Αύξηση κερδών S&P 500 σε μετοχές Mac 7

Η σεζόν κερδών πρώτου τριμήνου θερμαίνεται αυτή την εβδομάδα με αναφορές από τις μετοχές του S&P 500 Magnificent Seven. επιστολές (Google), Meta πλατφόρμες (Μετα), Microsoft (MSFT) και Tesla (D.S.L.A) Η επιτυχία ή η αποτυχία του τριμήνου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτές τις λίγες εταιρείες.




Χ



Οι αναλυτές αναμένουν ότι πέντε έως πέντε από τις επτά εταιρείες του Magnificent Seven θα συμβάλουν στην αύξηση των κερδών από έτος σε έτος για ολόκληρο τον S&P 500 το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή κερδών της FactSet, John Butters.

Κατά σειρά συνεισφοράς, υπάρχουν αυτές οι εταιρείες Nvidia (NVDA), Amazon.com (AMZN), Meta Platforms, Alphabet και Microsoft.

Επιπλέον, συνολικά, η Street βλέπει αυτές τις πέντε εταιρείες να σημειώνουν αύξηση εσόδων 64,3% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο. Αυτό θέτει τον σύνθετο ρυθμό αύξησης των κερδών του πρώτου τριμήνου για τον S&P 500 στο 0,5%, σύμφωνα με το FactSet.

Ωστόσο, αν εξαιρέσετε αυτά τα αποτελέσματα, η μείωση των συνδυασμένων κερδών για τις υπόλοιπες 495 εταιρείες του S&P 500 (συνδυάζοντας τα πραγματικά και τα εκτιμώμενα αποτελέσματα) θα ήταν -6% το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Τα κέρδη της εταιρείας S&P 500 Tesla μειώνονται

Η Tesla θα αναφέρει κέρδη μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα. Η πρόβλεψη ήταν για τα EPS μειωμένα κατά 42% σε πωλήσεις 22,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 49 σεντς ανά μετοχή. Δεδομένα IBD MarketSurge.

Την περασμένη εβδομάδα, η Tesla ανακοίνωσε τα σχέδιά της να απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, με βασικά στελέχη να αποχωρούν από την εταιρεία και ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ δήλωσε ότι ήταν μέρος της επόμενης «εξέλιξης».

READ  Preakness Stakes 2023: Ζωντανές ενημερώσεις, ώρα έναρξης, αποδόσεις στοιχήματος

Οι απολύσεις έγιναν αφότου το Reuters ανέφερε στις 6 Απριλίου ότι η Tesla είχε μετατοπίσει την εστίαση από το μοντέλο 2 επόμενης γενιάς αξίας 25.000 δολαρίων για να δώσει προτεραιότητα στις προσπάθειες στο πρόγραμμα robotaxi. Μετά την αναφορά, ο Μασκ ανακοίνωσε σύντομα ότι η Tesla θα αποκάλυπτε το Robotaxis στις 8 Αυγούστου.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 2,3% το απόγευμα της Τρίτης, διακόπτοντας ένα σερί απωλειών επτά ημερών. Αυτή την εβδομάδα, η μετοχή έφτασε σε χαμηλό 52 εβδομάδων.

Alphabet, Meta, Microsoft για αναφορά

Η Alphabet, η Meta και η Microsoft πρόκειται να υποβάλουν έκθεση αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Το Meta θα κάνει αναφορά την Τετάρτη. Σύμφωνα με το FactSet, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το meta θα καταγράψει πωλήσεις 36,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, αυξημένες κατά 26% σε σχέση με την ίδια περίοδο. Αυτό θα σηματοδοτήσει το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο επιτάχυνσης της αύξησης των κερδών. Τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να αυξηθούν κατά 95% στα 4,32 δολάρια.

Η μετοχή του S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,7% το απόγευμα της Τρίτης, προσπαθώντας να ανιχνεύσει τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών.

Η Alphabet και η Microsoft θα οριστούν την Πέμπτη μετά το κλείσιμο των κερδών.

Η Wall Street αναμένει ότι τα κέρδη της Google θα αυξηθούν κατά 31% στα 1,53 δολάρια ανά μετοχή, ενώ ο Dow Jones αναμένει ότι το EPS του γίγαντα λογισμικού Microsoft θα είναι 2,82 δολάρια, αύξηση 15% από έτος σε έτος.

Οι μετοχές της Alphabet σημείωσαν άνοδο 1,5%, ακόμα πάνω από το σημείο αγοράς των 153,78. Και οι μετοχές του S&P 500 της Microsoft σημείωσαν άνοδο 1,6% το απόγευμα της Τρίτης, συνεχίζοντας να διαπραγματεύονται κάτω από τη γραμμή των 50 ημερών.

READ  Ο ειδικός εισαγγελέας Ρούντι Τζουλιάνι πήρε συνέντευξη στην έρευνα για την παρέμβαση του Τραμπ στις εκλογές

Φροντίστε να ακολουθήσετε τον Scott Lehtonen στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter @IBD_SLehtonen Μάθετε περισσότερα για τις μετοχές ανάπτυξης, τον S&P 500 και το σημερινό χρηματιστήριο.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης:

Δείτε τα νέα επίπεδα έκθεσης της IBD για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε μπροστά από τις τάσεις της αγοράς

Οι καλύτερες μετοχές ανάπτυξης για αγορά και παρακολούθηση

Μάθετε πώς να χρονομετράτε την αγορά με τη στρατηγική αγοράς ETF της IBD

Βρείτε τις καλύτερες μακροπρόθεσμες επενδύσεις με τους IBD Long-Term Leaders

Πουλήστε σημεία και σήματα σημείων αγοράς με την αναγνώριση μοτίβων MarketSurge

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *