Οι εισαγγελείς λένε στη νομική ομάδα του Τραμπ ότι είναι στόχος έρευνας

Ο πρώην πρόεδρος Donald J. Μετά την αποχώρηση του Τραμπ από το αξίωμα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είπαν στη νομική ομάδα του ότι ήταν στόχος έρευνας σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον ίδιο, ανέφεραν δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Δικηγόροι από το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα Τζακ Σμιθ είπαν ο κ. Η ειδοποίηση του Τραμπ προς την ομάδα είναι ένα σαφές μήνυμα ότι ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες στην έρευνα.

Κύριος. Δεν ήταν σαφές πότε ενημερώθηκε η ομάδα Τραμπ, αλλά ο κ. Η ανακοίνωση υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς που εργάζονται για τον Σμιθ έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την έρευνά τους και προχωρούν προς την άσκηση κατηγορητηρίου.

Στις δικαστικές καταθέσεις πέρυσι, ο κ. Οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ερευνούσαν εάν ο Τραμπ τις παραβίασε και αν εμπόδισε τις κυβερνητικές προσπάθειες για την ανάκτησή τους.

Κύριος. Ο Τραμπ βρέθηκε να έχει περισσότερα από 300 έγγραφα στο Mar-a-Lago, την ιδιωτική του λέσχη και την κατοικία του στη Φλόριντα, μερικά από τα οποία ερευνήθηκαν από πράκτορες του FBI δύο μήνες αργότερα. Η επιμελής αναζήτηση δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Η ειδοποίηση σε έναν πιθανό κατηγορούμενο ότι είναι στόχος είναι ένας επίσημος τρόπος να υποδειχθεί ότι το άτομο είναι το άμεσο επίκεντρο μιας ποινικής έρευνας. Αυτή η ειδοποίηση συνήθως ανοίγει την πόρτα για τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητήσουν συνάντηση με τους εισαγγελείς για να παρουσιάσουν τη δική τους πλευρά της ιστορίας.

Τη Δευτέρα, ο κ. Τρεις από τους δικηγόρους του Τραμπ – Τζέιμς Τράστι, Τζον Ρόουλι και Λίντσεϊ Χάλιγκαν – ήταν ο κ. Ο Smith και άλλοι συναντήθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για σχεδόν δύο ώρες, ο κ. Κύριος. Κατηγορίες και προειδοποιήσεις κατά των ανώτατων εισαγγελέων για αυτό που πιστεύουν ότι ήταν ανάρμοστη συμπεριφορά στη δίκη του Σμιθ.

READ  Η ελβετική τράπεζα UBS θα ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Την Τετάρτη, μάρτυρες συνέχισαν να εμφανίζονται ενώπιον ενός ομοσπονδιακού μεγάλου ενόρκου στο Μαϊάμι που άκουσε τις μαρτυρίες για την υπόθεση των εγγράφων — μεταξύ αυτών ο κ. Taylor Pudovich, ένας από τους πρώην εκπροσώπους του Trump.

Κύριος. Οι βοηθοί και οι σύμβουλοι του Τραμπ πέρασαν τη μέρα σε επιφυλακή. Κύριος. Καθώς ο Μπούντοβιτς ολοκλήρωσε την εμφάνισή του στην κριτική επιτροπή, ο κ. Ο Τζον Σόλομον, ένας συντηρητικός δημοσιογράφος που είναι ένας από τους εκπροσώπους του Τραμπ, δημοσίευσε ένα άρθρο λέγοντας ότι οι εισαγγελείς κινούνται προς την παραπομπή του κ. Τραμπ «αμέσως».

New York Times Mr. Ερωτηθείς εάν του είχαν πει ότι ο Τραμπ θα παραπεμφθεί απευθείας, ο Τραμπ είπε ότι αυτό «δεν είναι αλήθεια».

Αλλά όταν ρωτήθηκε αν του είχαν πει ότι ήταν στόχος ομοσπονδιακής έρευνας, ο κ. Ο Τραμπ δεν απάντησε ευθέως, λέγοντας «πρέπει να καταλάβεις» ότι δεν ήταν σε άμεση επαφή με τους δικηγόρους. Στη συνέχεια επανέλαβε «αυτό δεν είναι αλήθεια» και του είπαν ότι θα κατηγορηθεί.

Λίγο καιρό αργότερα, ο κ. στο κλαμπ του στο Bedminster, NJ Τραμπ, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης του κ. Εξέδωσε ένα μήνυμα που αρνήθηκε τον ισχυρισμό του Σολομώντα.

«Κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι κατηγορούμαι και δεν έπρεπε να κατηγορούμαι γιατί δεν έχω κάνει τίποτα κακό, αλλά υποθέτω εδώ και χρόνια ότι ήμουν στόχος του ένοπλου DOJ & FBI. .

Τα περισσότερα από τα έγγραφα ερευνώνται από ένα μεγάλο δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, το οποίο ερευνούσε τον κ. Η δίκη προσέλκυσε πολλούς μάρτυρες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τους συμβούλους του Τραμπ στον Λευκό Οίκο και κάποιου χαμηλού επιπέδου προσωπικού στο Mar-a-Lago. Περισσότερα από 20 μέλη της μυστικής υπηρεσίας του.

Μόνο λίγοι μάρτυρες – συμπεριλαμβανομένων ορισμένων υπαλλήλων του Mar-a-Lago – έχουν εμφανιστεί ενώπιον μιας μεγάλης επιτροπής ενόρκων στο Μαϊάμι που φαίνεται να έχει αρχίσει να ακούει κατάθεση τον περασμένο μήνα, γνωρίζοντας τις λειτουργίες της. Παραμένει αβέβαιο πόσοι άλλοι μάρτυρες πρόκειται να καταθέσουν ενώπιον του μεγάλου ενόρκου του Μαϊάμι.

READ  Η αύξηση της απασχόλησης στις ΗΠΑ επιβραδύνεται τον Ιούνιο. Στο 3,6% η ανεργία

Πρόσφατα, ένα μεγάλο δικαστήριο στην Ουάσιγκτον έβαλε σε αδιέξοδο ή ανέστειλε τις έρευνες, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις δραστηριότητές του. Οι τελευταίοι μάρτυρες που κατέθεσαν στην Ουάσιγκτον το έκαναν στις αρχές ή στα μέσα Μαΐου, είπαν ορισμένοι από αυτούς.

Οι εισαγγελείς είπαν τελικά ο κ. Εάν ο Τραμπ απαγγελθεί κατηγορία – ένα αποτέλεσμα στο οποίο λέγεται ότι ελπίζουν ο ίδιος και ορισμένοι από τους συμβούλους του – ο κ. Αν η ομάδα του Σμιθ θα καταθέσει κατηγορίες στην Ουάσιγκτον, στο Μαϊάμι ή και στα δύο, παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα.

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα διεξάγει επίσης ξεχωριστή έρευνα για τις προσπάθειες του κ. Τραμπ να επηρεάσει τις εκλογές του 2020. Το καθεστώς αυτής της έρευνας φαίνεται να είναι ελαφρώς πίσω από την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων. Κύριος. Ο πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Τραμπ, Στίβεν Κ. Ο Μπάνον κλήθηκε πρόσφατα για κατάθεση και έγγραφα στην ακρόαση της 6ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Κύριος. Ο Τραμπ έχει ήδη κατηγορηθεί από έναν τοπικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για υπόθεση καταστολής χρημάτων και βρίσκεται υπό έρευνα από εισαγγελέα στη Τζόρτζια για τις προσπάθειές του να αναστρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020 σε αυτήν την πολιτεία.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς φαίνεται να συγκεντρώνουν ακόμη στοιχεία στην ακρόαση για τα έγγραφα της Τετάρτης. Κύριος. Ο Μπούντοβιτς εμφανίστηκε ενώπιον ενός μεγάλου ενόρκου για μια ή δύο ώρες ανάκρισης σε ένα δικαστήριο του Μαϊάμι γύρω στις 9 π.μ.

Οι εισαγγελείς ήθελαν να ακούσουν την αναφορά ότι ο Τραμπ κράτησε τους βοηθούς του, λίγο μετά την είδηση ​​ότι οι υπάλληλοι των Εθνικών Αρχείων ανέσυραν 15 κουτιά με υλικό από αυτόν τον Ιανουάριο του 2022. Κύριος. Μπούντοβιτς κ. Χρόνος.

READ  2024 WNBA Draft Big Board: Kaitlyn Clark, Angel Reese, Paige Beukers και άλλοι

Η δήλωση που ήθελε αρχικά να στείλει ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι είχε επιστρέψει όλα τα προεδρικά αντικείμενα που είχε, είπαν δύο άτομα που ενημερώθηκαν για το θέμα. Συντάχθηκε ένα προσχέδιο σύμφωνα με τη γνώμη όσων γνωρίζουν το θέμα. Οι εισαγγελείς έχουν το προσχέδιο και έχουν ρωτήσει μάρτυρες σχετικά με τα email που έστειλαν βοηθοί για αυτό, είπαν οι άνθρωποι που ενημερώθηκαν.

Το επιχείρημα στο προσχέδιο έκθεσης ότι ο κ. Τραμπ έχει επιστρέψει όλα τα κυβερνητικά αρχεία που έχει είναι ψευδές. Αφού ανακάλυψε ότι 15 κουτιά περιέχουν πολύ σημαντικά έγγραφα, ακόμα ο κ. Οι εισαγγελείς εξέδωσαν κλήτευση ζητώντας την επιστροφή των διαβαθμισμένων εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο Τραμπ. Κύριος. Οι δικηγόροι του Τραμπ επέστρεψαν στη συνέχεια περισσότερα, αλλά αργότερα βρήκαν περισσότερα σε έρευνα του FBI.

Μετά την απόσυρση 15 κιβωτίων στις αρχές του 2022 ο κ. Η δήλωση που έστειλε στην πραγματικότητα ο Τραμπ δεν ανέφερε ότι είχε επιστρέψει όλα τα κρατικά αγαθά που είχε.

Μετά την εμφάνισή του στην κριτική επιτροπή, ο κ. Ο Μπούντοβιτς δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter λέγοντας ότι απάντησε “σε κάθε ερώτηση ειλικρινά”. Περιέγραψε την έρευνα ως «μια ψεύτικη και βαθιά ανησυχητική απόπειρα χρήσης της κυβερνητικής εξουσίας για να χτυπήσει τον Τραμπ».

Ο δικηγόρος του, Stanley Woodward Jr., αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι πολλά κεντρικά γεγονότα της έρευνας συνέβησαν στη Φλόριντα – πιθανώς η έρευνα στο Mar-a-Lago το περασμένο καλοκαίρι – και η υπόθεση άνοιξε από δικηγόρους εθνικής ασφάλειας που εργάζονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ουάσιγκτον. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες έχουν συζητήσει ποια τοποθεσία παρέχει τον καλύτερο χώρο για τους δικηγόρους για την υπεράσπιση ποινικών κατηγοριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *