Η Γερουσία εγκρίνει τη βοήθεια της Ουκρανίας, τη χρηματοδότηση του Ισραήλ και την πορεία προς την απαγόρευση του TikTok, στέλνει το νομοσχέδιο στο γραφείο του Μπάιντεν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ — Η Γερουσία ενέκρινε την Τρίτη ένα πακέτο 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή ζωτικής σημασίας βοήθειας στην Ουκρανία. Ένας κανόνας που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανεθνική απαγόρευση του TikTok.

79-18 ψήφοι Αποστολή του πακέτου στον Λευκό Οίκο. Δεκαπέντε Ρεπουμπλικάνοι και τρεις Δημοκρατικοί καταψήφισαν τη νομοθεσία. Η Βουλή ψήφισε το πακέτο το Σάββατο.

Ο Μπάιντεν δήλωσε την Τρίτη το βράδυ ότι θα κινηθεί γρήγορα για την εφαρμογή του μέτρου.

«Θα υπογράψω αυτό το νομοσχέδιο και θα απευθυνθώ στον αμερικανικό λαό μόλις φτάσει στο γραφείο μου αύριο, ώστε να ξεκινήσουμε την αποστολή όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα», είπε σε δήλωσή του.

Νόμος Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε ότι η βοήθεια 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία θα δώσει στη χώρα του μια «ευκαιρία για νίκη» ενάντια στη Ρωσία. Αυτό περιλαμβάνει 26 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια προς το Ισραήλ και ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, επιπλέον 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια στην Ταϊβάν και τον Ινδο-Ειρηνικό.

Επίσης, η μητρική εταιρεία του TikTok με έδρα την Κίνα θα λάβει εννέα μήνες, τους οποίους ο πρόεδρος μπορεί να παρατείνει σε ένα χρόνο, για να πουλήσει τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ή να απαγορευτεί στις ΗΠΑ, θέτοντας το TikTok πιο κοντά από ποτέ σε απαγόρευση, διασφαλίζοντας παράλληλα επιτυχία. Δεν θα πρέπει να απαγορευτεί μέχρι τις εκλογές του 2024. Η TikTok είπε ότι θα καταπολεμήσει τον νόμο στα δικαστήρια μόλις υπογραφεί σε νόμο.

Οι σημαίες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας κυματίζουν κοντά στην αμερικανική πρωτεύουσα το Σάββατο καθώς η Βουλή εγκρίνει τη βοήθεια προς την Ουκρανία.Nathan Howard/Getty Images

“Επιτέλους, επιτέλους, επιτέλους. Μετά από περισσότερους από έξι μήνες σκληρής δουλειάς και πολλές ανατροπές στο δρόμο, η Αμερική στέλνει ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Δεν θα σας αγνοήσουμε”, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, DNY. στο βήμα της Γερουσίας λίγες στιγμές πριν από την ψηφοφορία.

READ  Ο Σαμπόνις του Kings συμφωνεί σε επέκταση συμβολαίου για 5 χρόνια/217 εκατομμύρια δολάρια

Ο ηγέτης της μειονότητας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ, στο Κίεβο, κήρυξε την Τρίτη «σημαντική ημέρα για την Αμερική» μετά από μήνες εσωτερικών μαχών των Ρεπουμπλικανών για το αν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ουκρανία. «Έχουμε γυρίσει τη γωνία στο κίνημα του απομονωτισμού», είπε ο ΜακΚόνελ: ο πρώην παρουσιαστής του Fox News Τάκερ Κάρλσον για τη «δαιμονοποίηση της Ουκρανίας» και ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τις «ανάμεικτες απόψεις» του και την προηγούμενη αντίθεσή του στην καθυστέρηση. Βοηθήστε τη χώρα.

Πριν από δύο μήνες, η Γερουσία ψήφισε με 70-29 υπέρ ενός παρόμοιου πακέτου ξένης βοήθειας 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων — αλλά χωρίς τη διάταξη του TikTok. Ωστόσο, η Γερουσία απέδειξε Το Σώμα ενέκρινε το νομοσχέδιο απαγόρευσης του TikTok, το οποίο τροποποιήθηκε. Ένα προηγούμενο νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από το Σώμα θα έδινε στη μητρική εταιρεία έξι μήνες για να πουλήσει το TikTok, το οποίο θα ήταν μικρότερο από το τρέχον.

Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου, Σεν. Η εκπρόσωπος Maria Cantwell, D-Wash., ενέκρινε το νέο νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ήταν «πολύ χαρούμενη» με το εκτεταμένο παράθυρο για την πώληση του TikTok. Ο Cantwell σημείωσε ότι συνέστησε την αλλαγή.

«Υποστηρίζω αυτόν τον επικαιροποιημένο νόμο», είπε.

Οι υποστηρικτές της απαγόρευσης της εφαρμογής στις ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες για τη σχέση του TikTok με την εταιρεία ByteDance με έδρα το Πεκίνο, την οποία η κινεζική κυβέρνηση υποβάθμισε λέγοντας ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει πρόσβαση στα δεδομένα των Αμερικανών σύμφωνα με την κινεζική νομοθεσία, όπου είναι η έδρα της TikTok. Σιγκαπούρη και Λος Άντζελες. Ισχυρίζονται επίσης ότι η Κίνα θα μπορούσε να χειραγωγήσει τον αλγόριθμο για να προωθήσει την προπαγάνδα.

READ  Ο Τραμπ είπε ότι θα συλληφθεί την Τρίτη

Ένας εκπρόσωπος του TikTok απάντησε στην ψηφοφορία της Βουλής το Σαββατοκύριακο, λέγοντας: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων χρησιμοποιεί το κάλυμμα της κρίσιμης ξένης και ανθρωπιστικής βοήθειας για να εμποδίσει και πάλι τη νομοθεσία του 170 που συντρίβει την ελευθερία του λόγου με απαγόρευση». Εκατομμύρια Αμερικανοί έκλεισαν, καταστρέφοντας 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και συνεισφέροντας 24 δισεκατομμύρια δολάρια στην οικονομία των ΗΠΑ ετησίως.

Πηγή μέσα στο TikTok μοιράστηκε ένα εσωτερικό σημείωμα που στάλθηκε μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, το οποίο έλεγε ότι μόλις το υπογράψει ο Μπάιντεν, «θα πάει στο δικαστήριο για νομική αμφισβήτηση».

Γερουσία. Ο Mike Lee, R-Utah, προέτρεψε τους συναδέλφους του να απορρίψουν το πακέτο, λέγοντας ότι 41 γερουσιαστές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν για να το καταθέσουν.

«Ο λογαριασμός των 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν χρειάζεται να περάσει. «Μόνο 41 γερουσιαστές θα πρέπει να το σταματήσουν», είπε ο Λι Έγραψε στο Χ. “Υπάρχουν 49 Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία – περισσότερο από αρκετό. Πού βρίσκονται οι γερουσιαστές σας;”

Στο τέλος, έπεσε πολύ μακριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *