Η Apple μήνυσε για μια σημαντική υπόθεση μονοπωλίου iPhone


Βάσιγκτων
CNN

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και μια ντουζίνα πολιτείες Η Blockbuster κατέθεσε μήνυση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατά της Apple Την Πέμπτη, ο κολοσσός κατηγόρησε την εταιρεία ότι μονοπωλούσε παράνομα την αγορά των smartphone.

Είναι η μεγαλύτερη σε μια πρόσφατη σειρά μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που αντιμετωπίζουν αντιμονοπωλιακές καταγγελίες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία έχει καταπολεμήσει τη μεγάλη βιομηχανία εδώ και δεκαετίες.

Στην καταγγελία, ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Η Apple διατήρησε το μονοπώλιο στην αγορά των smartphone, όχι υπερβαίνοντας τον ανταγωνισμό επί της ουσίας, αλλά παραβιάζοντας την ομοσπονδιακή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία».

«Οι καταναλωτές δεν πρέπει να πληρώσουν περισσότερα επειδή οι εταιρείες παραβιάζουν το νόμο», πρόσθεσε.

Η πολυαναμενόμενη αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ. Μετά από χρόνια κατηγοριών Οι επικριτές λένε ότι η Apple έχει βλάψει τον ανταγωνισμό με τους περιοριστικούς κανονισμούς των καταστημάτων εφαρμογών, τις υψηλές χρεώσεις και την προσέγγιση του υλικού και του λογισμικού της με “τοίχους”: η Apple κάνει περίφημα την τεχνολογία της εύκολη στη χρήση, αλλά ελέγχοντάς την αυστηρά – και σε ορισμένες περιπτώσεις την πετυχαίνει. , έλεγχος – πώς οι τρίτες εταιρείες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τεχνολογικού κολοσσού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Apple μπορεί να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση και δυνατότητες στα δικά της προϊόντα από τους ανταγωνιστές της.

Η εταιρεία είπε ότι αρνείται τους ισχυρισμούς της αγωγής και θα τους πολεμήσει, προσθέτοντας ότι η υπόθεση θα εξουσιοδοτήσει την κυβέρνηση «να πάρει μεγαλύτερο χέρι στη διαμόρφωση της τεχνολογίας των ανθρώπων».

Ωστόσο, ο Garland είπε την Πέμπτη ότι οι ενέργειες της Apple έχουν ευρύτερες συνέπειες.

“Μονοπώλια όπως η Apple απειλούν τις ελεύθερες και δίκαιες αγορές στις οποίες βασίζεται η οικονομία μας. Καταπνίγουν την καινοτομία. Βλάπτουν τους κατασκευαστές και τους εργαζόμενους και αυξάνουν το κόστος για τους καταναλωτές”, δήλωσε ο Garland την Πέμπτη.

“Εάν δεν αμφισβητηθεί, η Apple θα ενισχύσει το μονοπώλιο των smartphone. Αλλά υπάρχει νόμος”, πρόσθεσε.

Για παράδειγμα, το iPhone της Apple επιτρέπει στους πελάτες να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας μεταξύ τους χωρίς προβλήματα, αλλά τα κείμενα πολυμέσων για τηλέφωνα Android είναι αργά και κοκκώδη. Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία συμφώνησε να βελτιώσει το πρότυπο που χρησιμοποιεί για την επικοινωνία με τηλέφωνα Android μέσω μηνυμάτων κειμένου.

Η εταιρεία δίνει στα δικά της προϊόντα τη δυνατότητα πρόσβασης σε μέρη του υλικού της που περιορίζει από άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν. Ενώ τα προϊόντα των ανταγωνιστών υπολείπονται κατά πολύ των δυνατοτήτων τους, αποκαλύπτει μια σχεδόν μαγική εμπειρία του πώς τα iPhone αλληλεπιδρούν με τα AirTag.

READ  Ηνωμένες Πολιτείες 2-0 Μεξικό (24 Μαρτίου 2024) Ανάλυση παιχνιδιού

«Η Apple δημιουργεί φραγμούς που καθιστούν πολύ δύσκολο και δαπανηρό τόσο για τους χρήστες όσο και για τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν εκτός του οικοσυστήματος της Apple», δήλωσε ο Garland την Πέμπτη.

Αυτή την χρονιά, Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί ανάγκασαν την Apple να Άλλες εταιρείες έχουν πρόσβαση στο τσιπ υλικού tap-to-pay του iPhone, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ανταγωνιστικά ψηφιακά πορτοφόλια. Αλλά αυτοί οι κανόνες είναι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Apple διατηρεί προμήθεια 30% στις κορυφαίες πωλήσεις μέσω του App Store της – μια συχνή καταγγελία από εταιρείες που προσπαθούν να πουλήσουν συνδρομές ότι το τεράστιο μερίδιο της Apple στην αγορά των smartphone απαιτεί, το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι μια αδικαιολόγητα υψηλή προμήθεια.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η μήνυση είναι λάθος για τα γεγονότα και το νόμο και θα υπερασπιστούμε σθεναρά εναντίον της», ανέφερε η Apple σε μια δήλωση.

Μια αγωγή ισχυρίζεται την Πέμπτη ότι η Apple μονοπώλησε παράνομα τις αγορές smartphone χρησιμοποιώντας έναν περίπλοκο ιστό συμβατικών όρων που έβλαψαν τα πάντα, από την αποστολή μηνυμάτων έως τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Μεταξύ άλλων, το DOJ ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποίησε τον έλεγχό της στο iOS, την πλατφόρμα iPhone, για να αποκλείσει καινοτόμες νέες εφαρμογές και υπηρεσίες ροής cloud από το κοινό. Μειώνει τον τρόπο εμφάνισης των μηνυμάτων Android στα iPhone. Τα ανταγωνιστικά smartwatches περιόρισαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με iPhone. και παρεμπόδισε τις ανταγωνιστικές λύσεις πληρωμών.

«Μπλοκάροντας αυτές τις τεχνολογίες και άλλες, η Apple ενισχύει την τάφρο γύρω από το μονοπώλιο των smartphone, όχι κάνοντας τα προϊόντα της πιο ελκυστικά για τους χρήστες, αλλά αποθαρρύνοντας την καινοτομία που απειλεί το μονοπώλιο των smartphone της Apple», αναφέρει η καταγγελία της Πέμπτης.

Η Apple, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι η υπόθεση θα δημιουργήσει ένα «επικίνδυνο προηγούμενο» και θα εμποδίσει την ικανότητά της να δημιουργήσει την συναρπαστική και φιλική προς τον καταναλωτή τεχνολογία που έχει κάνει την εταιρεία μία από τις πιο πολύτιμες στον κόσμο.

«Στην Apple, καινοτομούμε καθημερινά για να δημιουργούμε τεχνολογία που αγαπούν οι άνθρωποι — σχεδιάζοντας προϊόντα που συνεργάζονται άψογα, προστατεύοντας το απόρρητο και την ασφάλεια των ανθρώπων και δημιουργώντας μια μαγική εμπειρία για τους χρήστες μας», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. «Αυτή η αγωγή απειλεί το ποιοι είμαστε και τις αρχές που διαφοροποιούν τα προϊόντα της Apple σε έντονα ανταγωνιστικές αγορές».

Η Apple εδώ και χρόνια αποκρούει τις νομικές προκλήσεις και την κριτική ότι οι πρακτικές της είναι αντιανταγωνιστικές. Η εξαιρετική καταναλωτική της φήμη και οι πειθαρχημένες δημόσιες σχέσεις και η νομική στρατηγική της αντικατοπτρίζουν την ακρίβεια με την οποία η Apple κατασκευάζει και επιβλέπει τα προϊόντα της.

READ  Το Vice Media αρχεία για πτώχευση του Κεφαλαίου 11 για διευκόλυνση της πώλησης

Αλλά η υπόθεση ορόσημο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αμφισβητεί τις ευρύτερες πρακτικές της Apple.

Η υπόθεση αντιπροσωπεύει την τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταστήσει υπεύθυνη μια μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας βάσει του αντιμονοπωλιακού νόμου των ΗΠΑ. Η Apple είναι η μόνη μεγάλη εταιρεία τεχνολογίας που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει ακόμη μηνύσει για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.

Με το όνομα Apple Έκθεση για ευρύχωρο σπίτι Το 2020, ο κατασκευαστής iPhone διαπίστωσε ότι η Meta, μαζί με την Google και την Amazon, κατείχαν «μονοπωλιακή εξουσία».

Η νομική ενέργεια θα μπορούσε να υποτιμήσει τη μετοχή της Apple σε λιγότερο από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια τώρα και να επιβάλει αλλαγές από τον τεχνολογικό γίγαντα σε πολιτικές, επιχειρηματικές στρατηγικές, προϊόντα και εφαρμογές. Ακόμη και η εκποίηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων δεν αποκλείεται για την Apple, τον τεχνολογικό γίγαντα που ιδρύθηκε από τον Steve Jobs τη δεκαετία του 1970.

μήλο (APLΗ μετοχή υποχώρησε 3% την Πέμπτη. Η υπόθεση ήταν πολύ αναμενόμενη.

Μαζί με ένα ζευγάρι αντιμονοπωλιακών υποθέσεων κατά της Google, η υπόθεση του DOJ κατά της Apple θα γίνει σύμβολο της δέσμευσης της κυβέρνησης Μπάιντεν να μειώσει τον ανταγωνισμό και τις τιμές. Θα είναι επίσης μια δοκιμή για το πόσο μακριά είναι διατεθειμένα να φτάσουν τα δικαστήρια για την εφαρμογή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας δεκαετιών στη σύγχρονη ψηφιακή οικονομία.

Η υπόθεση της Apple μπορεί να είναι μια από τις πιο προσεκτικές υποθέσεις που έχει υποβάλει ο Jonathan Contor, κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Μπάιντεν. Ο Kanter, ο οποίος στην ιδιωτική πρακτική έχει εκπροσωπήσει ανταγωνιστές της Google, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft και Yelp, θεωρείται μέρος μιας νέας γενιάς ρυθμιστικών αρχών.

Συμμετέχοντας στη Lina Kahn στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ο Kanter υποστήριξε ότι η Αμερική έχει επιτρέψει δεκαετίες εταιρικής ενοποίησης και αντιανταγωνιστικών πρακτικών.

Για να λύσει το πρόβλημα της «πράσινης φούσκας» των πελατών τηλεφώνων Android, η Apple έκλεισε γρήγορα μια εφαρμογή που ονομάζεται Beeper Mini για να βοηθήσει τους χρήστες Android να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες iPhone χωρίς αυτούς τους περιορισμούς.

«Συνεχίστηκε για συνολικά τρεις ημέρες και η Apple άρχισε να μας επιτίθεται», είπε ο Mikikowski. «Από τεχνική άποψη, έχουν εργαστεί πολύ σκληρά για να τιμωρήσουν τους χρήστες του Beeper Mini κλείνοντάς τους εκτός σύνδεσης ή καθιστώντας τους σταδιακά αναξιόπιστους».

Αυτού του είδους οι αλληλεπιδράσεις έχουν καταστήσει το App Store της Apple το κέντρο των καταγγελιών κατά των μονοπωλίων.

Ξεκινώντας το 2020, η Apple δυσκολεύτηκε Μια δημόσια δικαστική μάχη ενάντια στην Epic GamesΟ δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού “Fortnite”.

READ  Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας με μια ματιά: Τι γνωρίζουμε την ημέρα 338 της εισβολής | Ουκρανία

Η Apple δεν είναι παράνομο μονοπώλιο στη διανομή εφαρμογών iOS. Τα ομοσπονδιακά δικαστήρια αποφάσισαν Αν ναι, υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Apple στη μείωση των ομοσπονδιακών αντιμονοπωλιακών χρεώσεων. Ωστόσο, η Apple επιβλήθηκε πρόστιμο για παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού της Καλιφόρνια Άλλαξε ορισμένες από τις πρακτικές του στο κατάστημα εφαρμογών Σε απάντηση δικαστικής απόφασης.

Αυτές οι αποφάσεις υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το δικαστικό σώμα, το οποίο νομικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι πρέπει να αναπτύξει μια ισχυρή νομική θεωρία σχετικά με το πώς η Apple έχει βλάψει τον ανταγωνισμό. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να αποδείξει ότι τα οφέλη που παρείχε η Apple στους καταναλωτές δεν αντιστάθμισαν τις αντιμονοπωλιακές παραβιάσεις της.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν είναι η μόνη που πιέζει την Apple να αλλάξει τις επιχειρηματικές της πρακτικές. Τον Μάρτιο, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει την Apple να κάνει σημαντικές αλλαγές.

Σε μια σεισμική κίνηση συμμόρφωσης με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Apple δήλωσε για πρώτη φορά ότι θα επιτρέψει στους χρήστες σε εμπορικές ομάδες να κατεβάζουν εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων.

Ωστόσο, οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένης της Epic, κατηγορούν ήδη την Apple για παραβίαση της νομοθεσίας της ΕΕ. Λίγο πριν τεθεί σε ισχύ το DMA, η Epic υπέβαλε καταγγελία στις αρχές ανταγωνισμού ότι η Apple είχε μπλοκάρει την κυκλοφορία του δικού της καταστήματος εφαρμογών στο iOS. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά.

Από τις πρώτες μέρες της, η Apple επιδίωξε τη φήμη της ελίτ, υψηλής σχεδίασης επωνυμίας. Διαφοροποιεί τα προϊόντα της από ανταγωνιστές όπως η Microsoft και η Google εστιάζοντας στην premium εμπειρία χρήστη και την αισθητική του σχεδιασμού. Αυτή η περιορισμένη προσέγγιση λειτούργησε για χρόνια, έως ότου ένα κύμα παραπόνων από προγραμματιστές εφαρμογών και καταναλωτές επέστησε περισσότερη προσοχή σε πιθανά ελαττώματα στον έλεγχο της Apple.

Στην εποχή του ιδρυτή Steve Jobs, «η Apple ήταν ένα πολιτιστικό φαινόμενο που έβαζε τα φτερά με τα σανδάλια, τα κοστούμια με τα μπλουζάκια», δήλωσε ο James Bailey, καθηγητής ανάπτυξης ηγεσίας στο George Washington University School of Business. «Η Apple καινοτομούσε ασταμάτητα. Ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Προς το παρόν, ωστόσο, οι προόδους της Apple «αυξάνονται» αντί να καταστρέφουν τη γη, πρόσθεσε ο Bailey. “[CEO Tim] Η Cook επικεντρώνεται στην οικονομική διαχείριση και στην επέκταση του μεριδίου αγοράς.

«Η Apple είναι οικονομικά υγιής», είπε ο Bailey, αλλά η φήμη τους για καινοτομία είναι «αμαυρωμένη».

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί με πρόσθετο πλαίσιο και βελτιώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *