Καταιγιστικές πλημμύρες στο Βερμόντ της Νέας Υόρκης. 50 άνθρωποι διασώθηκαν με ταχύπλοο

10 Ιουλίου (Reuters) – Η βροχή προκάλεσε πλημμύρες στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ τη Δευτέρα, ξεπλύνοντας δρόμους, πλημμύρισαν ποτάμια, προκαλώντας 50 ταχύπλοα και σκοτώνοντας μια γυναίκα που παρασύρθηκε μπροστά στα μάτια του αρραβωνιαστικού της, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια Αμερικανοί βρίσκονται υπό παρακολούθηση πλημμυρών και προειδοποιήσεις από την ανατολική πολιτεία της Νέας Υόρκης μέχρι τη Βοστώνη και το δυτικό Μέιν, ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στην πρόβλεψή της τη Δευτέρα, καθώς οι καταιγίδες που άρχισαν το Σαββατοκύριακο πλημμύρισαν ποτάμια και ρυάκια.

Ο ιδιωτικός μετεωρολόγος AccuWeather υπολόγισε τις ζημιές και τις οικονομικές απώλειες σε 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερες από 1.000 πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των LaGuardia της Νέας Υόρκης και Logan της Βοστώνης, καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν τη Δευτέρα λόγω της βροχής.

Η Amtrak ανέστειλε την επιβατική αμαξοστοιχία μεταξύ της πρωτεύουσας της πολιτείας, Όλμπανι, και της Νέας Υόρκης, λόγω πλημμύρας σε κατεστραμμένες γραμμές, όπως και η προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή Metro-North, η οποία μοιράζεται μέρος της ίδιας διαδρομής.

Οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Βερμόντ επλήγησαν περισσότερο. Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται τη νύχτα και την Τρίτη, δημιουργώντας περισσότερους κινδύνους πλημμύρας, ανέφερε η υπηρεσία.

Οι αξιωματούχοι του Βερμόντ χαρακτήρισαν τις πλημμύρες τις χειρότερες από τότε που ο τυφώνας Irene έφτασε στην πολιτεία ως τροπική καταιγίδα το 2011.

Ο κυβερνήτης του Βερμόντ Μπιλ Σκοτ ​​είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήταν μια εκδήλωση “όλα τα χέρια”.

Τμήματα του Βερμόντ έχουν ήδη δεχτεί 7 έως 8 ίντσες (17 και 20 εκατοστά) βροχής, μετατρέποντας τους δρόμους σε ορμητικούς ποταμούς.

Περίπου 50 εγκλωβισμένοι διασώθηκαν με ταχύπλοο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Έκτακτης Ανάγκης του Βερμόντ Μαρκ Μπόσμα στο τηλεοπτικό δίκτυο WCAX.

Οι αξιωματούχοι περίμεναν να πλημμυρίσουν τα ποτάμια κατά τη διάρκεια της νύχτας, θέτοντας σε κίνδυνο πόλεις όπως το Μονπελιέ, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και να παρακολουθούν τον καιρό και να μην περιμένουν πολύ για να φτάσουμε ψηλά», είπε ο Μπόσμα.

Τα πληρώματα σκαφών Swift διέσωσαν περίπου δώδεκα κατασκηνωτές στο Andover, είπε η υπάλληλος της πόλης Jeanette Hyde.

«Μια γέφυρα ξεβράστηκε και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να μπει ή να βγει», είπε. “Η κλήση για βοήθεια ήρθε στις 4 το πρωί και κανόνισαν μια διάσωση με ταχύπλοο. Όλοι είναι ασφαλείς σήμερα το πρωί.”

Στη Νέα Υόρκη, το Stormville, μια μικρή πόλη περίπου 50 μίλια (80 χλμ.) βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης, δέχθηκε περισσότερες από 8 ίντσες βροχής από Κυριακή έως Δευτέρα.

Μια γυναίκα στην κομητεία Όραντζ της Νέας Υόρκης παρασύρθηκε από τις πλημμύρες ενώ προσπαθούσε να φύγει από το σπίτι της με τον σκύλο της την Κυριακή, δήλωσαν οι αρχές.

«Ο αρραβωνιαστικός της την είδε κυριολεκτικά να παρασύρεται», είπε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ σε συνέντευξη Τύπου στο Χάιλαντ Φολς.

Οι περισσότερες από τις πλημμύρες στη Νέα Υόρκη ήταν κατά μήκος του ποταμού Χάντσον βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Γουέστ Πόιντ της Κομητείας Όραντζ, όπου βρίσκεται η Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ.

Βίντεο και φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δρόμους και πλημμύρες να φτάνουν σε σπίτια τα ξημερώματα της Κυριακής και της Δευτέρας.

READ  Αποκτήστε την καλύτερη τεχνολογία από το MWC 2024 τώρα

“Θεέ μου. Είναι μέχρι τα γόνατά μου”, είπε η Μελίσα Ρόμπερτς σε ένα βίντεο που δείχνει τα νερά της πλημμύρας να περνούν ορμητικά δίπλα της και πολλά οχήματα και να εισέρχονται σε σπίτια στην Κομητεία Όραντζ.

Αναφορά από τον Brendan O’Brien στο Σικάγο, τον Rich McKay στην Ατλάντα και τον Daniel Trotta στο Carlsbad της Καλιφόρνια. Επιμέλεια: David Gregorio και Stephen Coates

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *