Ο ειδικός εισαγγελέας Ρούντι Τζουλιάνι πήρε συνέντευξη στην έρευνα για την παρέμβαση του Τραμπ στις εκλογές

Ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Δικαιοσύνης πήρε πρόσφατα εν μέρει συνέντευξη από τον Ρούντι Τζουλιάνι Η μελέτη τους Εκπρόσωπος του Τζουλιάνι επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι γίνονται προσπάθειες παρέμβασης στη νόμιμη μεταβίβαση της εξουσίας μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Η εμφάνιση ήταν εντελώς εθελοντική και διεξήχθη με επαγγελματικό τρόπο», είπε ο Τεντ Γκούντμαν, πολιτικός σύμβουλος του Τζουλιάνι.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε ότι ο Τζουλιάνι ανακρίθηκε σχετικά με εράνους και συναντήσεις μεταξύ 3 Νοεμβρίου 2020 και 6 Ιανουαρίου 2021, όταν επικυρώθηκε η νίκη του εκλογικού σώματος του νεοεκλεγμένου Προέδρου Μπάιντεν παρά μια θανατηφόρα ταραχή στο Καπιτώλιο.

Το CNN ανέφερε αρχικά ότι οι ερευνητές του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ πήραν συνέντευξη από τον Τζουλιάνι, ο οποίος ήταν ο προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ανάμεσα στην ομάδα των δικηγόρων Ποιος είναι ψευδής υπόθεση Ο Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2020.

Οι ερευνητές ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για συναντήσεις στις οποίες παρευρέθηκε ο Τζουλιάνι στον Λευκό Οίκο, είπε η πηγή.

Η πηγή είπε ότι ο Τζουλιάνι ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με άλλους δικηγόρους που υποστήριξαν την επανεκλογή του Τραμπ παρά την ήττα του. Περιλάμβαναν Τζον ΊστμανΟ Σίντνεϊ Πάουελ, ο οποίος ανέπτυξε μια νομική στρατηγική για την απόρριψη των εκλογικών ψήφων στην πολιτεία, ισχυρίζεται ότι η εκτεταμένη εκλογική νοθεία εμπόδισε τον Τραμπ να κερδίσει και Τζέφρι ΚλαρκΈνας πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είπε ότι μια επιτροπή του Κογκρέσου δημιούργησε ένα σχέδιο για να δώσει εντολή στα νομοθετικά σώματα των πολιτειών να εκλέξουν νέους εκλογείς.

Ο ειδικός εισαγγελέας δεν έχει υποδείξει ότι ο Τζουλιάνι βρίσκεται υπό έρευνα και η ομάδα του δεν πιστεύει ότι είναι, είπε η πηγή.

Η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα για την παρέμβαση στις εκλογές φαίνεται να έχει αποκτήσει δυναμισμό τις πρώτες εβδομάδες του Τραμπ Κατηγορούμενος Σε σχέση με τη χωριστή έρευνά της για εικαζόμενο λάθος χειρισμό εγγράφων. Στις 13 Ιουνίου, ο Τραμπ δήλωσε αθώος για 37 ποινικές κατηγορίες στην υπόθεση.

Τετάρτη, Ειδικός Εισαγγελέας Θα πάρει συνέντευξη Ο υπουργός Εξωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ στην Ατλάντα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ράφενσμπεργκερ.

Μια ηχογραφημένη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Ράφενσμπεργκερ στις 2 Ιανουαρίου 2021, στην οποία ο Τραμπ είπε «Θέλω να βρω 11.780 ψήφους», βρίσκεται στο επίκεντρο των ομοσπονδιακών και πολιτειακών ερευνών.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη δημοσιοποίηση του ήχου της κλήσης το 2021, η εισαγγελέας της κομητείας Fulton Fannie Willis ανακοίνωσε ότι το γραφείο της προτίθεται να διερευνήσει. Αυτή η έρευνα εξελίχθηκε σε μια εκτεταμένη έρευνα στην οποία εμπλέκονται δεκάδες συνεργάτες του Τραμπ, σύμφωνα με δικαστικές καταθέσεις.

Ο Γουίλις είπε ότι θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας τον Αύγουστο.

Ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που αντιμετώπισε ποινικές διώξεις όταν κατηγορήθηκε από ένα μεγάλο δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης στις 30 Μαρτίου. Σε αυτή την περίπτωση, Μπήκε Δήλωσε αθώος για 34 κατηγορίες για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων. Οι εισαγγελείς του Μανχάταν είπαν ότι ο Τραμπ προσπάθησε να καλύψει πληρωμές στον Μάικλ Κοέν, τον προσωπικό δικηγόρο του Τραμπ εκείνη την εποχή, επειδή έβγαζε «σιωπηλά χρήματα» σε έναν σταρ ταινιών ενηλίκων πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Οι δικηγόροι του Τραμπ σε αυτή την υπόθεση προσπαθούν να την μεταφέρουν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, αλλά σε ακρόαση την Τρίτη, ένας δικαστής αμφισβήτησε τον ισχυρισμό τους ότι οι πληρωμές έγιναν. Επίσημες ενέργειες που συνδέονται με την προεδρία Τραμπ.

READ  Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις - The New York Times

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *