Η Πολωνία ενεργοποιεί το αεροπλάνο μετά την είσοδο στον εναέριο χώρο της ρωσικού πυραύλου που στοχεύει στην Ουκρανία

Gleb Garanich/Reuters

Ένας πύραυλος εξερράγη πάνω από τον ορίζοντα του Κιέβου κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης.



CNN

Η Πολωνία ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε το αεροπλάνο μετά την είσοδο ενός ρωσικού πύραυλου κρουζ με στόχο την Ουκρανία στον εναέριο χώρο της το πρωί της Κυριακής.

«Στις 4:23 π.μ. της 24ης Μαρτίου, ένας από τους πύραυλους κρουζ που εκτοξεύτηκε απόψε από την αεροπορία μεγάλου βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο», ανέφερε στο X η επιχειρησιακή διοίκηση των Πολωνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το αντικείμενο πέταξε στην Πολωνία [air]Στο διάστημα κοντά στο χωριό Oserdow (Βοεβοδάσιο του Λούμπλιν) και πέρασε 39 δευτερόλεπτα σε αυτό», ανέφερε η επιχειρησιακή διοίκηση. «Παρατηρήθηκε από στρατιωτικά συστήματα ραντάρ καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης του».

Έγινε αφότου Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 20 πυραύλους και επτά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed στο Lviv, μια περιοχή της δυτικής Ουκρανίας κοντά στα πολωνικά σύνορα. Επίσης, αναφέρθηκε ότι βόμβες εξερράγησαν σε πολλά σημεία στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σάντοβι είπε ότι οι πύραυλοι στόχευαν κρίσιμες υποδομές, αλλά δεν αναφέρθηκαν επιθέσεις στην ίδια την πόλη του Λβιβ.

Η Διοίκηση Επιχειρήσεων δήλωσε στο Χ ότι τόσο τα πολωνικά όσο και τα συμμαχικά αεροσκάφη ενεργοποιήθηκαν.

«Έχουν εφαρμοστεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου», πρόσθεσε η διοίκηση.

«Ο πολωνικός στρατός συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση στο ουκρανικό έδαφος και βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή για να διασφαλίσει την ασφάλεια του πολωνικού εναέριου χώρου», ανέφερε.

Η τελευταία φορά που η Ρωσία παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2023. Στη συνέχεια, ο πολωνικός στρατός είπε ότι ένα «αγνώστου ταυτότητας αερομεταφερόμενο αντικείμενο» εισήλθε στον εναέριο χώρο του από το ουκρανικό έδαφος και ο υψηλότερος στρατιωτικός αξιωματούχος της Πολωνίας είπε αργότερα «όλα τα σημάδια είναι εκεί». Ρωσικός πύραυλος.

READ  Asiana Airlines: Συνελήφθη επιβάτης που άνοιξε την πόρτα πτήσης κατά τη διάρκεια πτήσης στη Νότια Κορέα

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko είπε σε τηλεγράφημά του ότι σημειώθηκε σειρά εκρήξεων στην ουκρανική πρωτεύουσα και θραύσματα πυραύλων έπεσαν στην περιοχή Desniansky.

«Εκρήξεις στο Κεφάλαιο. Η αεράμυνα είναι ενεργή. Μην αφήνετε τα καταφύγιά σας», είπε ο Κλίτσκο.

Είπε ότι στο σημείο βρίσκονται συνεργεία πυροσβεστικής και διάσωσης.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και θα ενημερωθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *