Ομοσπονδιακή καταγγελία λέει ότι οι αποδοχές στις επιλογές κληρονομιάς του Χάρβαρντ παραβιάζουν τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων | Νέα

Ενημερώθηκε στις 3 Ιουλίου 2023 στις 5:26 μ.μ

Τρεις ομάδες μαύρων και Λατίνων κατέθεσαν καταγγελία για τα πολιτικά δικαιώματα κατά του Χάρβαρντ το πρωί της Δευτέρας, υποστηρίζοντας ότι η κληρονομιά του πανεπιστημίου και οι προτιμήσεις των δωρητών στη διαδικασία εισδοχής παραβιάζουν τον νόμο περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964.

Μια καταγγελία 31 σελίδων που κατατέθηκε από δικηγόρους πολιτικών δικαιωμάτων ενώπιον του Γραφείου Πολιτικών Δικαιωμάτων του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ αναφέρει ότι η εξέταση των παραδοσιακών μαθημάτων επιλογής από το Χάρβαρντ «παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία».

«Με άλλα λόγια, το Χάρβαρντ δέχεται ως επί το πλείστον λευκούς φοιτητές που χρησιμοποιούν επιλογές δωρητών και παλαιού τύπου και, ως άμεσο αποτέλεσμα, αποκλείει τους μη λευκούς αιτούντες», αναφέρει η καταγγελία.

Ως αποδέκτης ομοσπονδιακών κεφαλαίων, το Χάρβαρντ πρέπει να ακολουθήσει τον Τίτλο VI του Νόμου για τα Πολιτικά Δικαιώματα του 1964, ο οποίος απαγορεύει τις διακρίσεις “με βάση τη φυλή, το χρώμα ή την εθνική καταγωγή” σε προγράμματα που λαμβάνουν ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια.

Η κατάθεση έρχεται ημέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι πολιτικές εισδοχής στο Χάρβαρντ και στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας παραβίαζαν τη Ρήτρα Ίσης Προστασίας της Δέκατης τέταρτης Τροποποίησης και θεωρούσαν ακατάλληλα τη φυλή στη διαδικασία εισαγωγής.

Σε κοινή δήλωση απαντώντας στην απόφαση του δικαστηρίου την Πέμπτη, οι ανώτατοι αξιωματούχοι του Χάρβαρντ έγραψαν ότι το πανεπιστήμιο «θα συνεχίσει να είναι μια ζωντανή κοινότητα με μέλη από όλο τον κόσμο».

«Γράφουμε σήμερα για να επιβεβαιώσουμε τη θεμελιώδη αρχή ότι η βαθιά και μεταμορφωτική διδασκαλία, μάθηση και έρευνα εξαρτώνται από μια κοινότητα πολλαπλών υποβάθρων, προοπτικών και βιωμένων εμπειριών», έγραψαν.

READ  Συνθήκη Ωκεανού: Ιστορική Συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από δεκαετίες συνομιλιών

Οι δικηγόροι πολιτικών δικαιωμάτων υπέβαλαν την καταγγελία για λογαριασμό του CHICA Project, της Αφρικανικής Κοινωνικοοικονομικής Ανάπτυξης της Νέας Αγγλίας και του The Greater Boston Latino Network.

Η καταγγελία περιγράφει έξι αιτήματα, που απαιτούν από το Υπουργείο Παιδείας να διερευνήσει τις πολιτικές εισδοχής του Χάρβαρντ, δηλώνοντας ότι οι προτιμήσεις παλαιού τύπου παραβιάζουν τον Τίτλο VI και δηλώνοντας ότι το Χάρβαρντ πρέπει να σταματήσει να εξετάζει τις προτιμήσεις παλαιού τύπου και δωρητών εάν θέλει να συνεχίσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

Στην καταγγελία, οι ομάδες ζητούν «το Τμήμα να παράσχει κάθε κατάλληλη και εύλογη ανακούφιση» για να διασφαλίσει ότι οι αιτούντες δεν μπορούν να αναφερθούν σε σχέση με ένα μέλος της οικογένειας ή δότη σε οποιοδήποτε σημείο της διαδικασίας εισαγωγής.

Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το Χάρβαρντ δίνει «ιδιαίτερη προτίμηση στη διαδικασία εισαγωγής του σε εκατοντάδες κυρίως λευκούς φοιτητές» λόγω «ποιων είναι οι συγγενείς τους».

«Οι σπουδαστές που λαμβάνουν αυτές τις ειδικές προτιμήσεις («προτιμήσεις δότη και παλαιού τύπου») είναι πιο πιθανό να γίνουν δεκτοί από άλλους υποψήφιους και αποτελούν έως και το 15% των εισακτέων φοιτητών του Χάρβαρντ», αναφέρει η καταγγελία.

Η εκπρόσωπος του Χάρβαρντ Nicole G. Η Ρούρα δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό σχετικά με την καταγγελία για τα πολιτικά δικαιώματα.

Οι υιοθεσίες παλαιού τύπου έχουν εξεταστεί εδώ και πολύ καιρό από ομοσπονδιακούς και κρατικούς αξιωματούχους – ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις κληρονομικές υιοθεσίες προτάθηκε στο Κογκρέσο πέρυσι και ένα άλλο προτάθηκε στη Μασαχουσέτη νωρίτερα αυτό το έτος.

Σε προφορικές συζητήσεις τον περασμένο Οκτώβριο, οι δικαστές ρώτησαν εάν η εξάλειψη των επιλογών κληρονομιάς θα ήταν μια φυλετικά ουδέτερη εναλλακτική λύση στη διαφοροποίηση του φοιτητικού σώματος του Χάρβαρντ. Μετά την απόφασή τους την περασμένη εβδομάδα, αρκετοί δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν – συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζο Μπάιντεν – χαρακτήρισαν άδικες τις επιλογές κληρονομιάς.

READ  Η κεντρική τράπεζα αυξάνει τα επιτόκια, ανοίγοντας την πόρτα σε μια παύση στον κύκλο σύσφιξης

Ο Κοσμήτορας Εισδοχής και Οικονομικής Βοήθειας William R. Ο Fitzsimmons ’67 υποστήριζε προηγουμένως τις επιχορηγήσεις παλαιού επιπέδου “μικρών φιλοδωρημάτων” στη διαδικασία αποδοχής.

Τα ελίτ σχολεία έχουν σταματήσει να εξετάζουν επιλογές παλαιού τύπου τα τελευταία χρόνια. Το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, το Amherst College και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης δεν θεωρούν την κληρονομιά στη διαδικασία εισαγωγής τους.

Στο Amherst, το ποσοστό των κληροδοτημάτων στην εγγεγραμμένη εισερχόμενη τάξη μειώθηκε στο 6 τοις εκατό από τον ετήσιο μέσο όρο του περασμένου έτους που ήταν 11 τοις εκατό, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που τα κληροδοτήματα δεν ήταν μαθήματα επιλογής.

Τον Ιούνιο του 2017, ο Κοσμήτορας του Κολλεγίου Rakesh Khurana, ο Fitzsimmons και ο τότε Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών Michael D. Υπό την προεδρία του Smith, δημιουργήθηκε η Επιτροπή για τη μελέτη των ουδέτερων εναλλακτικών φυλών για να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις στη φυλετική ευαισθησία του κολεγίου. Διαδικασία εισδοχής, συμπεριλαμβανομένης της εξάλειψης των προτιμήσεων ALDC: προτιμήσεις για αθλητές, παραδόσεις, αιτούντες “Λίστα Κοσμήτορα” και παιδιά του διδακτικού προσωπικού και του προσωπικού.

Η έκθεση της επιτροπής, που κυκλοφόρησε το 2018, ανέφερε ότι οι εναλλακτικές φυλετικά ουδέτερες – συμπεριλαμβανομένης της εγκατάλειψης επιλογών για τις ALDCs – δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν ποικιλομορφία χωρίς “σημαντικές και απαράδεκτες” θυσίες σε “άλλες θεσμικές επιταγές”.

Στην καταγγελία τους, οι δικηγόροι επιτέθηκαν στην επιμονή του Χάρβαρντ ότι οι προτιμήσεις παλαιού τύπου είναι απαραίτητες για τη διατήρηση καλών σχέσεων με δωρητές και αποφοίτους.

«Οι άνθρωποι δεν κάνουν αίτηση, δεν δεσμεύονται ή δεν κάνουν δωρεές στο Χάρβαρντ επειδή οι προτιμήσεις των δωρητών και των κληρονομιών έχουν εξαλείψει τη λογική», έγραψαν.

READ  Bengals vs. Chiefs Live Updates: Η Cincy ισοφαρίζει στο 2ο ημίχρονο

Η κατάθεση αναφέρει συγκεκριμένα τον αντίκτυπο που θα έχει η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου στις προσπάθειες να συμπεριληφθεί ένα διαφορετικό φοιτητικό σώμα.

«Για να προωθήσει, ή τουλάχιστον να διατηρήσει, τη διαφορετικότητα και την ισότητα στη διαδικασία εισαγωγής στο μέλλον, το Χάρβαρντ πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ένα σύστημα που δίνει σημαντικές προτιμήσεις στους λευκούς υποψηφίους, όπως επιλογές δωρητών και παλαιού τύπου, εις βάρος των έγχρωμων υποψηφίων. λέει η έκθεση.

«Οι συγκεκριμένες δικαιολογίες του Χάρβαρντ για τη χρήση των επιλογών δότη και παλαιού τύπου δεν αποτελούν σημαντικούς ακαδημαϊκούς στόχους· από την άλλη πλευρά, η διαφορετικότητα είναι ένας επιτακτικός ακαδημαϊκός στόχος και αυτός που το Χάρβαρντ έχει υποστηρίξει με συνέπεια», λέει.

—Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα του προσωπικού Michelle N. Amponsah στη διεύθυνση [email protected]. Ακολουθήστε την στο Twitter @mnamponsah.

—Συγγραφέας προσωπικού Raheem D. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Hamid στη διεύθυνση [email protected].

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *