Οι Spurs παίρνουν τον Victor Wembayama με το Νο. 1 στο ντραφτ του NBA 2023: Πώς ταιριάζει στο Σαν Αντόνιο

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς επέλεξαν τον Γάλλο φαινόμενο Βίκτορ Γουεμπανιγιάμα με το Νο. 1 στο ντραφτ του NBA 2023 την Πέμπτη. Εδώ είναι τι πρέπει να γνωρίζετε:

  • Η Vembanyama, 19, ήταν η πρώτη επιλογή της συναίνεσης και θεωρείται ταλέντο γενιάς.
  • Ο 7-πόδι-4 σέντερ εξερράγη με τη γαλλική επαγγελματική ομάδα Metropolitan 92 αυτή τη σεζόν, με μέσο όρο 21,6 πόντους, 10,4 ριμπάουντ και 3,0 τάπες.
  • Οι Spurs κέρδισαν το δικαίωμα στο Νο. 1 επιλογή στο ντραφτ Λοταρίας του ΝΒΑ του Μαΐου. Το Σαν Αντόνιο επέλεξε για τελευταία φορά το Νο. 1 το 1997, όταν η ομάδα επέλεξε το μελλοντικό Hall of Famer Tim Duncan.

ΑθλητικόςΆμεση ανάλυση:

Προσκοπική έκθεση

Η Wembaniyama είναι η καλύτερη προοπτική για να μπεις στο ΝΒΑ μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Είναι πολύ απλό. Η Vembanyama είναι μεταβιβαστής δικαιωμάτων. Οδήγησε το γαλλικό πρωτάθλημα σε ριμπάουντ και μπλοκ και ήταν δεύτερος σε βαθμούς. Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί πόσο εντυπωσιακές ήταν οι μακροπρόθεσμες δυνατότητες της Vembanayama και στις δύο άκρες του παρκέ.

Θα γίνει αμέσως ο μεγαλύτερος, μακρύτερος παίκτης στο ΝΒΑ, επιτρέποντάς του να αλλάξει τη γεωμετρία του γηπέδου αμυντικά. Η Vembaniyama έχει εξαιρετικά ένστικτα και δεξιότητες ανάκτησης σε αυτό το τέλος. Αλλά είναι ένας νόμιμος δημιουργός πυροβολισμών στο κέντρο. Είναι φοβερός τελειωτής εσωτερικά λόγω του μήκους και του άγγιγματός του και έχει ήδη αρχίσει να πειραματίζεται με βολές που θα μπορούσαν να τον κάνουν να ξεχωρίσει, όπως έλξεις στροφής, fake-spin shimmies και floater 3s.

Η Wembaniyama είναι μια ιστορική προοπτική μέσα σε ένα φόντο προοπτικών του παρελθόντος ελίτ κέντρου όπως οι Bill Walton, Kareem Abdul-Jabbar, Hakeem Olajuwon, Patrick Ewing, Ralph Sampson, Shaquille O’Neal, Tim Duncan και Anthony Davis. — Τα παντα

Πώς ταιριάζει η Vembanayama με τους Spurs

Η Vembanyama είναι κατάλληλη για κάθε ομάδα. Είναι ο κατάλληλος. Είναι ο παίκτης στον οποίο χτίζεις. Το Σαν Αντόνιο βρήκε μερικούς συμπαγείς παίκτες αργά στην κλήρωση και στο τέλος του πρώτου γύρου, αλλά οι Σπερς εξακολουθούν να στερούνται αστέρι.

READ  Ο Τραμπ καταθέτει την προσωπική δήλωση οικονομικών στοιχείων για δημόσια προβολή

Η Vembanyama υποβιβάζει τους πάντες στους πιο κατάλληλους ρόλους τους. Ο Devin Vassell και ο Kelton Johnson θα μπορούσαν να είναι νέοι, ελίτ πτέρυγες που δεν παίρνουν μεγάλες αμυντικές αποστολές. Το Vembanyama θα ταίριαζε πολύ δίπλα στον Jeremy Chosen στο μπροστινό γήπεδο και θα κάλυπτε το κενό παντού, καθώς ο Chosen ήταν έφηβος πρωτοετής. Καθώς συνεχίζει να ξαναδουλεύει το σουτ του, θα μπει σιγά σιγά ως σκόρερ.

Οι Spurs έχουν περάσει με χάρη από την εποχή του Robinson στην εποχή του Duncan και τώρα στην εποχή της Wembaniyama. — Τα παντα

Πήγαινε βαθύτερα

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα είναι εδώ: Μπορούν αυτός και οι Σπερς να είναι ένα δώρο αξιολόγησης για το ΝΒΑ;

Ιστορία

Ο Vembanyama θεωρείται εδώ και καιρό ως μία από τις κορυφαίες προοπτικές στην ηλικιακή του ομάδα. Ο πατέρας του, Φέλιξ, ήταν ένας ελίτ άλτης μήκους 6 ποδιών. Η μητέρα του, Elodie, 6-3 πόδια και έπαιζε μπάσκετ, βοήθησε να μάθει στον Victor το παιχνίδι. Έχει δύο αδέρφια, τα οποία και τα δύο παίζουν μπάσκετ, μεγάλωσε στα προάστια του Παρισιού και εντάχθηκε στην ομάδα ανάπτυξης της Nanterre 92 σε νεαρή ηλικία.

Ο Wembaniama αναδείχθηκε ως μια ελίτ προοπτική για τις ομάδες του NBA στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 του 2019, όπου είχε κατά μέσο όρο εννέα πόντους, 10 ριμπάουντ και πέντε τάπες ανά παιχνίδι ως 15χρονος.

Το NBA δημιούργησε ένα παιχνίδι βιτρίνας για την Wembaniyama και τον Νο. 3 εκλεκτό Scoot Henderson τον Σεπτέμβριο του 2022 λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας γύρω από την Wembaniyama πριν από το περσινό ντραφτ. Μετά από δύο αγώνες μεταξύ των Metropolitans 92 και του Henderson’s G League Ignite, η Wembaniama έφυγε από τους σκάουτερ. Σε σάλιο και δέος, σημείωσε 37 πόντους στο πρώτο παιχνίδι, στη συνέχεια σημείωσε 36 πόντους και άρπαξε 11 ριμπάουντ στο δεύτερο παιχνίδι. — Τα παντα

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Christophe Archambault/Getty Images μέσω AFP)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *