Οι αρχές λένε ότι ο δράστης του Αϊντάχο είναι ύποπτος και οι δύο κρατούμενοι βρίσκονται υπό κράτηση μετά από ανθρωποκυνηγητό.

Ένας κρατούμενος που δραπέτευσε, ο συνεργός του και μέλη μιας συμμορίας λευκής υπεροχής συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Twin Falls του Αϊντάχο. Μετά από ένα μεγάλο κυνήγι.

Ο τρόφιμος Skyler Mead δραπέτευσε από ένα ιατρικό κέντρο στο Boise νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Boise, Ron Vinegar, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ύποπτοι βρίσκονταν στην περιοχή Twin Falls γύρω στις 14:00 τοπική ώρα την Πέμπτη. Μετά από σύντομη έρευνα οχημάτων, οι ύποπτοι συνελήφθησαν χωριστά. Δεν ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ο αντισυνταγματάρχης Sheldon Kelly της Αστυνομίας της Πολιτείας του Αϊντάχο είπε ότι δύο ανθρωποκτονίες τις τελευταίες 24 ώρες στο Αϊντάχο διερευνώνται ως πιθανοί ύποπτοι. Οι ύποπτοι βρέθηκαν να οδηγούν ένα Honda Civic, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία ανήκε σε ένα από τα θύματα.

Τα σκοτωμένα θύματα βρέθηκαν και τα δύο σε ξεχωριστές κομητείες – ένα στο Nez Perce και ένα στο Clearwater, είπε ο Boise σε δελτίο τύπου την Πέμπτη το απόγευμα.

Δύο ύποπτοι, ο Skyler Mead και ο Nicholas Ambenure.

Αστυνομικό Τμήμα Boise


Μόλις ο Umphenour αναγνωρίστηκε ως ύποπτος, οι ερευνητές εξέτασαν τις διασυνδέσεις του με τον Mead, δήλωσε ο διευθυντής των σωφρονιστικών υπηρεσιών του State Department Josh DeWalt σε ενημέρωση της Πέμπτης.

Εκτός από τεκμηριωμένα μέλη μιας συμμορίας λευκής υπεροχής που ονομάζεται Arian Knights, οι δυο τους ζούσαν περιστασιακά στην ίδια κατοικία στο Ίδρυμα Μέγιστης Ασφάλειας του Αϊντάχο, όπου ο Umbenor ήταν υπό κράτηση από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2024, δήλωσαν αξιωματούχοι. Είχαν κοινές γνωριμίες τόσο εντός όσο και εκτός κράτησης.

Ο DeWalt είπε ότι η εμπλοκή της συμμορίας των υπόπτων δεν σημαίνει ότι η απόδραση ήταν «γεγονός που εγκρίθηκε από συμμορίες» και πρόσθεσε ότι το τμήμα παρακολουθεί τους Άριους Ιππότες στη φυλακή για να «μετριάσει τη ζημιά που μπορούν να κάνουν οι συμμορίες».

«Ανεξάρτητα από τις ενέργειές τους, εργαζόμαστε σκληρά καθημερινά για να εμποδίσουμε κάθε οργανωμένο έγκλημα που λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις μας», δήλωσε την Πέμπτη ο DeWalt.

«Οι αρχές επιβολής του νόμου πιστεύουν ότι η σύλληψη ήταν επιτυχής λόγω εκατοντάδων συμβουλών από το κοινό και πολυάριθμων υπηρεσιών επιβολής του νόμου που ανταποκρίθηκαν», ανέφερε η πόλη του Boise στο δελτίο τύπου της.

Στις 20 Μαρτίου 2024, τρεις αξιωματικοί του Τμήματος Σωφρονιστικών Σωμάτων του Αϊντάχο πυροβολήθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο St. Alphonsus στο Boise του Αϊντάχο.

Σάρα Α. Getty Images μέσω Miller/Idaho Statesman/Tribune News Service


Ο Μιντ παρουσίασε «αυτοτραυματιζόμενη» συμπεριφορά την Τρίτη το βράδυ, μετά την οποία οι αρχές διαπίστωσαν ότι έπρεπε να μεταφερθεί για ασφάλεια, είπε ο Ντιγουόλτ την Τετάρτη.

Ο Umbenor επιτέθηκε και πυροβόλησε δύο αστυνομικούς στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο St. Alphonsus γύρω στις 2:15 τα ξημερώματα της Τετάρτης, δήλωσαν οι αρχές. Ένα τρίτο άτομο, που αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν σωφρονιστικός υπάλληλος, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς του Boise.

Ένας από τους τραυματίες σωφρονιστικούς υπαλλήλους πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Τετάρτη το απόγευμα, ενώ άλλοι δύο τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, δήλωσε ο DeWalt την Πέμπτη.

«Είναι σταθεροί, σημειώνουν πρόοδο και νομίζω ότι η διάθεση τους έχει ανέβει από τα σημερινά νέα», είπε ο DeWalt, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «μια δύσκολη δοκιμασία για την οικογένεια των Corrections».

READ  Οι ταξιδιώτες σπεύδουν να επωφεληθούν από την επαναλειτουργία της Κίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *