Ο Μπάιντεν λέει ότι θα χαιρόταν να συζητήσει με τον Τραμπ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον παρουσιαστή του ραδιοφώνου Χάουαρντ Στερν την Παρασκευή, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι ήταν ανοιχτός σε συζητήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

«Εγώ, κάπου, δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι στην ευχάριστη θέση να συζητήσω μαζί του», είπε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη.

Ο Μπάιντεν και η εκστρατεία του έχουν απομακρυνθεί από τη συζήτηση τους τελευταίους μήνες. Όταν ρωτήθηκε τον Φεβρουάριο σχετικά με την πρόσκληση του Τραμπ στη συζήτηση, Ο Μπάιντεν είπε απλά, «Αν ήμουν στη θέση του, θα ήθελα να με συζητήσει κι αυτός. Δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει. “

Σε απάντηση στο σχόλιο του Μπάιντεν την Παρασκευή, ο σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Κρις Λατσιβίτα, έγραψε σε μια ανάρτηση στο Χ: “Εντάξει, ας το ρυθμίσουμε!”

Λίγες ώρες αργότερα, ο Τραμπ απάντησε Δημοσιεύτηκε στα social media τουΚάλεσε τον Πρόεδρο να πραγματοποιήσει τη συζήτηση νωρίτερα το βράδυ της Παρασκευής.

“Ο απατεώνας Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος για ένα ντιμπέιτ! Όλοι ξέρουν ότι στην πραγματικότητα δεν το είπε αυτό, αλλά αν το είπε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε, λέω”, ανέφερε η ανάρτηση του Τραμπ.

Η ανάρτηση πρότεινε να το κάνετε είτε “Δευτέρα βράδυ, Τρίτη βράδυ ή Τετάρτη βράδυ στη συγκέντρωση μου στο Μίσιγκαν” είτε – καθώς και οι δύο βρίσκονταν στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή – το βράδυ της Παρασκευής στο δικαστήριο όπου βρίσκεται τώρα ο Τραμπ. Έρευνα για υπόθεση εγκληματικής σιωπής.

Ο νέος ανοιχτός διάλογος του Μπάιντεν έρχεται αφότου ο Τραμπ υποστήριξε για μια ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος με τον πρόεδρο στη σκηνή καθώς οι δημοσκοπήσεις σφίγγουν για τους δύο υποτιθέμενους προεδρικούς υποψηφίους.

READ  Η Έκθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ αποτυγχάνει να βρει τον ένοχο στη διαρροή απόφασης για την άμβλωση

Αν και ο Τραμπ αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε από τις προκριματικές συζητήσεις των Ρεπουμπλικανών, έχει επανειλημμένα προσκαλέσει τον Μπάιντεν να τον συζητήσει καθ' όλη τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου μέσω αναρτήσεων στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και στις συγκεντρώσεις του.

Δώδεκα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα προέτρεψαν τους δύο υποψήφιους σε κοινή δήλωση να δεσμευτούν να συζητήσουν μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 75λεπτης συνέντευξης με τον Stern, ο Μπάιντεν μίλησε σε βάθος για την ιστορία της οικογένειάς του, μιλώντας ειλικρινά για τους προηγούμενους επιχειρηματικούς αγώνες του πατέρα του, την απώλεια της πρώτης συζύγου και του βρέφους του γιου του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και τον θάνατο του γιου του, Beau. . Καρκίνο, εκείνη τη στιγμή η φωνή του έπνιξε η συγκίνηση.

Αργότερα, ο Στερν ώθησε τον πρόεδρο να μιλήσει για πρόσφατες αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο έχει συντηρητική πλειοψηφία 6-3, συμπεριλαμβανομένων τριών δικαστών που διορίστηκαν από τον Τραμπ. Ο ραδιοφωνικός παρουσιαστής επεσήμανε συγκεκριμένα την απόφαση του δικαστηρίου τον Ιούνιο του 2022 που ανέτρεψε την απόφαση-ορόσημο Roe εναντίον Wade το 1973, η οποία εξασφάλιζε στις γυναίκες το δικαίωμα σε άμβλωση — κάτι που ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί βλέπουν ως νικητήριο ζήτημα για αυτές τον Νοέμβριο.

«Σε τρελαίνει; «Πρόκειται για ένα πολύ συντηρητικό δικαστήριο, ίσως το πιο συντηρητικό δικαστήριο στη σύγχρονη ιστορία», απάντησε ο Στερν.

«Αυτό δεν είναι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα του πατέρα σου», συνέχισε ο Μπάιντεν και αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ήρθαν σε αυτόν, λέγοντας ότι συμφωνούν με ορισμένες από τις επικρίσεις του προς τον Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών του γύρω από τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καπιτώλιο, αλλά ένιωσε να απειλείται από την επιρροή του πρώην προέδρου.

READ  Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας με μια ματιά: Τι γνωρίζουμε την ημέρα 338 της εισβολής | Ουκρανία

«Τα τελευταία χρόνια, είχα επτά ανώτερους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές – αλλά δύο έχουν φύγει τώρα – επτά ανώτεροι Ρεπουμπλικάνοι φίλοι μου τηλεφωνούν και μου λένε, “Τζο, συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Θα πάει «Θα με πάρει», είπε ο Μπάιντεν.

Όταν ο Στερν ρώτησε τον Μπάιντεν γιατί πίστευε ότι ορισμένοι μακροχρόνιοι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί, όπως ο πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, δεν ήταν πιο επικριτικοί για τον Τραμπ, ο Μπάιντεν απάντησε: «Δεν νομίζω ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *