Ο Πάπας Φραγκίσκος αφαιρέθηκε ουλώδης ιστός και επιδιορθώθηκε μια κήλη κατά τη διάρκεια μιας 3ωρης επέμβασης στην κοιλιά

ΡΩΜΗ (AP) — Ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ουλώδους ιστού του εντέρου και την αποκατάσταση μιας κήλης στο κοιλιακό του τοίχωμα. Ο 86χρονος Πάπας είχε αφαιρέσει μέρος του παχέος εντέρου πριν από δύο χρόνια.

Το Βατικανό είπε ότι δεν υπήρξαν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της τρίωρης επέμβασης, η οποία απαιτούσε τον Φραγκίσκο να είναι υπό γενική αναισθησία. Ο ποντίφικας αναμενόταν να παραμείνει στο νοσοκομείο Gemelli της Ρώμης για αρκετές ημέρες και όλες οι παπικές επισκέψεις ακυρώθηκαν μέχρι τις 18 Ιουνίου.

Ο Διευθυντής Στομαχικών και Ενδοκρινικών Επιστημών της Gemelli Δρ. Ο Σέρχιο Αλφιέρι είπε ότι η επιχείρηση ήταν επιτυχής, ο Πάπας ήταν ξύπνιος, σε εγρήγορση, ακόμη και αστειευόταν.

«Πότε θα κάνουμε το τρίτο;» Ανέφερε ότι είπε ο Φραγκίσκος.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, οι γιατροί αφαίρεσαν συμφύσεις ή εσωτερικές ουλές στο έντερο, που είχαν προκαλέσει μερική απόφραξη και πόνο τους τελευταίους μήνες. Ο Αλφίρι αποκάλυψε ότι ο Φράνσις υποβλήθηκε σε άγνωστες προηγουμένως επεμβάσεις στην κοιλιά στην Αργεντινή πριν από το 2013, οι οποίες οδήγησαν επίσης σε ουλές.

Ένα τεχνητό πλέγμα τοποθετήθηκε στο κοιλιακό τοίχωμα για να επιδιορθώσει μια κήλη που είχε σχηματιστεί πάνω από μια προηγούμενη ουλή, είπε ο Alfiri. Είπε ότι ο Πάπας δεν έπασχε από καμία άλλη ασθένεια, ο ιστός που αφαιρέθηκε ήταν καλοήθης και μετά την ανάρρωσή του, θα πρέπει να είναι καλά.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις κήλης σπάνια εκτελούνται σε επείγουσα βάση, είπε ο Alpieri, και η επέμβαση είναι προγραμματισμένη. Αν και δεν ανακοινώθηκε δημόσια, φάνηκε ότι ο χρόνος θα δώσει στον Φράνσις αρκετό χρόνο για να αναρρώσει πριν από ένα πολυάσχολο ταξιδιωτικό πρόγραμμα αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

READ  Ο DeSantis απολύει προσωπικό λόγω υψηλών δαπανών

Στις τρεις ώρες, οι γιατροί λένε ότι η διαδικασία του Πόουπ ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από τα 60 με 90 λεπτά που συνήθως χρειάζονται για την επέμβαση κήλης, αλλά ο Αλφιέρι σημείωσε ότι ο ουλώδης ιστός από την προηγούμενη επέμβαση αφαιρέθηκε πλήρως.

Περνώντας πολύ χρόνο υπό αναισθησία, παραμένοντας σε αναπνευστήρα για μεγάλο χρονικό διάστημα – κάποιος που έχασε μέρος του πνεύμονα ως έφηβος – θα μπορούσε να προκαλέσει στον Πάπα αναπνευστικά προβλήματα ή μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο χρόνο ανάρρωσης.

Ο Φράνσις συνέχισε να αναλαμβάνει την ευθύνη Ακόμη και όταν το Βατικανό και η 1,3 δισεκατομμύρια ισχυρή Καθολική Εκκλησία είναι αναίσθητα και στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κανονικό νόμο.

Τον Ιούλιο του 2021, ο Φραγκίσκος πέρασε 10 ημέρες στο Gemelli για να αφαιρέσει 33 εκατοστά (13 ίντσες) από το παχύ έντερο του. Σε συνέντευξή του στο Associated Press Τον Ιανουάριο, ο Φράνσις ανέπτυξε εκκολπωμάτωση, ή φλεγμονή του εντερικού τοιχώματος του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο χειρουργείο.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο Φράνσις παραπονέθηκε που δεν ανταποκρίθηκε καλά στη γενική αναισθησία που χρησιμοποιήθηκε για περισσότερο από το αναμενόμενο. Αυτή η αντίδραση εξηγούσε εν μέρει την άρνησή του να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την επιδιόρθωση των συνδέσμων του γόνατος που τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει αναπηρικό καροτσάκι και περιπατητή για περισσότερο από ένα χρόνο.

Ωστόσο, ο Alfieri είπε ότι ο Francis δεν είχε ανεπιθύμητες αντιδράσεις στην αναισθησία το 2021 ή την Τετάρτη.

«Προφανώς σε κανέναν δεν αρέσει να κοιμάται μετά την επέμβαση, γιατί τη στιγμή που μας σπρώχνουν κάτω, χάνουμε τις αισθήσεις μας», είπε σε εκπρόσωπο του Βατικανού σε μια βραδινή συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο. «Αλλά δεν υπήρχαν φυσιολογικά προβλήματα πριν από δύο χρόνια ή σήμερα».

READ  Pixel Fold, αναμένονται νέα χαρακτηριστικά AI

Ο Δρ Manish Chand, καθηγητής χειρουργικής στο University College του Λονδίνου, ο οποίος ειδικεύεται στη χειρουργική του παχέος εντέρου, είπε ότι η ίδια η επέμβαση είναι συνήθως απλή – αλλά απαιτεί γενική αναισθησία. Είπε ότι το μεγαλύτερο ζήτημα μετά από αυτό θα ήταν η διαχείριση του πόνου και η διασφάλιση της σωστής επούλωσης της πληγής.

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες μετά από αυτό το είδος χειρουργικής επέμβασης, διατρέχετε κίνδυνο υποτροπής», είπε. Για την αποφυγή του, συνιστάται στους ασθενείς να μην κάνουν τίποτα επίπονο.

Ο Δρ Robin Phillips, ειδικός καθηγητής χειρουργικής του παχέος εντέρου στο Imperial College του Λονδίνου, επισημαίνει ότι η χειρουργική στην κοιλιά μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία των πνευμόνων.

Ο Αργεντινός Πάπας είχε αφαιρέσει μέρος του πνεύμονα όταν ήταν έφηβος. Στα τέλη Μαρτίου, ο Φραγκίσκος πέρασε τρεις μέρες στο Gemelli για βρογχίτιδα και αντιμετωπίζονται με ενδοφλέβια αντιβιοτικά. Ήταν «ακόμα ζωντανός!» την 1η Απριλίου.

«Αμφιβάλλω ότι το κάνουν τώρα γιατί θα γινόταν πιο περίπλοκο και θα οδηγούσε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση, η οποία θα ήταν μεγαλύτερος κίνδυνος από το να το αφήσεις μόνο του ή να το χειρουργήσεις τώρα», είπε ο Phillips.

Αφού γιόρτασε το εβδομαδιαίο κοινό του την Τετάρτη, ο Πάπας εκδιώχθηκε από το Βατικανό λίγο μετά τις 11 το πρωί με το Fiat 500 του και έφτασε στο Gemelli 20 λεπτά αργότερα, συνοδευόμενος από την αστυνομία.

«Η παραμονή στην υγειονομική μονάδα θα διαρκέσει αρκετές ημέρες για να επιτρέψει την κανονική μετεγχειρητική εκπαίδευση και την πλήρη λειτουργική αποκατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Βατικανό.

Ο Πάπας εμφανίστηκε σε εξαιρετική φόρμα την Τετάρτη το πρωί στο κοινό του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, κάνοντας φερμουάρ γύρω από την πλατεία με το παπακίνητό του για να χαιρετήσει τους πιστούς. Το Βατικανό είπε ότι είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις.

READ  1 ανήλικος νεκρός και 9 τραυματίες από πυροβολισμούς στο Σεντ Λούις, ανακοίνωσε η αστυνομία

Με πολλούς επισκέπτες κάθε μέρα, ο Φράνσις είχε ένα γεμάτο πρόγραμμα. Ενώ η Αγία Έδρα και η Ιταλία είναι συνήθως σε διακοπές, το Βατικανό επιβεβαίωσε πρόσφατα έναν γεμάτο ταξίδια τον Αύγουστο με μια τετραήμερη επίσκεψη στην Πορτογαλία την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και ένα παρόμοιο μεγάλο ταξίδι στη Μογγολία από τις 31 Αυγούστου.

Σε ένδειξη ότι τα ταξίδια συνεχίζονται, το Βατικανό δημοσίευσε την Τρίτη το προγραμματισμένο δρομολόγιο για την επίσκεψη του Φραγκίσκου στην Πορτογαλία από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου για τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας. Ένα φορτωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει όλες τις επίσημες συναντήσεις τελευταίας τεχνολογίας. Πολλές εκδηλώσεις με νέους και μια ημερήσια εκδρομή στο Marian Shrine στη Fatima.

___

Ο Τσενγκ ανέφερε από το Λονδίνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *