Δείτε τι σημαίνει αυτό για την εποχή των τυφώνων

Ορλάντο, Φλόριντα – Είναι το talk of the town τώρα που ο Ελ Νίνιο είναι επίσημα εδώ. Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας κήρυξε επίσημα το Ελ Νίνιο την Πέμπτη.

Το Ελ Νίνιο είναι ένα φυσικό κλιματικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από θερμότερες από τις μέσες θερμοκρασίες της επιφάνειας της θάλασσας στον κεντρικό και ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό και συμβαίνει κατά μέσο όρο κάθε 2-7 χρόνια. Οι επιπτώσεις του Ελ Νίνιο εκτείνονται πέρα ​​από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Το Ελ Νίνιο έχει ποικίλες εντάσεις και, ανάλογα με την εποχή, έχει εκτεταμένες επιπτώσεις.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων, η λεκάνη του Ατλαντικού βιώνει το λιγότερο ενεργό έτος όσον αφορά τον αριθμό των καταιγίδων. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια του Ελ Νίνιο, η ταχύτητα του ανέμου γενικά αυξάνεται. Η διάτμηση του ανέμου είναι επιζήμια για την ανάπτυξη τροπικών καταιγίδων.

[TRENDING: Become a News 6 Insider]

Από την άλλη πλευρά, οι τροπικοί είναι πιο ενεργοί στον ανατολικό Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Ελ Νίνιο.

Υπάρχει πιθανότητα 84% για μέτριο ή δυνατό Ελ Νίνιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ενώ το Ελ Νίνιο συνήθως μειώνει τον αριθμό των τυφώνων σε ένα δεδομένο έτος, χρειάζεται μόνο ένας. Για παράδειγμα, το 1992 ήταν μια εποχή τυφώνων κάτω του μέσου όρου όσον αφορά τον αριθμό των καταιγίδων, αλλά προκάλεσε τον τυφώνα Andrew της κατηγορίας 5, ο οποίος κατέστρεψε τη Νότια Φλόριντα.

Κατά τη διάρκεια της εποχής των τυφώνων του 2023, όταν το Ελ Νίνιο είναι ένας σημαντικός καταστολέας, η λεκάνη του Ατλαντικού, συμπεριλαμβανομένης της Καραϊβικής Θάλασσας, του Κόλπου του Μεξικού και του Ατλαντικού, είναι ήδη πάνω από το κανονικό στην κατηγορία θερμοκρασίας.

READ  Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν 2%, παρασύρονται από την ιδιοκτησία και την τεχνολογία. Οι ασιατικές αγορές ήταν μικτές

Γενικά, το Ελ Νίνιο κερδίζει όταν η επιρροή είναι ισχυρότερη, αλλά μια πολύ ζεστή λεκάνη του Ατλαντικού παρέχει περισσότερη αβεβαιότητα από ό,τι συνήθως για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν.


Λάβετε τους σημερινούς τίτλους σε λίγα λεπτά Η καθημερινή σας Florida:

Πνευματικά δικαιώματα 2023 από την WKMG ClickOrlando – Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *