Κατάρρευση I-95: Οι αρχές της Φιλαδέλφειας εργάζονται για να εντοπίσουν ένα σώμα που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια.



CNN

Οι αξιωματούχοι εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τη σορό που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια Το Interstate 95 κατέρρευσε στη ΦιλαδέλφειαΤα πληρώματα έχουν ξεκινήσει 24ωρες προσπάθειες για την κατεδάφιση της αρτηρίας της Ανατολικής Ακτής που έχει καταρρεύσει, η οποία μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ανοικοδομηθεί.

Η υπερυψωμένη διάβαση του αυτοκινητόδρομου συνετρίβη γύρω στις 6:20 π.μ. της Κυριακής, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε 8.500 γαλόνια βενζίνης συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες από κάτω, δήλωσαν αξιωματούχοι. Το φορτηγό προσπαθούσε να κάνει γύρω από μια στροφή όταν χτύπησε στο πλάι του, προσέκρουσε σε τοίχο και πήρε φωτιά, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Πενσυλβάνια Μάικ Κάρολ. Ο οδηγός του φορτηγού δεν έχει ταυτοποιηθεί και οι αρχές δεν έχουν πει εάν ο οδηγός που ενεπλάκη στο δυστύχημα επέζησε.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η φωτιά προκάλεσε την ανατροπή του φορτηγού στο I-95 που κατευθυνόταν προς βορρά. Οι νότιες λωρίδες έχουν επίσης παραβιαστεί, είπαν αξιωματούχοι, και θα πρέπει επίσης να επισκευαστούν.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι θα ξεκινήσει την έρευνά του και το βυτιοφόρο θα είναι το αρχικό επίκεντρο της έρευνας.

Mark Makela/Getty Images

Εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έρευνα και αφαίρεσαν τα συντρίμμια από το σημείο της συντριβής του Interstate 95 τη Δευτέρα.

ο Η σορός ανασύρθηκε τη Δευτέρα Παραδόθηκε στον τοπικό ιατροδικαστή.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η εταιρεία στην οποία ανήκει το φορτηγό βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές και συμμορφώνεται με την κρατική αστυνομία. Η κρατική αστυνομία δεν ταυτοποίησε την υπηρεσία.

Τα σπασμένα και απανθρακωμένα συντρίμμια του φορτηγού φάνηκαν να ανασύρονται τη Δευτέρα καθώς πληρώματα με βαρύ εξοπλισμό εργάζονταν στα συντρίμμια. Οι προσπάθειες κατεδάφισης ενδέχεται να διαρκέσουν έως και πέντε ημέρες, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Αλλά η ανοικοδόμηση αυτού του τμήματος του I-95, ενός σημαντικού αυτοκινητόδρομου της Ανατολικής Ακτής που μεταφέρει περίπου 160.000 οχήματα καθημερινά μέσω της Φιλαδέλφειας, θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες.

READ  Οι Βίκινγκς παίρνουν μια δεύτερη επιλογή στον 1ο γύρο στο εμπόριο με τους Τεξανούς

Ο υπουργός Μεταφορών Πιτ Μπούτιγκιγκ σχεδιάζει να επισκεφθεί το σημείο της συντριβής την Τρίτη, δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπός του Μπεν Χόουλι.

Ο Buttigieg είπε ότι η εταιρεία του είναι έτοιμη να βοηθήσει τους τοπικούς αξιωματούχους να αντιμετωπίσουν γρήγορα την εκτεταμένη αναστάτωση που προκλήθηκε από την κατάρρευση. «Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν πρόκειται να συμβεί γρήγορα από τη μια μέρα στην άλλη», είπε ο Butieck στους δημοσιογράφους σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Αμερικανικών Μηχανικών Ιδρυμάτων τη Δευτέρα. «Μιλάμε για μεγάλα δομικά έργα».

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο εξέδωσε δήλωση καταστροφής τη Δευτέρα, η οποία είπε ότι θα επιτρέψει στην πολιτεία να βουτήξει στα ομοσπονδιακά κεφάλαια και να μειώσει τη γραφειοκρατία για να επιταχύνει τις επισκευές. ο Δήλωση 7 εκατομμύρια δολάρια σε κρατική χρηματοδότηση είναι άμεσα διαθέσιμη για ανακαινίσεις — αν και το συνολικό κόστος του τεράστιου έργου είναι ασαφές.

Ο Shapiro μίλησε με τον πρόεδρο Joe Biden τη Δευτέρα, ο οποίος «επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να παρέχει τους απαραίτητους πόρους για την ασφαλή και αποτελεσματική επισκευή του I-95». είπε το γραφείο του κυβερνήτη.

Το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανοικοδόμηση της γέφυρας που κατέρρευσε δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Το Υπουργείο Μεταφορών της Πολιτείας είπε ότι το χρονοδιάγραμμα θα δημοσιοποιηθεί αφού το εξετάσουν οι μηχανικοί.

«Τα πληρώματα θα εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διασφαλίσουν ότι η κατεδάφιση και η ανοικοδόμηση θα προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά και ο δρόμος θα ανοίξει ξανά το συντομότερο δυνατό», δήλωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Πενσυλβάνια.

Καθώς τα μηχανήματα παρέσυραν κομμάτια του αυτοκινητόδρομου που κατέρρευσε, μια ομάδα ομοσπονδιακών ερευνητών άρχισε να ερευνά πώς το βυτιοφόρο προκάλεσε τη φωτιά και την κατάρρευση του αυτοκινητόδρομου, δήλωσε στο CNN η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών Τζένιφερ Χόμαντι.

Τη Δευτέρα, οι ερευνητές βρίσκονταν ήδη στη σκηνή καθώς τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης συνέχισαν να κοσκινίζουν τα συντρίμμια για να φτάσουν στο όχημα, είπε η Homandy.

READ  Η ακρόαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη διαγραφή φοιτητικού δανείου, εξηγείται

Ματ Ρουρκ/ΑΠ

Ένας αξιωματικός κατευθύνει την κυκλοφορία σε εναλλακτική διαδρομή τη Δευτέρα μετά από ένα ατύχημα στο Interstate 95 στη Φιλαδέλφεια.

Το βυτιοφόρο μετέφερε βενζίνη για παράδοση σε τοπικό βενζινάδικο Wawa.

«Πηγαίνουμε μέσα και σκεφτόμαστε τι συνέβη με το βυτιοφόρο», είπε ο Homandy τη Δευτέρα, υπογραμμίζοντας ότι η αλυσίδα του ατυχήματος ήταν ασαφής. «Υπάρχουν πολλά διαφορετικά σενάρια».

Σύμφωνα με το Homandy, οι επιθεωρητές μπορούν επίσης να εξετάσουν τη δομική σύνθεση της γέφυρας.

«Μόλις μπουν εκεί και το δουν, θα δουν αν υπάρχει κάτι που θέλουν να δουν», είπε ο Χόμαντι. «Είναι δύσκολο να το καταλάβεις αυτή τη στιγμή χωρίς να τους δεις απευθείας».

Η αστυνομία της Πολιτείας της Πενσυλβάνια δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι αρχές δεν θα ξεκινήσουν ποινική έρευνα για την κατάρρευση.

Λίγο πριν από τη σύγκρουση, ο Mark Fusetti οδηγούσε προς νότο στο I-95 στη Φιλαδέλφεια και άρχισε να γυρίζει όταν είδε σκοτεινό καπνό.

Τα πλάνα του κινητού του Fusetti δείχνουν το αυτοκίνητό του και άλλα οχήματά του να οδηγούν Μια «βουτιά» κατά μήκος του I-95 Καπνός φυσούσε και από τις δύο πλευρές του αυτοκινητόδρομου.

«Συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί όταν κοίταξα στον καθρέφτη μου. Βλέπω το 95 — όλα τα αυτοκίνητα σταμάτησαν, και μετά έμαθα, μετά από λίγο ο δρόμος κατέρρευσε, και αυτό συνέβαινε πραγματικά», είπε ο Fusetti στον Jim Acosta του CNN την Κυριακή.

Ο Αρχηγός του Τάγματος του Τμήματος Ντέρεκ Πόμερ ανέφερε προηγουμένως καπνό και φωτιά κάτω από τον αυτοκινητόδρομο, προσθέτοντας ότι «οι εκρήξεις προκλήθηκαν από τη ροή κάποιων γραμμών καυσίμου ή φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να είχαν τεθεί σε κίνδυνο από τη συντριβή».

Ο δρόμος που καταρρέει είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα διακρατικά σημεία της πόλης – μια ζωτικής σημασίας διαδρομή στην ανατολική ακτή που υποστηρίζει την οικονομία της Πενσυλβάνια.

READ  Ο Μέντοους, ο Τζουλιάνι ανάμεσα στην Αριζόνα που κατηγορήθηκε για την τελευταία υπόθεση παραβίασης εκλογών του 2020

Επισκευή αυτοκινητόδρομου Μάλλον μήνεςΟ Shapiro είπε ότι το γραφείο του εξετάζει “εναλλακτικές λύσεις για τη σύνδεση του δρόμου πέρα ​​από τις παρακάμψεις”.

Billy Kyle/Reuters

Ένα κατεστραμμένο τμήμα του Interstate 95 φαίνεται σε αυτή τη στατική εικόνα που ελήφθη από ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν σε ολόκληρη την πολιτεία και τα ευρύτερα βορειοανατολικά. Ο Buttigieg είπε ότι το περιστατικό “θα προκαλέσει εκτεταμένη διακοπή στη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών μέσω αυτής της περιοχής”.

Το χαρακτήρισε «ζοφερή υπενθύμιση της σημασίας των υποδομών μας» στη συνεδρίαση του Αμερικανικού Συμβουλίου Εταιρειών Μηχανικών τη Δευτέρα.

Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν για καθυστερήσεις στην αποκομιδή των σκουπιδιών και στα δρομολόγια των λεωφορείων στην περιοχή. Όλες οι λωρίδες του I-95 είναι κλειστές μεταξύ των εξόδων Woodhaven και Aramingo, δήλωσε η πόλη της Φιλαδέλφειας. Ορισμένοι γύρω δρόμοι έχουν επίσης κλείσει για επείγουσες επιχειρήσεις.

Οι μετακινούμενοι αναγκάστηκαν να βρουν νέους τρόπους για να φτάσουν στη δουλειά τη Δευτέρα το πρωί, με τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία να εκτείνονται πέρα ​​από το I-95.

«Δεν καταλαβαίνεις πόσο σακατεύει την πόλη», είπε η κάτοικος Ruth Acker Θυγατρική του CNN WPVI.

“Πρέπει να πάω στη δουλειά. Σταμάτησα στο Wawa – έκανε λάθος – παράκαμψη 45 λεπτών για να φτάσω στο Wawa”, είπε ο επιβάτης Danny Rodriguez στο WPVI.

Οι αρχές στο Νιου Τζέρσεϊ, το Ντέλαγουερ και το Μέριλαντ είναι «πολύ χρήσιμες» στη διαχείριση της κυκλοφορίας του Ι-95 μετά την κατάρρευση της γέφυρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της πολιτείας Κάρολ.

Η Αρχή Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Πενσυλβάνια πρόσθεσε επιπλέον χωρητικότητα και υπηρεσίες σε άλλες γραμμές διέλευσης και είπε ότι αξιολογεί όλες τις επιλογές για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να περιηγηθούν στη ράμπα του αυτοκινητόδρομου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *