Μεγάλες διακοπές λειτουργίας 911 σε 4 πολιτείες αφήνουν εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς τρόπο να επικοινωνήσουν με τις τοπικές αρχές

Εκατομμύρια δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με τις αρχές αργά την Τετάρτη, μετά από αναφορές για μεγάλες διακοπές λειτουργίας του 911 από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε τέσσερις πολιτείες.

Αρκετές διακοπές που αναφέρθηκαν στη Νεμπράσκα, τη Νεβάδα, τη Νότια Ντακότα και το Τέξας αποκαταστάθηκαν μέχρι το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι διακοπές προκλήθηκαν από επίθεση στον κυβερνοχώρο ή άλλη κακόβουλη δραστηριότητα, δήλωσαν αξιωματούχοι επιβολής του νόμου στο NBC News την Πέμπτη.

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας επικοινωνιών και τηλεπικοινωνιών είπε ότι οι διακοπές φαίνεται να σχετίζονται με την Lumen Technologies, καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών συνεχίζει να ερευνά.

Την Τετάρτη, ορισμένοι πελάτες στη Νεβάδα, τη Νότια Ντακότα και τη Νεμπράσκα «βίωσαν μια διακοπή λειτουργίας» όταν μια εταιρεία τρίτου μέρους, που δεν ήταν συνδεδεμένη με τη Lumen, «έκοψε σωματικά την ίνα μας» κατά την εγκατάσταση ενός στύλου φωτισμού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Mark Molson.

«Αποκαταστήσαμε όλες τις υπηρεσίες σε περίπου δυόμισι ώρες», είπε. Η Lumen δεν παρέχει υπηρεσίες 911 στο Τέξας, πρόσθεσε ο Molzen.

«Οι τεχνικοί μας βρήκαν το πρόβλημα και εργάστηκαν σκληρά για να το διορθώσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα», είπε. “Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και εκτιμούμε την υπομονή και την κατανόηση των πελατών μας.”

Η διακοπή της Τετάρτης έρχεται μετά από μια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας της AT&T τον Φεβρουάριο που άφησε χιλιάδες χωρίς εξυπηρέτηση σε πολλές πολιτείες και επηρέασε ορισμένες κλήσεις στο 911 για αρκετές ώρες, κάτι που ο μεταφορέας είπε ότι πιθανότατα προκλήθηκε από σφάλμα διαδικασίας – όχι από επίθεση στον κυβερνοχώρο.

τοπικός Υπηρεσία επιβολής του νόμου Μια απεργία σε όλη την πολιτεία ανακοινώθηκε στη Νότια Ντακότα λίγο πριν τις 19:00 τοπική ώρα (9 μ.μ. ET) της Τετάρτης. Η αστυνομία της Rapid City παρείχε εναλλακτικούς αριθμούς τηλεφώνου στους ντόπιους για να καλέσουν τους πρώτους ανταποκριτές Ανακαινισμένο Περίπου δύο ώρες αργότερα.

READ  Η Berkshire Hathaway του Warren Buffett ρίχνει δισεκατομμύρια δολάρια σε αμερικανικές μετοχές

Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Νότιας Ντακότα είπε την Τετάρτη Το βράδυ “η αποστολή μηνυμάτων 9-1-1 λειτουργεί στις περισσότερες τοποθεσίες” ως επιλογή επικοινωνίας με τις αρχές.

Ο Βοηθός Πυροσβεστικός Αρχηγός του Σιού Φολς, Μάικ Κράμλικ, είπε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ότι η διακοπή επιβεβαιώθηκε στις 7:59 μ.μ. τοπική ώρα και αποκαταστάθηκε πλήρως στις 22:38.

«Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η Metro Communications έλαβε 112 κλήσεις για σέρβις» που μπόρεσαν να έρθουν μέσω αριθμών ανοιχτής γραμμής και γραπτών μηνυμάτων στο 911, είπε.

Ο Kramlik πρόσθεσε: «Για αναφορά, συνήθως την ίδια ώρα της ημέρας και της εβδομάδας, η Metro Communications δέχεται 114 κλήσεις. Από όσο γνωρίζουμε, δεν έχουμε βιώσει ποτέ τέτοιου μεγέθους ή διάρκεια.

Η πόλη εξέδωσε επίσης μια ασύρματη ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης για να ειδοποιήσει το κοινό για μια διακοπή του συστήματος 911. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η αιτία δεν είναι γνωστή, αλλά ο «πάροχος υπηρεσιών» το ερευνά.

Στην κομητεία Ντάγκλας της Νεμπράσκα, οι αρχές επανέλαβαν την αναφορά του Λούμαν για το κομμένο σκέλος.

Η Lumen Technologies είπε στο Douglas County 911 “υπήρξε μια κοπή ίνας, αλλά δεν ανακοίνωσαν την τοποθεσία της ζημιάς”, δήλωσε η Cathy Allen, διευθύντρια της Douglas County 911. Η εξυπηρέτηση στο πρακτορείο «αποκαταστάθηκε πλήρως» στις 4 το πρωί της Πέμπτης, είπε ο Άλεν.

Στη Νεβάδα, Μητροπολιτική αστυνομία του Λας Βέγκας Στις 7 μ.μ. τοπική ώρα (10 μ.μ. ET) “Έγινε διακοπή ρεύματος 911 και επηρεάζει αυτήν τη στιγμή την ικανότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας.” Οι κάτοικοι της περιοχής παροτρύνθηκαν να καλέσουν το 911 σε κινητές συσκευές, οι οποίες θα μπορούσαν να προβληθούν και να επανέλθουν σε περίπτωση αποστολής, και οι κλήσεις από σταθερά τηλέφωνα “δεν λειτουργούσαν αυτήν τη στιγμή”, είπε.

READ  Η Bethenny Frankel ανακοίνωσε το θάνατο της μητέρας της και δημοσίευσε ένα εγκάρδιο φόρο τιμής

Στις 9 μ.μ. (μεσάνυχτα ET) οι κλήσεις λειτουργούσαν ξανά. «Όλα τα άτομα που τηλεφώνησαν κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κλήθηκαν πίσω και προσφέρθηκαν βοήθεια», ανέφερε το τμήμα.

Ορισμένα πρακτορεία ανέφεραν προβλήματα με τους ασύρματους φορείς.

Surby County, Νεμπράσκα 911 Κοινή χρήση στο X Το βράδυ της Τετάρτης “ορισμένοι ασύρματοι πάροχοι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 911.” Μετά από περίπου τρεις ώρες το πρόβλημα επιλύθηκε.

Αστυνομία του Ντελ Ρίο Ο Ντελ Ρίο έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τετάρτης ότι το πρόβλημα ήταν «με τον μεταφορέα, όχι το σύστημα».

Φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα με την υπηρεσία της T-Mobile, είπε ο επόπτης επικοινωνίας του τμήματος, Juan Hernandez, την Πέμπτη το πρωί.

“Όποιος ήταν πελάτης της T-Mobile είχε πρόβλημα να χρησιμοποιήσει τα τηλέφωνά του”, είπε ο Hernandez. “Δεν υπήρχε τίποτα στο πλευρό μας, καμία διακοπή 911, ήταν μια διακοπή κάλυψης της T-Mobile.”

Είπε ότι η T-Mobile ειδοποιήθηκε από πελάτες για τα προβλήματα το βράδυ της Τετάρτης και τελικά επιλύθηκε. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή σοβαρά προβλήματα λόγω διακοπής του σέρβις.

Ωστόσο, το γραφείο του σερίφη της κομητείας Chase δήλωσε ότι “το 911 είναι εκτός λειτουργίας σε όλη την πολιτεία της Νεμπράσκα” για όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας εκτός από την T-Mobile, και τα σταθερά τηλέφωνα εξακολουθούν να είναι σε θέση να φτάσουν το 911.

Ένας εκπρόσωπος της AT&T δήλωσε την Πέμπτη: «Το δίκτυό μας λειτουργεί κανονικά. Φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο άλλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που θα μπορούσε να επηρεάσει τις κλήσεις στο 9-1-1.

Ο μεταφορέας είπε ότι η διακοπή «δεν ήταν θέμα FirstNet», το οποίο αναφέρεται στο εθνικό ευρυζωνικό δίκτυο για τη δημόσια ασφάλεια που ανατέθηκε από την κυβέρνηση και κατασκευάστηκε από την AT&T. Το δίκτυο εποπτεύεται από την First Responder Network Commission, μια ανεξάρτητη υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *