Ο τραγουδιστής των «All By Myself» και «Hungry Eyes» Έρικ Κάρμεν πέθανε σε ηλικία 74 ετών

Tom Hill/WireImage/Getty Images

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και πλήκτρα Έρικ Κάρμεν, πρώην μέλος των The Raspberries, εμφανίζεται στο Electric Ballroom του Alex Cooley στις 10 Νοεμβρίου 1975 στην Ατλάντα της Τζόρτζια.



CNN

Πέθανε ο Έρικ Κάρμεν, πρώην τραγουδιστής των The Raspberries και τραγουδιστής του «All By Myself». Η ιστοσελίδα του. Σύμφωνα με το IMDb, είναι 74 ετών.

«Με μεγάλη λύπη μοιραζόμαστε τη σπαρακτική είδηση ​​ότι ο Έρικ Κάρμεν πέθανε», ανέφερε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του. «Ο γλυκός, τρυφερός και ταλαντούχος Έρικ μας πέθανε στον ύπνο του, το Σαββατοκύριακο».

«Του έφερε μεγάλη χαρά να γνωρίζει ότι, κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, η μουσική του άγγιξε τόσους πολλούς και θα είναι η διαρκής κληρονομιά του», ανέφερε η ανάρτηση.

Δεν αναφέρθηκε αιτία θανάτου.

Γεννημένη στο Κλίβελαντ του Οχάιο, η Κάρμεν έγινε φήμη ως ο frontman του ποπ-ροκ γκρουπ The Raspberries της δεκαετίας του 1970, του οποίου τα κομψά κουρέματα και τα ασορτί κοστούμια φαινόταν να αποτελούν την επιτομή της ομοιόμορφης εμφάνισης των Beatles και άλλων καθοριστικών ομάδων της Βρετανικής Εισβολής.

«Γίναμε πολύ δημοφιλείς το 1970 πηγαίνοντας εντελώς ενάντια στο σιτάρι», έγραψε η Κάρμεν στην ανάρτησή της Βιογραφικό ιστότοπου. “Το Prog-rock ήταν “in” και το ραδιόφωνο FM το έσφιγγε στο στήθος του. Το μισούσα. Μου άρεσαν οι Beatles, The Who, The Byrds, Stones, The Beach Boys και Small Faces. Μου άρεσαν τα συγκροτήματα για τα οποία μπορούσα να γράψω! ”

Μαζί, το συγκρότημα κυκλοφόρησε επιτυχίες όπως το “I Wanna Be With You” και το προκλητικό “Go All the Way” – τραγουδισμένο από την οπτική γωνία μιας γυναίκας. Αλλά δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να ραγίσει η ομάδα.

READ  Οι Spurs παίρνουν τον Victor Wembayama με το Νο. 1 στο ντραφτ του NBA 2023: Πώς ταιριάζει στο Σαν Αντόνιο

«Οι κριτικοί μας αγάπησαν, τα κορίτσια μας αγάπησαν, αλλά τα 18χρονα αδέρφια τους που αγόραζαν άλμπουμ είπαν «όχι»», έγραψε η Κάρμεν. «Απογοητευτήκαμε και εκραγήκαμε».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος το 1975, η Κάρμεν έχτισε τη σόλο καριέρα της σε νοκ-άουτ μπαλάντες όπως το “All By Myself” – αργότερα ζώνες σε θρυλικά ύψη από τη Celine Dion – και το “Hungry Eyes”, το οποίο παρείχε ένα έντονο σκηνικό ήχου στο έντονο ρομαντισμό μεταξύ. Ο Johnny and Baby στο “Dirty Dancing”.

Μια άλλη από τις πιο αξιομνημόνευτες επιτυχίες της Carmen γράφτηκε για το soundtrack της ταινίας. Έγραψε επίσης το «Almost Paradise», το ρομαντικό θέμα από την ταινία «Footloose», που ερμηνεύουν οι Mike Reno και Ann Wilson. Το τραγούδι του χάρισε τη μοναδική του υποψηφιότητα για Grammy όταν το σάουντρακ ήταν υποψήφιο για το καλύτερο άλμπουμ πρωτότυπης μουσικής που γράφτηκε για ταινία.

Τα “All By Myself”, “Make Me Lose Control” και “Hungry Eyes” κορυφώθηκαν στο top 10 των Hot 100 του Billboard, περνώντας το καθένα περισσότερο από τέσσερις μήνες στο chart. Συνολικά, 13 από τα τραγούδια της Carmen μπήκαν στο chart.

Η Carmen αρνήθηκε να συμμετάσχει στους The Raspberry το 1999 για να κυκλοφορήσει το EP “Raspberry Refreshed”. Αλλά τους εντάχθηκε στη σκηνή για ένα σόου στο Cleveland's House of Blues το 2004, και το συγκρότημα περιόδευσε για λίγο το 2005, σύμφωνα με την Case Western Reserves. Εγκυκλοπαίδεια της Ιστορίας του Κλίβελαντ.

Η τελευταία παράσταση του γκρουπ ήταν στο Keybank State Theatre του Κλίβελαντ τον Δεκέμβριο του 2007.

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετες πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *