SpaceX σχεδιάζει μια διπλή εκτόξευση πυραύλων από τη Διαστημική Ακτή της Φλόριντα.

READ  Ο Τζέικ Πολ εναντίον του Μάικ Τάισον κυκλοφορεί στις 20 Ιουλίου στο Netflix

Πρωτα απο ολα Η αποστολή EUTELSAT 36D απογειώθηκε από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στις 5:52 μ.μ. Ένας πύραυλος Falcon 9 εκτόξευσε τον δορυφόρο σε γεωσύγχρονη τροχιά. Η SpaceX προσγείωσε επιτυχώς τον ενισχυτή πρώτου σταδίου σε ένα drone αφού αποχωρίστηκε από τις ανώτερες βαθμίδες του πυραύλου.

ο Δορυφόρος EUTELSAT 36D Αναπτύχθηκε με επιτυχία περίπου 34 λεπτά μετά την εκτόξευση. Θα παρέχει εκατοντάδες τηλεοπτικά κανάλια και υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε περιοχές της Αφρικής και της Ευρασίας Όμιλος Eutelsat.

Δείτε την πλήρη κάλυψη για το λανσάρισμα παρακάτω:

ο Δεύτερη εκτόξευση πυραύλου Falcon 9 Θα εκτοξεύσει αρκετούς δορυφόρους Starlink σε χαμηλή τροχιά της Γης τη νύχτα από το Space Launch Complex 40 (SLC-40) στο Διαστημικό Σταθμό Cape Canaveral. Το Liftoff για το Starlink Group 6-45 έχει οριστεί για τις 9:02 μ.μ., με εφεδρικές ευκαιρίες έως τις 22:00, με πρόσθετες ευκαιρίες εκκίνησης να ανοίγουν στις 19:00 την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Ο ενισχυτής πρώτου σταδίου Falcon 9 που υποστηρίζει την εκτόξευση του Starlink είχε στο παρελθόν τροφοδοτήσει 17 πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Crew-3 και Crew-4. Η SpaceX σχεδιάζει να προσγειώσει το booster σε ένα πλοίο στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Για να μην μείνει έξω, α Ο τρίτος είναι ο πύραυλος SpaceX Falcon 9 Αναχωρεί από τη Δυτική Ακτή στις 22:30 (Ανατολική ώρα). Αυτός ο πύραυλος μεταφέρει ένα άλλο ζεύγος δορυφόρων Starlink σε χαμηλή τροχιά της Γης από τη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Vandenberg στην Καλιφόρνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *