Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit επικρίνει τους συντονιστές εν μέσω μπλακ άουτ, τους παρομοιάζει με την αριστοκρατία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit, Steve Huffman, αυτή την εβδομάδα κατακεραύνωσε τους διαδηλωτές που έκαναν μεγάλο μέρος του ιστότοπου απρόσιτο, συγκρίνοντας τους απλήρωτους εθελοντές συντονιστές με τους πλούσιους άρχοντες της γης.

Σε συνεντεύξεις της την Πέμπτη, η Huffman μίλησε κατά των σχεδίων χρέωσης εφαρμογών τρίτων για πρόσβαση στα δεδομένα της για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησαν μαζικές διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα. Η αλλαγή ώθησε πολλές δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων – συμπεριλαμβανομένων των Apollo, Reddit is Fun και Sync – να πουν ότι θα κλείσουν πριν από την αύξηση της τιμής της 1ης Ιουλίου επειδή δεν μπορούσαν να πληρώσουν εκατομμύρια ετησίως.

Η κίνηση της εταιρείας προκάλεσε αντιδράσεις από τους συντονιστές και τους χρήστες του Reddit, οι οποίοι απάντησαν αφαιρώντας περίπου 9.000 πίνακες μηνυμάτων subreddit μέσα σε 48 ώρες. Ορισμένοι συντονιστές έχουν σημειώσει ότι τα subreddit τους αποκλείονται επ’ αόριστον σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο Huffman, ο ιδρυτής του Reddit, υποβάθμισε τις ανησυχίες για τη διαμαρτυρία, λέγοντας στους υπαλλήλους σε εσωτερικό σημείωμα τη Δευτέρα ότι το μπλακ άουτ θα «περάσει» όπως «όλες οι εκρήξεις στο Reddit». στην άκρη.

Γιατί έχουν γίνει ιδιωτικές τόσες πολλές κοινότητες του Reddit; Blackout, εξηγείται.

Ο Χάφμαν έβαλε στο στόχαστρο τους συντονιστές που οδηγούν σε μπλακ άουτ σε μια συνέντευξη NBC News Την Πέμπτη, το subreddit είπε ότι ήθελε να αλλάξει τις πολιτικές του ιστότοπου για να διευκολύνει τους χρήστες να απολύουν επόπτες. Ο εκπρόσωπος του Reddit Tim Rathschmidt είπε στην Washington Post την Παρασκευή ότι το σχόλιο βγήκε εκτός πλαισίου και ότι «ο Steve δεν έχει επιβεβαιώσει ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Χάφμαν κάλεσε τους αξιολογητές “Η προσγειωμένη ζώνηΚαι είπε ότι δεν είναι υπεύθυνοι.

“Εάν είσαι πολιτικός ή ιδιοκτήτης επιχείρησης, πρέπει να είσαι υπόλογος στους ψηφοφόρους σου. Επομένως, ένας πολιτικός πρέπει να εκλεγεί και ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης μπορεί να απολυθεί από τους μετόχους του”, είπε στο NBC. στο Reddit, αυτή η αναλογία είναι πιο κοντά στους μόνιμους πολίτες: Οι άνθρωποι που έρχονται πρώτα εκεί μένουν εκεί και το μεταδίδουν στους απογόνους τους, αυτό δεν είναι δημοκρατία».

READ  Η Fox επισημαίνει την πινακίδα PG-13 στο Brock Birdie των 49ers

πρόσθεσε ο Χάφμαν στην άκρη Οι διαδηλωτές «δεν αντιπροσωπεύουν την ευρύτερη κοινότητα του Reddit». Περισσότερο από το 80 τοις εκατό των κορυφαίων 5.000 κοινοτήτων του Reddit παραμένει ανοιχτό στον ιστότοπο, ο οποίος έχει περισσότερους από 57 εκατομμύρια χρήστες καθημερινά. Ενημερωτικό δελτίο Η εταιρεία έκανε την ανακοίνωση την Πέμπτη.

Μια ομάδα συντονιστών του Reddit που οργανώνει το μπλακ άουτ στο r/ModCoord subreddit έγραψε σε μια ανάρτηση ότι τα σχόλια του Huffman σχετικά με τα σχέδια χρέωσης για δεδομένα δείχνουν ότι «η επικοινωνία του Reddit ήταν κακή από την αρχή».

“Προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι πρέπει να διατηρούν εφαρμογές τρίτου μέρους καθορίζοντας τιμές και προθεσμίες που δεν μπορεί να τηρήσει κανένας προγραμματιστής. Η αντίδραση συμβαίνει τώρα επειδή το Reddit εισήγαγε αυτή τη δραστική αλλαγή με προειδοποίηση 30 ημερών”, δήλωσε ο χρήστης του Reddit Bakroudi, συντονιστής στο subreddit συντονισμού διαμαρτυριών. έγραψε την Πέμπτη. «Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε το Reddit να σταματήσει αυτές τις αλλαγές και να εξερευνήσει μια αληθινή διαδρομή για να επιτύχει μια καλύτερη ισορροπία για το ευρύτερο φάσμα των χρηστών του Reddit».

Ο εκπρόσωπος του Reddit Rathschmidt είπε στην The Post ότι «ο ιστότοπος βρίσκεται σε επαφή με πολλές κοινότητες για να διευκρινιστεί οποιαδήποτε σύγχυση γύρω από τα δεδομένα μας». [application programming interface] Ώρα για κανονισμούς, πολιτικές σε όλη την πλατφόρμα, πόρους υποστήριξης κοινότητας και νέα εργαλεία επόπτη.”

«Δεν καταργούμε τους διαφωνούντες συντονιστές ούτε καταργούμε subreddit για τη συμμετοχή σε μπλακ άουτ», είπε, προσθέτοντας: «Οι Redditor θέλουν να κάνουν reddit».

Ορισμένα μέρη του Reddit είναι στο σκοτάδι. Τα αποτελέσματα αναζήτησής μας ενδέχεται να επηρεαστούν.

Το μπλακ άουτ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία πρόκειται να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση τον Αύγουστο του 2021. Τον Απρίλιο, η Fidelity, κορυφαίος επενδυτής σε αυτή την έκρηξη συγκέντρωσης κεφαλαίων, ανακοίνωσε ότι είχε υποβαθμίσει την αξία της. Σύμφωνα με το TechCrunch, η βαθμολογία της εταιρείας είναι 41 τοις εκατό.

READ  Τι γνωρίζουμε για το χαμένο υποβρύχιο Τιτάν;

Τον ίδιο μήνα, το Reddit δηλώθηκε Η κίνηση απαιτεί μια απάντηση από αναδυόμενες εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT για να αρχίσουν να χρεώνουν πλατφόρμες τρίτων για πρόσβαση στο API.

Αλλά στα τέλη Μαΐου, η συζήτηση γύρω από τη μετακόμιση άλλαξε, όταν ο προγραμματιστής του Apollo, Christian Selig, είπε ότι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές τρίτων, το Reddit, θα χρεωνόταν 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για πρόσβαση σε δεδομένα. Εφαρμογές τρίτων, όπως το Apollo, είναι σε μεγάλο βαθμό χωρίς διαφημίσεις, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφαση του Reddit έβαλε τέλος στην επιχείρηση του Selig.

“Δεν βλέπω ότι αυτή η τιμολόγηση είναι πραγματικά ή και εξ αποστάσεως δίκαιη,” Selig έγραψε 31 Μαΐου. «Ελπίζω να μην πω ότι δεν έχω τέτοιου είδους χρήματα ή να μην ξέρω πώς να τα χρεώσω σε μια πιστωτική κάρτα».

Selig δηλώθηκε Την περασμένη εβδομάδα, ο Apollo έκλεισε στις 30 Ιουνίου πριν τεθεί σε ισχύ η αλλαγή της τιμής. Πολλές εφαρμογές τρίτων θα κλείσουν πριν από την 1η Ιουλίου με παρόμοιες ανακοινώσεις.

«Οι περιορισμοί που τίθενται σε εφαρμογές τρίτων από το Reddit δεν αποτελούν βιώσιμο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί», δήλωσε ο Tony Lubeski, προγραμματιστής του RedPlanet. έγραψε.

Από τότε, ο Huffman αντιμετώπισε αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίστηκε την απόφαση να χρεώσει για δεδομένα. σύνθημα συγκέντρωσης Ολοκληρωμένη παλινδρόμηση Διορθώθηκε: “Μην αφήνετε τις εφαρμογές τρίτων να σκοτώνουν το reddit!” Το μπλακ άουτ κατέστρεψε το Reddit προσωρινά.

Ο Χάφμαν παραδέχτηκε στο The Verge ότι χρειάστηκε ένα «χτύπημα». Ρωτήστε με οποιαδήποτε ανάρτηση Υποστήριξε τα σχέδια του Reddit στη σκηνή την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, λέει ότι δεν είναι ευθύνη του Reddit να βοηθήσει να κρατηθούν ζωντανές οι εφαρμογές τρίτων.

READ  Η αστυνομία στις πανεπιστημιουπόλεις της Κολούμπια και του UCLA ενημερώνεται ζωντανά καθώς διακόπτει τα κολέγια σε όλη τη χώρα

«Κοστίζει πολλά χρήματα η εκτέλεση μιας εφαρμογής όπως το Reddit», είπε στο NBC. «Υποστηρίζουμε την υποστήριξή μας μέσω διαφημίσεων. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις άλλων ανθρώπων για να τρέξουν μια ανταγωνιστική εφαρμογή δωρεάν.

είπε ο Χάφμαν NPR Η προσπάθεια συσκότισης «οδηγήθηκε από μια μικρή ομάδα και είναι πολύ λυπηρό που δεν υπάρχει τρόπος να το παρακάμψετε». Είπε ότι η διαμαρτυρία δημιούργησε «αρκετό πρόβλημα», αλλά δεν κόστισε πολλά χρήματα στην εταιρεία.

«Πήραμε μια επιχειρηματική απόφαση που τους αναστάτωσε», είπε ο Χάφμαν. «Αλλά νομίζω ότι η ευρύτερη κοινότητα του Reddit θέλει να συμμετέχει με τους συναδέλφους της».

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι φαίνεται να είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος. Κάποιοι έχουν υποστηρίξει ότι το υψηλό επίπεδο ελέγχου των επόπτων στα subreddit προέρχεται από τον ελεύθερο χρόνο εργασίας που αφιερώνουν στη διαχείριση πινάκων μηνυμάτων. Ο χρήστης του Reddit SpicyThunder335, συντονιστής έξι subreddit και ενός φόρουμ που συντονίζει τις διαμαρτυρίες, έχει ήδη ανακοινώσει ότι περισσότερα από 300 subreddit θα παραμείνουν “επ’ αόριστον ιδιωτικά ή απρόσιτα έως ότου το Reddit παράσχει μια επαρκή λύση…”.

Στις συνεντεύξεις του, ο Huffman είπε ότι το μπλακ άουτ θα μπορούσε να είναι καλό για μια εταιρεία που θα κλείσει τα 18 τις επόμενες μέρες.

«Νομίζω ότι είναι καιρός να μεγαλώσουμε και να συμπεριφερθούμε σαν εταιρεία ενηλίκων», είπε ο Χάφμαν στο NPR.

Καθώς πλησιάζει η μετάβαση της 1ης Ιουλίου, δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει το μπλακ άουτ. Χρήστης Reddit Karmanacht Εν συντομία αναφέρεται Με λίγα λόγια ο στόχος της επιτροπής αξιολόγησης: «Η αντίσταση δεν είναι πιθανό να τελειώσει πολύ σύντομα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *