«Έρευνα και διάσωση» σε εξέλιξη καθώς το υποβρύχιο που κατευθύνεται προς τον Τιτανικό εξαφανίζεται

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρισκόταν σε εξέλιξη τη Δευτέρα για ένα υποβρύχιο που χάθηκε στον Βόρειο Ατλαντικό για να ερευνήσει τα συντρίμμια του Τιτανικού. Ο υπολοχαγός Τζόρνταν Χαρτ της ακτοφυλακής των ΗΠΑ στη Βοστώνη είπε στο CBS News ότι τα πληρώματα «αυτή τη στιγμή συμμετέχουν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης» όταν ρωτήθηκαν για τις προσπάθειες διάσωσης στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης.

“Το πλήρωμα πέντε ατόμων πνίγηκε το πρωί της Κυριακής και το πλήρωμα του Polar Prince” – το υποβρύχιο και το πλοίο που μετέφερε τα μέλη της αποστολής στο σημείο κατάδυσης – “έχασαν την επαφή μαζί τους περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την κατάδυση”, ο είπε η ακτοφυλακή. Ένα tweet.

Κρουαζιέρες OceanGateΜια εταιρεία που στέλνει μη επανδρωμένα υποβρύχια σε αποστολές βαθέων υδάτων επιβεβαίωσε σε δήλωση ότι το υποβρύχιο της ήταν αντικείμενο επιχείρησης διάσωσης και ότι «εξερευνούσε και κινητοποιούσε όλες τις επιλογές για να φέρει το πλήρωμα σε ασφάλεια».

1084WD-TITANIC-SUBMERSIBLE_FILE_O_

Reuters


Η εταιρεία δεν είπε πόσα άτομα βρίσκονταν στο πλοίο που αγνοούνταν ή αν κάποιος από αυτούς πλήρωνε τουρίστες.

«Ολόκληρη η εστίασή μας είναι στο πλήρωμα και τις οικογένειές τους στο υποβρύχιο», είπε ο OceanGate, προσθέτοντας, «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την εκτεταμένη βοήθεια που έχουμε λάβει από πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες βαθέων υδάτων. .

Αμερικανική Ακτοφυλακή είπε Τα πληρώματα του C-130 έψαξαν το υποβρύχιο, περίπου 900 μίλια από το Cape Cod, και το Κέντρο Συντονισμού Διάσωσης Χάλιφαξ βοηθούσε ένα αεροσκάφος P8 Poseidon με δυνατότητες υποβρύχιας ανίχνευσης.

Το Λιμενικό Σώμα ειδοποίησε τους ναυτικούς την Κυριακή το βράδυ ότι ένα “υποβρύχιο 21 ποδιών” έχασε το λευκό του κύτος και έδωσε την τελευταία γνωστή θέση του. «Ζητείται από τα κοντινά πλοία να παρακολουθούν απότομα και να βοηθήσουν εάν είναι δυνατόν», ανέφερε το μήνυμα.

Ένας χάρτης δείχνει πού βυθίστηκε ο Τιτανικός RMS στον Βόρειο Ατλαντικό στις 15 Απριλίου 1912, 380 μίλια νοτιοανατολικά της ακτής του Newfoundland του Καναδά και 1.300 μίλια ανατολικά του προορισμού του στη Νέα Υόρκη.

Getty/iStockPhoto


Σε επαφή με το CBS News, η Καναδική Ακτοφυλακή είπε ότι η διάσωση διαχειρίζεται το Περιφερειακό Συντονιστικό Κέντρο της Βοστώνης. Χάρτης που δείχνει τα όρια δικαιοδοσίας Διάφορες υπηρεσίες παράκτιας έρευνας και διάσωσης κατά μήκος των ακτών της Βόρειας Αμερικής έδειξαν τα συντρίμμια του Τιτανικού εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου της Βοστώνης.

είπε πρόσφατα η OceanGate Η ιστοσελίδα του Η έρευνα για το ναυάγιο του Τιτανικού RMS, που βρίσκεται περίπου 400 μίλια νοτιοανατολικά της ακτής της Νέας Γης, είναι «σε εξέλιξη», σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Ο ανιχνευτής Τιτανικός εξαφανίζεται, η Ακτοφυλακή ξεκινά επιχείρηση αναζήτησης

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η OceanGate είπε στο Twitter ότι χρησιμοποιεί την εταιρεία δορυφόρων Starling για να βοηθήσει στη διατήρηση της επικοινωνίας με τον Τιτανικό στο ταξίδι του.

«Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη μέση του Βόρειου Ατλαντικού, εξακολουθούμε να έχουμε σύνδεση στο Διαδίκτυο για να πραγματοποιήσουμε επιτυχώς επιχειρήσεις κατάδυσης του Τιτανικού – ευχαριστώ Starlink», ανέφερε το tweet. Ο ιστότοπος της εταιρείας διαφημίζει κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων για να δείτε το ναυάγιο του Τιτανικού για 250.000 δολάρια.


Η εταιρεία έκανε τελευταίο tweet σχετικά με το ταξίδι του Τιτανικού Στις 15 Ιουνίου.

Σάββατο, Βρετανός επιχειρηματίας Ο Hamish Harding κοινοποίησε στο Facebook Ήταν επίσης στην κρουαζιέρα Oceangate που είχε αναχωρήσει από το St. John’s, Newfoundland την προηγούμενη μέρα. «Η υποομάδα περιλαμβάνει δύο θρυλικούς εξερευνητές, μερικοί από τους οποίους έχουν κάνει περισσότερες από 30 καταδύσεις στο RMS Titanic από τη δεκαετία του 1980», έγραψε ο Χάρντινγκ. Είπε ότι ο καιρός σήμαινε “αυτή θα είναι η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη αποστολή για τον Τιτανικό το 2023” και ότι η ομάδα σχεδίαζε να ξεκινήσει τις καταδυτικές επιχειρήσεις στις 4 το πρωί της Κυριακής.

Η εταιρεία του Χάρντινγκ, Action Aviation, επιβεβαίωσε αργότερα ότι ήταν ένας από τους τουρίστες στο πλοίο, ανέφερε το Associated Press. Ο Χάρντινγκ, ένας βετεράνος τουρίστας περιπέτειας, ήταν Ταξίδεψε στο διάστημα Στο περσινό Blue Origin Rocket.

Ο δύτης και εξερευνητής Ρόρι Γκόλντεν ανάρτησε σχετικά με την παρουσία του στον Τιτανικό. ΕΝΑ Εγγραφή στο Facebook Το απόγευμα της Δευτέρας έγραψε: “Είμαι καλά. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι εδώ για τους φίλους μας”.

Και συνέχισε: «Έχουμε μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας έρευνας και διάσωσης, η οποία διεξάγεται από μεγάλες υπηρεσίες. Εκεί βρίσκεται η εστίασή μας αυτή τη στιγμή.

«Η ανταπόκριση και η προσφορά βοήθειας σε όλο τον κόσμο ήταν πραγματικά εκπληκτική και δείχνει το πραγματικό όφελος για τους ανθρώπους σε μια εποχή όπως αυτή».


Επίσκεψη στο RMS Titanic

Το υποβρύχιο του OceanGate, The Titan, είναι το μόνο υποβρύχιο πέντε ατόμων στον κόσμο που μπορεί να φτάσει στο ναυάγιο του Τιτανικού, το οποίο βρίσκεται 2,4 μίλια κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Ο ανταποκριτής του CBS News “Sunday Mornings” David Bogue Εντάχθηκε στο πλήρωμα του πλοίουΜε μια μικρή ομάδα ατρόμητων τουριστών, για ένα ταξίδι για να δείτε το πιο διάσημο ναυάγιο του κόσμου πέρυσι.

Καθώς καθόταν στο σκάφος, το οποίο είπε ότι ήταν τόσο ευρύχωρο όσο ένα μίνι βαν, ο Μπογκ είπε, «πόσα κομμάτια του υποβρυχίου φαινόταν αυτοσχέδια, εξαρτήματα εκτός ραφιού, συμπεριλαμβανομένου του χειριστηρίου βιντεοπαιχνιδιών που χρησιμοποιήθηκε για τον χειρισμό του υποβρυχίου.

Ο Μάιλς Ντόραν συνέβαλε στην αναφορά.

READ  Η SDSU έφτασε στο Final Four με ένα άγριο τελείωμα απέναντι στην Creighton

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *