Οι αμερικανικές μετοχές ανεβαίνουν μετά τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η Fed αυξάνει τις ελπίδες για παύση

Οι μετοχές της Wall Street κατέγραψαν ράλι την Τρίτη μετά την υποχώρηση του ρυθμού του πληθωρισμού στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών, ενισχύοντας τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η Federal Reserve δεν θα αυξήσει τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6%, μπαίνοντας στην ανοδική αγορά που εισήλθε την περασμένη εβδομάδα. Το τεχνολογικά βαρύ σύνθετο Nasdaq πρόσθεσε επίσης 0,6%.

Η τελευταία έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ έδειξε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ υποχώρησε στο ετήσιο 4% τον Μάιο, από 4,9% τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Μάρτιο του 2021. μέσω Reuters.

Τα στοιχεία θα πρέπει να “επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες ότι η Fed θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αύριο, αλλά ο σχολιασμός γύρω από την απόφαση θα είναι ανοδικός”, δήλωσε ο James Knightley, επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING.

Οι αγορές τιμολογούσαν με πιθανότητα 92% ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη, με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Refinitiv και τις τιμές των παραγώγων επιτοκίων.

«Η συναίνεση είναι ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε χαμηλότερη πορεία, η οικονομία επιβραδύνεται αλλά δεν συρρικνώνεται και η Fed θα κρυώσει και θα ανατιμήσει τον Ιούλιο», δήλωσε ο Mike Zygmond, επικεφαλής έρευνας και διαπραγμάτευσης στη Harvest Volatility.

Το δολάριο έχασε 0,3% έναντι ενός καλαθιού έξι ομολόγων, αποδυναμώνοντας καθώς οι επενδυτές περίμεναν χαμηλότερα επιτόκια.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου των ΗΠΑ, το οποίο είναι πιο ευαίσθητο στις προσδοκίες της νομισματικής πολιτικής, αυξήθηκε 0,08 ποσοστιαίες μονάδες στο 4,67%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ομολόγου πρόσθεσε 0,05 ποσοστιαίες μονάδες στο 3,81%. Καθώς οι τιμές πέφτουν, αυξάνονται και οι αποδόσεις των ομολόγων.

READ  Starbucks Fires Union Organizer Lexi Rizzo After Senate Grilling By Howard Schultz

Οι κινήσεις ήρθαν μια μέρα μετά τον S&P 500 και τον Nasdaq στα υψηλά 14 μηνών.

Στην Ευρώπη, ο περιφερειακός Stoxx 600 και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισαν την ημέρα με άνοδο 0,6%, ενώ ο γερμανικός Dax σημείωσε άνοδο 0,8%.

Οι οικονομολόγοι εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει το επιτόκιο καταθέσεων κατά άλλο ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συναντηθούν την Πέμπτη.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα ισχυρότερα στοιχεία για τους μισθούς ώθησαν τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις χρυσού πάνω από τα επίπεδα που είχαν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της αναταραχής μετά τον «μίνι» προϋπολογισμό της πρώην πρωθυπουργού Liz Truss το περασμένο φθινόπωρο, αυξάνοντας την προοπτική περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας.

«Όλα τα σημάδια υποδηλώνουν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις απέτυχαν να αμβλυνθούν και μπορεί να χτιστούν ξανά ενάντια στις προσδοκίες της ΤτΕ. [labour market] Τα δεδομένα θα στείλουν κρουστικά κύματα μέσω της Threadneedle Street», δήλωσε ο Nick Rees, αναλυτής της αγοράς συναλλάγματος στη Monex Europe.

Η απόδοση του χρυσού δύο ετών αυξήθηκε 0,26 ποσοστιαίες μονάδες στο 4,89 τοις εκατό, σε σύγκριση με το ανώτατο 4,64 τοις εκατό στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *