Ο Άαρον Γκόρντον οδηγεί τους Νάγκετς στη νίκη στο 4ο παιχνίδι, προηγείται με 3-1 σερί επί των Χιτ στους τελικούς του NBA

ΜΙΑΜΙ — Οι Ντένβερ Νάγκετς χρειάζονταν κάποιον άλλο εκτός από τον Νίκολα Τζόκιτς ή τον Τζαμάαλ Μάρεϊ για να τους μεταφέρει στο 4ο παιχνίδι, και ο Άαρον Γκόρντον το υποχρέωσε και τώρα βρίσκονται στα πρόθυρα του πρώτου τους πρωταθλήματος ΝΒΑ.

Ο Γκόρντον σημείωσε 27 πόντους για τα πλέι οφ και πήγε 3-1 στους τελικούς του NBA του 2023, καθώς οι Νάγκετς νίκησαν τους Μαϊάμι Χιτ με 108-95. Το Ντένβερ μπορεί να κερδίσει τον πρώτο του τίτλο στην ιστορία του franchise στο σπίτι τη Δευτέρα. Το παιχνίδι 5 είναι στις 20:30 ET.

Ο Jokic δεν το έβαλε κάτω στο 4ο παιχνίδι με 23 πόντους και 12 ταμπλό, αλλά πήγε στον πάγκο αφού πέτυχε το πέμπτο του σφάλμα με 9:24 να απομένουν στο τέταρτο δεκάλεπτο και το Ντένβερ 10.

«Τα παιδιά ανέβηκαν», είπε ο προπονητής του Ντένβερ Μάικλ Μαλόουν. «Ήμασταν 13 στο τέταρτο δεκάλεπτο και ξεκίνησαν με 8-0, το οποίο συνέπεσε με τον Νικόλα που πήρε το πέμπτο του φάουλ. Έτσι βγήκε επιθετικός. Μας κράτησαν στα τακούνια μας, και συνήθως στην κανονική περίοδο όταν ο Νίκολα βγαίνει έξω, τα πράγματα είναι κάπως ακατάστατα.

“Αλλά νομίζω ότι όχι μόνο απόψε, αλλά σε όλα αυτά τα πλέι οφ, ανεξάρτητα από το πόσους αγώνες έχουμε παίξει τώρα, τα λεπτά εκτός του Νικολά έχουν πάει καλά. … Πραγματικά μια νίκη της ομάδας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Θα πάμε σπίτι. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε και την κάνουμε ένα τέταρτο τη φορά. Θα κάνουμε

Αφού ο Jokic κάθισε στον πάγκο για περισσότερα από πέντε λεπτά, οι Heat κέρδισαν έξι πόντους – οι μεγάλοι κάδοι ήταν ένα Jeff Green 3 και ένα λέι απ και μια ελεύθερη βολή από τον Bruce Brown για ένα 10 με 3:59 να απομένουν. – πλεονέκτημα πόντων.

READ  Τιμές χονδρικής Ιαπωνίας, Bitcoin, Κίνα Covid, Πληθωρισμός ΗΠΑ

Ο Μάρεϊ επέκτεινε το σερί του σε τέσσερα παιχνίδια με τουλάχιστον 10 ασίστ στην πρώτη του εμφάνιση στους Τελικούς, τερματίζοντας με 15 πόντους και 12 ασίστ σε μια κατά τα άλλα δύσκολη βραδιά με σουτ 5-προς-17. Υπολείπεται μόνο από τον Μάτζικ Τζόνσον για διαδοχικούς τελικούς αγώνες με τουλάχιστον 10 ασίστ και δεν έκανε ανατροπή στο παιχνίδι 4.

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα», είπε ο Μάρεϊ. “Έχουμε τα εργαλεία για να το κάνουμε αυτό. Είναι στο μυαλό μας για λίγο.”

Ο Μπράουν τελείωσε με 21 πόντους, συμπεριλαμβανομένων 11 στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Γκόρντον επιβλήθηκε στο μεσαίο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 15 πόντους στο δεύτερο και άλλους εννέα στο τρίτο, βοηθώντας τους Νάγκετς να φέρουν το προβάδισμα των 13 πόντων στο τελικό καρέ. Πρόσθεσε επτά ριμπάουντ και έξι ασίστ στο ένατο παιχνίδι καριέρας του, με 5 και 5 με τουλάχιστον 25. Τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια έχουν έρθει από τις 15 Ιανουαρίου.

«Νόμιζα ότι ο Aaron Gordon ήταν τεράστιος όλη τη νύχτα», είπε ο Malone. «Έφερε το καπέλο του απόψε και ήταν πολεμιστής και στα δύο άκρα για εμάς».

Οι 25 πόντοι του Τζίμι Μπάτλερ οδήγησαν τους Χιτ να γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που κέρδισε πρωτάθλημα. Ο Μπαμ Αντεμπάγιο συνέβαλε με 20 πόντους και 11 ταμπλό και οι παίκτες του πάγκου Κάιλ Λόουρι (13 πόντοι), Ντάνκαν Ρόμπινσον (12 πόντοι) και Κάλεμπ Μάρτιν (11 πόντοι) ήταν δυνατοί.

Οι αρχικοί Gabe Vincent και Max Strus συνδυάστηκαν για δύο πόντους σε 38 λεπτά. Οι Χιτ σούταραν και πάλι χειρότερα εντός έδρας, αυτή τη φορά με 45% από το γήπεδο και 8 στα 25 από 3. Έκαναν 15 τζίρους και οδήγησαν σε 17 πόντους Νάγκετς.

READ  «Έρευνα και διάσωση» σε εξέλιξη καθώς το υποβρύχιο που κατευθύνεται προς τον Τιτανικό εξαφανίζεται

Ο Jokic, καθ’ οδόν για τον MVP των τελικών, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBA με 500 πόντους, 250 ριμπάουντ και 150 ασίστ σε μία μόνο σεζόν. Έβαλε τα νούμερα της Παρασκευής ενώ αντιμετώπιζε πόνο στον αστράγαλο μετά την προσγείωση στο πόδι του Strus στο πρώτο τρίμηνο.

Το παιχνίδι διακόπηκε με 2:07 να απομένουν για το τρίτο δεκάλεπτο, την τρίτη φορά που οι Νάγκετς παίζουν αυτή τη σεζόν.

Ένα αστείο μικρό στατιστικό για ένα franchise στα πρόθυρα να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

«Μένουμε πιστοί στην ταυτότητά μας και θα του δώσουμε την καλύτερη ευκαιρία να το κάνει», είπε ο Malone.

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Nathaniel S. Butler / NBAE μέσω Getty Images)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *