Πλημμύρες στο Βερμόντ: Νέοι κίνδυνοι απειλούν το Βερμόντ καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν ήδη πλημμυρισμένες πόλεις



CNN

Πρόκειται για μια καταστροφική πλημμύρα Αμέτρητα σπίτια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν Το Βερμόντ υποχωρεί αργά, αλλά οι νέες απειλές αυξάνονται.

“Μπορεί να μην έχει τελειώσει. Με την πρόβλεψη βροχής – και δεν θα πάει πουθενά – θα μπορούσαμε να δούμε το νερό να ανεβαίνει ξανά”, δήλωσε την Τετάρτη ο κυβερνήτης του Βερμόντ Μπιλ Σκοτ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο γύρο παρακολούθησης πλημμυρών για περιοχές της Νέας Αγγλίας – συμπεριλαμβανομένων των κατεστραμμένων τμημάτων του Βερμόντ – από την Πέμπτη.

«Αναμένονται επιπλέον βροχές το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς ένα σύστημα ισχυρών καταιγίδων κινείται», ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Μπέρλινγκτον.

Τσαρλς Κρούπα/ΑΠ

Ένα τρακτέρ καθαρίζει το νερό από μια επιχείρηση στο Barre του Βερμόντ, την Τετάρτη, μετά από μια καταιγίδα που έριξε σχεδόν δύο μήνες βροχής σε δύο ημέρες.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσα ακριβώς σπίτια και επιχειρήσεις έχουν ήδη καταστραφεί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

«Είμαστε ακόμα σε κατάσταση ενεργούς αντίδρασης και υπάρχουν πολλές διασώσεις σε εξέλιξη», δήλωσε την Τετάρτη η Επίτροπος Δημόσιας Ασφάλειας του Βερμόντ Τζένιφερ Μόρισον. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν διασωθεί από την Κυριακή, είπε.

Αν και δεν έχουν αναφερθεί απώλειες ανθρώπινων ζωών λόγω των πλημμυρών, ο κυβερνήτης εκτίμησε ότι χιλιάδες ζωές έχουν αυξηθεί.

«Ξέρω ότι χιλιάδες κάτοικοι του Βερμόντ έχουν χάσει σπίτια, επιχειρήσεις και άλλα», είπε ο Σκοτ. «Η καταστροφή είναι μακριά».

Τα καλά νέα: «Σε γενικές γραμμές, τα ποτάμια κορυφώνονται και οι πλημμύρες των ποταμών θα συνεχίσουν να πνέουν όλη την ημέρα», δήλωσε ο Morrison την Τετάρτη. Όμως, πρόσθεσε, «αυτή η καταστροφή απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει στην πολιτεία του Βερμόντ».

Εκτός από τον υψηλό κίνδυνο πλημμύρας της Πέμπτης, οι κάτοικοι των βυθισμένων κατοικιών αντιμετωπίζουν νέους κινδύνους.

READ  Ο γιατρός του Jeremy Renner αποκαλύπτει ότι ο Snowblow ήταν χιλιοστά μακριά από το ζωτικό του όργανο

«Πολλοί θάνατοι που σχετίζονται με καταστροφές συμβαίνουν μετά την οξεία φάση και κατά τον καθαρισμό και την ανάκαμψη», είπε ο Morrison.

«Όσοι επιστρέφουν σε πλημμυρισμένα σπίτια θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν εισέρχονται. «Μην ενεργοποιείτε τον διακόπτη κυκλώματος σας και μην χρησιμοποιείτε καμία πηγή ρεύματος μέχρι να ελέγξετε το σύστημά σας από εξουσιοδοτημένο ηλεκτρολόγο», είπε.

“Για άτομα με κατεστραμμένη περιουσία: Αναφέρετε τις ζημιές σας στο 211 καθώς συλλέγουμε δεδομένα για μια πιθανή ομοσπονδιακή ειδοποίηση καταστροφής.”

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης ταξίδεψε στο Βερμόντ για να ερευνήσει τις ζημιές και προέτρεψε τους κατοίκους να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους μετά τις πλημμύρες.

“Χρειάζονται μόνο περίπου 6 ίντσες νερού για να σκουπίσετε τα πόδια κάποιου”, δήλωσε την Τετάρτη ο διαχειριστής της FEMA Dean Criswell. “Με αυτό το νερό, βλέπουμε πολλά συντρίμμια. Βλέπουμε κατεστραμμένα καλώδια ρεύματος. Βλέπουμε πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν πρόσθετη ζημιά.

Μπράιαν Σνάιντερ/Reuters

Οι κάτοικοι περνούν μέσα από μερικώς βυθισμένα αυτοκίνητα την Τρίτη στο Μονπελιέ του Βερμόντ.

Οι περιοχές του Βερμόντ που επλήγησαν περισσότερο περιλάμβαναν το Barre, το Ludlow, το Londonderry, το Andover και την πρωτεύουσα της πολιτείας, Montpelier – η συνήθως πολυσύχναστη συνοικία στο κέντρο της πόλης ήταν σε μεγάλο βαθμό έρημη, εκτός από τον περιστασιακό κανό που κωπηλατούσε στο δρόμο.

Τσαρλς Κρούπα/ΑΠ

Εξοπλισμός καθαρίζει τη λάσπη σε μια γειτονιά την Τετάρτη στο Barre του Βερμόντ.

Barre, Βερμόντ, υδάτινο και λασπώδες περιβάλλον.

«Όλα χύθηκαν εδώ», είπε η Λόρα Καμύ, κάτοικος του Μπαρ Θυγατρική του CNN WPTZ. «Το σπίτι μου ήταν ένα νησί σε ένα ποτάμι όλο αυτό το διάστημα».

Προσθέτοντας τη δυστυχία, ο Καμύ πρόσθεσε ότι δεν ζει σε πλημμυρική πεδιάδα, επομένως ούτε αυτή ούτε οι γείτονές της έχουν ασφάλιση πλημμύρας.

READ  Μέσα στην πολύμηνη πίεση του Λευκού Οίκου για βοήθεια στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε μια κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την πολιτεία του Βερμόντ, εξουσιοδοτώντας τη FEMA να μετακινήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τους πόρους. Λευκός Οίκος είπε την Τρίτη.

Το Νιου Χάμσαϊρ έστειλε συνεργεία διάσωσης ταχύπλοων σκαφών και ελικόπτερα Black Hawk για να βοηθήσουν στο Βερμόντ, δήλωσε ο κυβερνήτης Κρις Σουνούνου. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ομάδες από το Κονέκτικατ, τη Μασαχουσέτη και τη Βόρεια Καρολίνα παρέχουν ήδη βοήθεια στην πολιτεία.

Με όλη τη βοήθεια, «είναι μια χρόνια – αν όχι μια δεκαετία – μακρά ανάκαμψη για την πολιτεία του Βερμόντ», δήλωσε ο Morrison, επίτροπος δημόσιας ασφάλειας της πολιτείας.

Ο Andrew Molen, ένας εστιάτορας που έχει πολλές επιχειρήσεις στο Ludlow, είπε στο CNN ότι ένα από τα εστιατόριά του καταστράφηκε από την πλημμύρα της Δευτέρας και ένα άλλο θα χρειαστεί επισκευές δύο μηνών για να ανοίξει ξανά.

“Το νερό ήταν σχεδόν μέχρι το ταβάνι. Είχαμε ένα μεγάλο χτύπημα αυτή τη φορά”, είπε ο Molen. “Καλά που κανείς δεν τραυματίστηκε.”

Ο Επίτροπος Δημόσιας Ασφάλειας επαίνεσε την «κοινή λογική των κατοίκων του Βερμόντ» και του προσωπικού έκτακτης ανάγκης για το «σωτήριο έργο τους κατά τη διάρκεια αυτής της καταστροφής» για την έλλειψη θανάτων.

Αλλά όσοι έχασαν τα σπίτια ή τις επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν ένα πιο δύσκολο ταξίδι. Ο Μόρισον ενθάρρυνε τους εθελοντές που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στη διάσωση να επισκεφθούν vermont.gov/volunteer.

Τσαρλς Κρούπα/ΑΠ

Εθελοντές καθαρίζουν ένα πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης στο Μονπελιέ, την πρωτεύουσα του Βερμόντ, την Τετάρτη.

Η σταθερή θέρμανση και οι ατμοσφαιρικές αλλαγές «υπερφορτίζουν» τα τακτικά καιρικά φαινόμενα, καθιστώντας τα μεγαλύτερα και πιο έντονα, δήλωσε ο Michael E. είπε ο Μαν στο CNN.

Οι κλιματολόγοι λένε α “Η τέλεια καταιγίδα” Αυτό οδηγεί σε θανατηφόρες πλημμύρες σε μέρη όπως τα βορειοανατολικά, ενώ άλλα μέρη του κόσμου – συμπεριλαμβανομένου του αμερικανικού νοτιοδυτικού τμήματος – καίγονται από ζέστη που σπάει ρεκόρ.

READ  Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνεται τον Ιούνιο. Στο 3,6% η ανεργία

Γερουσιαστής του Βερμόντ. Ο Peter Welch είπε ότι θέλει να μάθει πόσο μπορεί να έχει παίξει ρόλο η κλιματική αλλαγή στις καταστροφικές πλημμύρες στην πολιτεία του.

«Μίλησα με τον επικεφαλής της NOAA (Εθνική Διοίκηση Ωκεανών και Ατμόσφαιρας) χθες και έθεσα αυτή την ερώτηση», είπε ο Γουέλς σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

«Όπως αναφέρθηκε, ο θερμότερος καιρός – ειδικά πάνω από τον ωκεανό – εμφανίζεται στη συνέχεια στη χώρα και εδώ στο Βερμόντ, αυτό σημαίνει περισσότερη υγρασία στον αέρα», είπε ο Welch. «Όλη η υγρασία στον αέρα μετατρέπεται σε βροχή».

Σκηνές γειτονιών βυθισμένες στο λασπωμένο νερό, κάτοικοι που περπατούν στους δρόμους και βυθισμένοι δρόμοι ξύπνησαν μνήμες από τον τυφώνα Irene του 2011.

Μπράιαν Σνάιντερ/Reuters

Οι κάτοικοι εκτιμούν τις ζημιές από τις πλημμύρες την Τρίτη στο Μονπελιέ του Βερμόντ.

Η Irene έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τυφώνας τον Αύγουστο του 2011 και πλημμύρισε ολόκληρες κοινότητες, σκοτώνοντας περισσότερους από 40 ανθρώπους σε αρκετές ανατολικές πολιτείες.

Οι σφοδρές καταιγίδες αυτής της εβδομάδας άφησαν ορισμένες περιοχές με πλημμύρες που «ξεπέρασαν τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της τροπικής καταιγίδας Irene», δήλωσε ο κυβερνήτης του Βερμόντ.

Το Μονπελιέ επλήγη με 5,28 ίντσες βροχής τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Μπέρλινγκτον. Αυτό είναι περισσότερο από κάθε άλλη μέρα που έχει καταγραφεί – συμπεριλαμβανομένης της 28ης Αυγούστου 2011, όταν η Irene έριξε 5,27 ίντσες βροχής στην πρωτεύουσα του κράτους.

«Η Ειρήνη είχε περίπου 12 ώρες βροχής και μετά τελείωσε», είπε ο κυβερνήτης. «Αυτό είναι διαφορετικό. Είχαμε 48 ώρες σταθερής βροχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *