Η εκστρατεία του Μπάιντεν στοχεύει στη θέση του Τραμπ για την Κοινωνική Ασφάλιση, το Medicare σε νέα διαφήμιση

Η διαφήμιση θα προβάλλεται στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης X, Facebook, Instagram και Threads του Μπάιντεν, ανέφερε η καμπάνια.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα, ο παρουσιαστής του CNBC, Τζο Κέρναν, ρώτησε τον Τραμπ “Πώς να αντιμετωπίσετε τα δικαιώματα: Κοινωνική Ασφάλιση, Medicare και Medicaid;”

Η ερώτηση του Kernan βασίστηκε στην ανησυχία ότι αυτά τα προγράμματα θα συνέχιζαν να τροφοδοτούν το εθνικό χρέος των ΗΠΑ εάν δεν περιοριζόταν.

Ο Τραμπ απάντησε: «Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε όσον αφορά τα δικαιώματα – αιχμής – και την κλοπή και την κακή διαχείριση των δικαιωμάτων».

Η εκστρατεία του Μπάιντεν τόνισε αυτή την απάντηση, ολοκληρώνοντας με πλάνα από την ομιλία του Προέδρου για την κατάσταση της Ένωσης την Πέμπτη, «Εάν κάποιος εδώ προσπαθήσει να αυξήσει την κοινωνική ασφάλιση, το Medicare ή την ηλικία συνταξιοδότησης, θα σας σταματήσω».

Η διαφήμιση ήταν μέρος μιας σειράς απαντήσεων του Μπάιντεν και της καμπάνιας του στη συνέντευξη του Τραμπ, ο οποίος αργότερα άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για τη σύσταση περικοπών σε προγράμματα που ωφελούν περισσότερους από 150 εκατομμύρια Αμερικανούς, πολλοί από αυτούς ηλικιωμένους ψηφοφόρους.

Η εκστρατεία του Μπάιντεν πρώτα ανέβασε στο Twitter πλάνα από τη συνέντευξη Τραμπ και τον επίσημο λογαριασμό X του Μπάιντεν, και στη συνέχεια απάντησε με μια δήλωση λέγοντας: «Δεν είμαι στο ρολόι μου».

«Σήμερα το πρωί, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι περικοπές στην Κοινωνική Ασφάλιση και το Medicare είναι και πάλι στο τραπέζι», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στο Νιου Χάμσαϊρ τη Δευτέρα.

«Η ουσία είναι ότι είναι ακόμα σε αυτό», είπε ο Μπάιντεν. “Δεν θα το επιτρέψω ποτέ. Δεν θα κόψω την Κοινωνική Ασφάλιση. Δεν θα κόψω τη Medicare.”

READ  Mega Millions: Κανένα εισιτήριο στην κλήρωση της Παρασκευής δεν έχει κερδίσει το τζακ ποτ των 560 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς εξέδωσε ξεχωριστή δήλωση υπογραμμίζοντας την υπόσχεση του προέδρου να προστατεύσει το πρόγραμμα.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να εξηγήσει τα σχόλιά του σχετικά με το «κουτί με το squawk» τη Δευτέρα.

«Ξέρετε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ μιλάει για μείωση της σπατάλης εάν οι ηττημένοι δεν μετριάσουν τους τόνους της απάντησής του», ανέφερε η εκστρατεία Τραμπ σε tweet ως απάντηση στην ανάρτηση της εκστρατείας Μπάιντεν με βίντεο του πρώην προέδρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *