Γιατί οι μετοχές μπορεί να εξακολουθούν να ανεβαίνουν ακόμη και όταν οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων εξασθενούν

Οι επενδυτές αμφισβητούν πότε η Federal Reserve θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια, αλλά πολλοί αναλυτές στρατηγικής της Wall Street πιστεύουν ότι αυτό δεν θα συμβεί. Αλλαγή πληρωμής μετοχών το 2024.

Αφού μια βασική έκθεση για τον πληθωρισμό τον περασμένο μήνα έδειξε μια απροσδόκητη άνοδο στις τιμές καταναλωτή την Τετάρτη, οι επενδυτές τιμολογούν τώρα δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024, από το ανώτατο όριο των επτά στις αρχές Ιανουαρίου.

Παρά την υποχώρηση της αγοράς ως αντίδραση στα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό την Τετάρτη, οι μετοχές ήταν σε μεγάλο βαθμό ανθεκτικές στις κινήσεις των προσδοκιών για τα επιτόκια φέτος, με τον S&P να σημειώνει άνοδο 8% από έτος σε έτος – επομένως μια αλλαγή στις προσδοκίες της αγοράς για την πολιτική της κεντρικής τράπεζας είναι είναι απίθανο να περιορίσει το ράλι του χρηματιστηρίου.

Ο Christopher Harvey, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Wells Fargo, αύξησε τον στόχο του για το τέλος του έτους για τον S&P 500 (^GSPC) στα 5.535 τη Δευτέρα, λέγοντας στο Yahoo Finance ότι το πιο σημαντικό μέρος της συζήτησης της Fed εξακολουθεί να βρίσκεται στη χαλάρωση. σωλήνας.

«Το μεγάλο και σημαντικό είναι ότι η Fed πρόκειται να ξεκινήσει έναν πολυετή κύκλο χαλάρωσης», είπε ο Χάρβεϊ. «Μπορούμε να διαφωνήσουμε πότε και πόσο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για έναν πολυετή κύκλο χαλάρωσης».

Οι ταύροι της αγοράς ενθαρρύνονται από περιορισμένες ενδείξεις ότι τα υψηλότερα επιτόκια περιορίζουν τα εταιρικά κέρδη ή την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ. Οι συναινετικές εκτιμήσεις αναμένεται να αυξήσουν την αύξηση των εσόδων για ολόκληρο το έτος.

«Πρόκειται πραγματικά για τα κέρδη», είπε ο αναλυτής μετοχών της Bank of America και του Καναδά, Ozung Kwon, στο Yahoo Finance, εξηγώντας γιατί ο S&P 500 θα μπορούσε να φτάσει τον στόχο του S&P 500 στο τέλος του έτους στα 5.400, ακόμη και αν η Fed δεν μειώσει τα επιτόκια. Αυτή την χρονιά.

READ  Η JetBlue κόβει ασύμφορες διαδρομές και βγαίνει από 5 πόλεις

Ο Kwon και άλλοι στρατηγικοί αναλυτές που μίλησαν με το Yahoo Finance τις τελευταίες εβδομάδες εξέφρασαν όλοι ένα παρόμοιο συναίσθημα: Δεν έχει σημασία πότε ή πόσο θα περικόψει η Fed φέτος. Δεν θα σκοτώσει καν το ράλι της αγοράς εάν η Fed δεν κάνει περικοπές το 2024. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι γιατί η κεντρική τράπεζα μειώνει τα επιτόκια.

“Ως ταύρος, θα ήθελα να δω περισσότερη μείωση της Fed επειδή η οικονομία είναι τόσο ισχυρή που η Fed πρέπει να περικόψει επειδή η οικονομία αποδυναμώνεται”, δήλωσε ο Quan.

«Καμία προσγείωση» για μετοχές

Ένας αυξανόμενος αριθμός οικονομολόγων βλέπει τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης να βελτιώνονται επειδή, εάν επιβραδυνθεί, έχει αυξηθεί η πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να μειώσει τα επιτόκια χαμηλότερα από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως. Αυτό αναφέρεται συχνά ως “κατάσταση μη προσγείωσης”, όπου η τροχιά του πληθωρισμού επιβραδύνεται καθώς η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνεται.

Συνολικά, αυτό δεν είναι κακό για τους κύριους δείκτες, οι οποίοι συνοδεύονται από ένα θετικό σκηνικό οικονομικής ανάπτυξης, κάτι που είναι ένας λόγος που οι αναλυτές στρατηγικής πιστεύουν ότι η αύξηση των κερδών θα επεκταθεί πέρα ​​από την τεχνολογία αργότερα φέτος. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα περαιτέρω χάσμα μεταξύ μετοχών μεγάλης και μικρής κεφαλαιοποίησης.

Σε ένα εβδομαδιαίο σημείωμα την Κυριακή, ο Chief Investment Officer της Morgan Stanley, Mike Wilson, έγραψε για την πρόσφατη κυκλική ηγεσία από τομείς όπως η Ενέργεια (XLE), τα Υλικά (XLB) και οι Βιομηχανίες (XLI).

Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων, σύμφωνα με την ανάλυση του Wilson, οι επενδυτές προτιμούν τις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις, σημείωσε ο Wilson, έχουν δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία στα επιτόκια και έχουν υποχωρήσει περισσότερο από την ευρύτερη αγορά τις ημέρες που οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται.

READ  Όσκαρ 2023: Η Ακαδημία επιτρέπει στην Andrea Riseborough να συνεχίσει την υποψηφιότητά της

Εμφανίστηκε την Τετάρτη καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ( ^TNX ) αυξήθηκε περισσότερο από 20 μονάδες βάσης, ο δείκτης Russell 200 μικρής κεφαλαιοποίησης ( ^RUT ) υποχώρησε σχεδόν 3% και ο S&P 500 υποχώρησε λιγότερο από 1%.

Η δράση της αγοράς υπογράμμισε ότι η όρεξη των επενδυτών για τομείς όπως η μικρή κεφαλαιοποίηση, που έχουν υψηλή έκθεση σε αναχρηματοδότηση χρέους με τα τρέχοντα υψηλά επιτόκια, θα παραμείνει σιωπηλή έως ότου οι προσδοκίες για μείωση επιτοκίων συνεχίσουν να εξασθενούν.

Πρόσθεσε, “Μια μείωση των επιτοκίων θα μπορούσε να τονώσει περαιτέρω τον κύκλο για κύκλους ευρείας βάσης και χαμηλής ποιότητας με κακούς ισολογισμούς. Αντίθετα, μια περαιτέρω διακοπή των αποδόσεων θα μπορούσε να μας οδηγήσει ξανά σε ένα καθεστώς βραχείας αγοράς”.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, DC - 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Jerome Powell, μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Federal Reserve στις 31 Ιανουαρίου 2024 στην Ουάσιγκτον, DC.  Η Federal Reserve ανακοίνωσε σήμερα καμία αλλαγή στα επιτόκια.  (Φωτογραφία Anna Moneymaker/Getty Images)

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, DC στις 31 Ιανουαρίου 2024 (Anna Moneymaker/Getty Images) (Anna Moneymaker μέσω Getty Images)

Ο Josh Shaffer είναι ρεπόρτερ για το Yahoo Finance. Ακολουθήστε τον στο X @_joshschafer.

Κάντε κλικ εδώ για εις βάθος ανάλυση, συμπεριλαμβανομένων των πιο πρόσφατων ειδήσεων για το χρηματιστήριο και των γεγονότων μετακίνησης μετοχών

Διαβάστε τα τελευταία οικονομικά και επιχειρηματικά νέα από το Yahoo Finance

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *