Σπίτια υπέστησαν ζημιές στο Τέξας καθώς τα ποτάμια ανέβηκαν στα επίπεδα του τυφώνα Χάρβεϊ. Και η βροχή είναι καθ’ οδόν



CNN

Οι πλημμύρες εντείνονται στο Τέξας, όπου αναμένονται περισσότερες βροχές μετά τις σφοδρές καταιγίδες και τη βροχή το Σαββατοκύριακο που παρέσυραν οχήματα, κατέστρεψαν σπίτια και οδήγησαν σε εκκενώσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος της βροχής θα πέσει στο Δυτικό και Κεντρικό Τέξας, αλλά η περιοχή του Χιούστον θα δει τη μεγαλύτερη βροχή την Κυριακή. Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις στο Κεντρικό Τέξας θα σημειωθούν ανάντη του σταδίου πλημμύρας στο Χιούστον, αυξάνοντας τις πλημμύρες σε μια περιοχή όπου 12 μετρητές ποταμών έχουν φτάσει στο στάδιο της μεγάλης πλημμύρας.

Οι καταιγίδες αυτής της εβδομάδας είναι οι τελευταίες σε μια σειρά βίαιων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την πολιτεία από τις αρχές Απριλίου. Δεκάδες τυφώνες έπληξαν από το Panhandle μέχρι την ακτή του Κόλπου, χαλάζι μεγέθους softball σε περιοχές της πολιτείας και μήνες βροχής στο Ανατολικό Τέξας που έχουν ανεβάσει τα ποτάμια σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί από την καταστροφή. Πλημμύρες από τον τυφώνα Χάρβεϊ το 2017.

Ορισμένες κοινότητες βόρεια του Χιούστον δέχθηκαν σχεδόν δύο μήνες βροχής την Πέμπτη. Οι βροχοπτώσεις βύθισαν δρόμους και υπερχείλισαν ποτάμια, οδηγώντας σε εκκενώσεις και υδάτινες διασώσεις.

Δείτε τι συμβαίνει το βράδυ της Παρασκευής στο Νότιο Τέξας:

Κομητεία San Jacinto, 60 μίλια βόρεια του Χιούστον: Περίπου 100-200 σπίτια επηρεάζονται από τις πλημμύρες και ισχύουν υποχρεωτικές εκκενώσεις. Το συμβάν ήταν «85% χειρότερο από τον τυφώνα Χάρβεϊ», δήλωσε στο CNN ο Έμιτ Έλντριτζ, ο συντονιστής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της κομητείας. Ο Έλντριτζ είπε ότι επειδή βρίσκονται απέναντι από τον ποταμό Trinity από το Ντάλας, “αναμένουν να δουν πολύ περισσότερο νερό” λόγω της πρόσθετης βροχόπτωσης. «Με ό,τι ασχολούνται, εμείς το αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Έλντριτζ, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 58 διασώσεις στο νερό στην κομητεία. Περισσότερες βροχές αναμένονται στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα.

Κομητεία Walker, περίπου 70 μίλια βορειοδυτικά του Χιούστον: οι αξιωματούχοι αποκαλούν τις πλημμύρες εκεί επίσης ιστορικές. “Αυτή είναι μια ιστορική πλημμύρα για την κομητεία Walker. Είχαμε περισσότερες πλημμύρες από αυτό το γεγονός από ό,τι κατά τη διάρκεια του τυφώνα Harvey”, δήλωσε στο CNN η αναπληρώτρια συντονιστής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης της κομητείας Walker, Sherri Bekoda, σύμφωνα με την Bekoda, δύο κοινότητες κατά μήκος του ποταμού Trinity νερό και βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα «Όλοι οι δρόμοι στην κομητεία Γουόκερ πλημμύρισαν τελείως από τη Δευτέρα το βράδυ και μέχρι την Τρίτη», είπε ο Πεκότα Τουλάχιστον 42 διασώσεις με υψηλό νερό έχουν πραγματοποιηθεί στην πρώτη περιοχή, πρόσθεσε.

READ  Το NBC αντέστρεψε την απόφασή του να προσλάβει τη Rona McDaniel μετά από μια έντονη αντίδραση στον αέρα

Κομητεία Polk, περίπου 80 μίλια βορειοανατολικά του Χιούστον: Περίπου 700 σπίτια πλημμύρισαν, σύμφωνα με αξιωματούχους διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι τα επίπεδα πλημμύρας θα μπορούσαν να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες εάν πέσουν επιπλέον βροχές. Συνολικά 1.000 σπίτια στην κομητεία βρίσκονται σε ζώνες υποχρεωτικής εκκένωσης, δήλωσε στο CNN ο δικαστής της κομητείας Polk Sidney Murphy. Την Παρασκευή έχει τεθεί σε ισχύ προειδοποίηση για πλημμύρες στην περιοχή. Ο δικαστής είπε ότι παρακολουθούν με ανησυχία τι συμβαίνει με τις πλημμύρες στα βόρεια της συνοικίας, καθώς θα επηρεάσει την περιοχή. «Καθώς η βροχή συνεχίζει να πέφτει στο Ανατολικό Τέξας και οι κολπίσκοι και τα ποτάμια ανεβαίνουν, τα επίπεδα πλημμύρας μπορεί να αυξηθούν. Λάβετε υπόψη σας τα μεταβαλλόμενα επίπεδα πλημμύρας στον ποταμό Trinity και σε όλες τις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αν θέλετε να φύγετε, κάντε το τώρα! », ανέφερε το Γραφείο Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης σε πρόσφατη ανάρτησή του στο Facebook.

Jason Vogtman/Houston Chronicle/AP

Η γέφυρα πάνω από τη λίμνη Χιούστον κατά μήκος του West Lake Houston Parkway από το Kingwood έως την Atascocita φαίνεται μετά την υψηλή στάθμη του νερού και στις δύο πλευρές του αυτοκινητόδρομου που έκλεισε το Σάββατο, 4 Μαΐου 2024, στο Kingwood του Τέξας.

Κομητεία Χάρις, που περιλαμβάνει την πόλη του Χιούστον και πολλά βόρεια προάστια: Οι υποχρεωτικές εκκενώσεις τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη για τους κατοίκους ανατολικά του East Fork του ποταμού San Jacinto. Ο ποταμός χτύπησε το μεγάλο στάδιο πλημμύρας την Πέμπτη και προβλέπεται να κορυφωθεί το πρωί του Σαββάτου, λίγα μόλις πόδια μακριά από τα επίπεδα ρεκόρ κατά τη διάρκεια του Χάρβεϊ. «Θέλουμε να σας βγάλουμε από αυτήν την περιοχή… αυτή είναι μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση», είπε η δικαστής της κομητείας Χάρις, Λίνα Ινταλγκό, σε ένα μήνυμα. Διάσκεψη. Σύμφωνα με τον Hidalgo, το αναμενόμενο επίπεδο ανόδου του νερού θα μπορούσε να επηρεάσει ψηλές κατασκευές και να φτάσει σε στέγες ή γραμμές ηλεκτροδότησης.

READ  Τα πλέι οφ του Σαββάτου του ΝΒΑ: Ο Άντονι Έντουαρντς σκοράρει 43 στον αγώνα 1, νίκη επί των Νάγκετς

Στο Crosby, ένα προάστιο της κομητείας Χάρις, ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου εντόπισε πλημμύρες σε έναν δρόμο που δεν είχε αποκλειστεί προηγουμένως, σταμάτησε το λεωφορείο και άφησε μαθητές γυμνασίου και γυμνασίου να βγουν από την πίσω πόρτα, σύμφωνα με δήλωση του σχολείου. Περιοχή. Ένα άλλο λεωφορείο μετέφερε τους μαθητές στο σχολείο, όπου τους δόθηκε πρωινό και στεγνά ρούχα.

• Liberty County, περίπου 45 μίλια βορειοανατολικά του Χιούστον: Η ακτοφυλακή μετέφερε με ελικόπτερο την Παρασκευή ένα κοριτσάκι 12 ωρών από το Κλίβελαντ του Τέξας. Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος, το κορίτσι παρουσίασε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης του Τέξας που δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών. Λόγω της πλημμύρας δεν μπόρεσε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο έδαφος. Ένα ελικόπτερο μετέφερε το κορίτσι και τη μητέρα του στο νοσοκομείο Παίδων του Τέξας στο Χιούστον, όπου η κατάσταση του παιδιού ήταν σταθερή.

Η κομητεία Μοντγκόμερι, βόρεια της κομητείας Χάρις, είχε επίσης εθελοντικές εκκενώσεις λόγω πλημμύρας.

Drone Bros

Πλημμύρες στο Λίβινγκστον του Τέξας.

Οι δηλώσεις καταστροφών είναι ενεργές για το ένα τρίτο των κομητειών του Τέξας, αφού ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ επέκτεινε τις δηλώσεις που σχετίζονται με τις καταιγίδες ως απάντηση στις πλημμύρες, σύμφωνα με δελτίο τύπου. Τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να προστεθούν και άλλες κομητείες, ειδικά καθώς αναμένονται περισσότερες καταιγίδες.

Σε τμήματα του Ανατολικού Τέξας σημειώθηκαν από τρεις έως επτά φορές περισσότερες βροχοπτώσεις τις τελευταίες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες. Οι επανειλημμένες έντονες βροχοπτώσεις έχουν εμποτίσει το έδαφος, καθιστώντας πολλές περιοχές πιο επιρρεπείς τόσο σε πλημμύρες όσο και σε πλημμύρες ποταμών. Σχεδόν ένα πόδι βροχής έπεσε σε ορισμένα μέρη από Πέμπτη έως Παρασκευή το πρωί, το τελευταίο χτύπημα. Η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ της Παρασκευής, με πιθανή 1 έως 2 ίντσες.

Οι χειρότερες πλημμύρες περιορίζονται στο νοτιοανατολικό Τέξας, όπου τουλάχιστον δώδεκα μετρητές ποταμών – συμπεριλαμβανομένων τμημάτων των ποταμών San Jacinto και Trinity – ήταν στο στάδιο της μεγάλης πλημμύρας, το υψηλότερο επίπεδο, από το πρωί της Παρασκευής. Πολλές περισσότερες τοποθεσίες προβλέπεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες πλημμύρες μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα μπορούσαν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα επίπεδα ρεκόρ που ορίστηκαν κατά τη διάρκεια του Χάρβεϊ.

READ  Ένα αστείο περνά κρυφά με ενήλικες. Θα θέλετε να ακούσετε πώς πήγε.

Δημιουργήθηκε από τον τυφώνα Χάρβεϊ Εκτεταμένη καταστροφή από πλημμύρες στο Χιούστον Μετά από 30 έως 40 ίντσες βροχής έπεσαν σε ολόκληρο το μετρό σε 48 ώρες. Ενώ οι πλημμύρες αυτής της εβδομάδας ήταν σημαντικές, ήταν πολύ λιγότερο διαδεδομένες βόρεια από το σημείο όπου έπεσε η χειρότερη βροχή του Χάρβεϊ.

Ανεμοστρόβιλοι με ισχυρές καταιγίδες κινήθηκαν βόρεια και νότια της περιοχής Abilene στο Δυτικό Τέξας, καθώς η δυνατή βροχόπτωση πλημμύρισε το Ανατολικό Τέξας. Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόβλεψης Καταιγίδων, υπήρξαν οκτώ αναφορές ανεμοστρόβιλων την Πέμπτη.

Ένας «μεγάλος και πολύ επικίνδυνος» ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Hodges και Hawley – περίπου 10 μίλια βόρεια του Abilene – το βράδυ της Πέμπτης.

Περίπου 30 σπίτια στο Hawley διαλύθηκαν από τους ανέμους του ανεμοστρόβιλου, με ορισμένα ολόκληρα τμήματα σπιτιών εντελώς εκτεθειμένα. Ζημιές υπέστησαν και αυτοκίνητα της περιοχής από τα ιπτάμενα συντρίμμια. Υπήρξαν «πολλοί» τραυματισμοί, αλλά όχι θάνατοι από το πρωί της Παρασκευής, δήλωσε στο CNN ο αρχηγός της αστυνομίας του Χάουλεϊ, Μπραντ Γουίλσον.

Τουλάχιστον μία σχολική περιφέρεια της περιοχής έχει αφιερώσει χρόνο στους μαθητές να μελετήσουν από το σπίτι ή να αναρρώσουν την Παρασκευή, μετά τους καταστροφικούς ανεμοστρόβιλους της Πέμπτης το απόγευμα.

«Η κοινότητα του Hawley έχει πληγεί πολύ σκληρά και έχουμε πολλές οικογένειες που έχουν χάσει τα σπίτια τους», ανέφερε η ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια Hawley σε μια ανάρτηση στο Facebook.

KTXS

Ένα σπίτι που υπέστη ζημιές από τις καταιγίδες της Πέμπτης μεταξύ Hawley και Hodges του Τέξας.

Το σύνολο των βροχοπτώσεων από πλημμύρες στο Τέξας και τη Λουιζιάνα αυτή την εβδομάδα έδειξε σχεδόν δύο πόδια βροχής σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τα σύνολα κυμαίνονταν από 23,56 ίντσες στο Γκρόβτον του Τέξας έως 18,42 ίντσες στο Λίβινγκστον του Τέξας.

Οι Alison Sinzar, Sarah Tonks, Ray Sanchez, Andy Rose, Joe Sutton και Paradise Afshar του CNN συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *