Τι γνωρίζουμε για το χαμένο υποβρύχιο Τιτάν;



CNN

Ένα υποβρύχιο Μεταφέρει πέντε άτομα Δείτε τα απομεινάρια Ο Τιτανικός εξακολουθεί να λείπει στο βυθό του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού Μαζική επιχείρηση αναζήτησης – Όμως, καθώς ο χρόνος τελείωσε, βροντές ακούστηκαν στην περιοχή την Τρίτη.

Οι ομάδες έρευνας άκουσαν ήχους ανά διαστήματα 30 λεπτών την Τρίτη, σύμφωνα με ένα σημείωμα εσωτερικής κυβέρνησης που ενημερώνει την αναζήτηση. Μετά την ανάπτυξη πρόσθετων οργάνων σόναρ, η βροντή ακούστηκε τέσσερις ώρες αργότερα.

Μια ενημέρωση που εστάλη το βράδυ της Τρίτης ανέφερε ότι ακούστηκαν περισσότεροι ήχοι, αν και δεν περιγράφηκε ως “χτύπημα”. Ωστόσο, αναφέρεται στη «συνεχιζόμενη ελπίδα των επιζώντων».

Το CNN επικοινώνησε με την OceanGate, την αμερικανική ακτοφυλακή στη Βοστώνη και καναδούς αξιωματούχους για σχόλια. Το Rolling Stone ανέφερε για πρώτη φορά την είδηση ​​την Τρίτη το βράδυ.

Το υποβρύχιο Titan ήταν καθ’ οδόν προς το διάσημο ναυάγιο στα ανοικτά των ακτών του St. John’s, στο Newfoundland, στον Καναδά, όταν έχασε την επαφή του. Μαζί με το πλοίο υποστήριξής του, άφησε το πλήρωμα με αρκετό οξυγόνο μόνο για λίγες μέρες.

Να τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Το υποβρύχιο είναι μέρος μιας οκταήμερης κρουαζιέρας της OceanGate Expeditions που κοστίζει 250.000 δολάρια ανά άτομο. Η αποστολή αναχώρησε από τη Νέα Γη και οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν πρώτα 400 ναυτικά μίλια μέχρι το σημείο του ναυαγίου, 900 μίλια (1.450 χιλιόμετρα) από την ακτή του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης.

Το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου το υποβρύχιο ξεκίνησε το δίωρο ταξίδι του. Έχασε την επαφή με το σκάφος υποστήριξης Polar Prince, το οποίο μετέφερε το πλοίο στη βάση, και κατέπεσε μετά από 1 ώρα και 45 λεπτά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Εκείνη την ημέρα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι συνέβη με το υποβρύχιο, γιατί έχασε την επαφή του και πόσο κοντά ήταν στον Τιτανικό όταν εξαφανίστηκε.

Δείτε αυτό το διαδραστικό περιεχόμενο στο CNN.com

Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα ονόματα Πέντε άτομα αγνοούνταιΟ Βρετανός επιχειρηματίας Hamish Harding, ο Γάλλος δύτης Paul-Henri Narjolet, ο Πακιστανός δισεκατομμυριούχος Shahjata Dawood και ο γιος του Sulaiman Dawood επιβεβαιώθηκε ότι επέβαιναν στο πλοίο.

Το πέμπτο άτομο είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate, Stockton Rush, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση του σχεδίου εργασίας. Η OceanGate δεν απάντησε στο αίτημα του CNN για σχόλιο.

Η Harding εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και διευθύνει την αεροπορική μεσιτεία Action Aviation. Το πρακτορείο ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Χάρντινγκ επέβαινε στο υποβρύχιο. Ο Χάρντινγκ ανάρτησε στο διαδίκτυο το Σάββατο ότι «είναι περήφανος που ανακοίνωσε» τη συμμετοχή του στην κατάδυση του Τιτανικού.

READ  Ζωντανές ενημερώσεις των ευρωπαϊκών αγορών: μετοχές, ειδήσεις, κεντρικές τράπεζες

Ο Χάρντινγκ είναι ένας μανιώδης τυχοδιώκτης, αφού ταξίδεψε στο διάστημα πέρυσι με μια πτήση της Blue Origin και πιστεύεται ότι είναι το βαθύτερο σημείο του κόσμου, το Challenger Deep στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Είχε δημοσιεύσει το Σάββατο ότι ο Narjolet ήταν προγραμματισμένο να είναι στο υποβρύχιο μαζί του. Η οικογένεια του Narjolet επιβεβαίωσε στο BFMTV του CNN ότι επέβαινε στο πλοίο.

Έχει εμπειρία δεκαετιών στην εξερεύνηση του Τιτανικού. Εργάζεται ως διευθυντής υποβρύχιας έρευνας για την RMS Titanic Inc., η οποία έχει αποκλειστικά δικαιώματα για τη διάσωση αντικειμένων από το πλοίο. Σύμφωνα με τη βιογραφία του στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ο Norjolet ολοκλήρωσε 35 καταδύσεις στο ναυάγιο του Τιτανικού και επέβλεψε την ανάκτηση 5.000 αντικειμένων.

Δήλωση από τις οικογένειές τους επιβεβαίωσε ότι ο Πακιστανός πατέρας και γιος επέβαιναν στο πλοίο. Οι Dawoods είναι μια εξέχουσα πακιστανική επιχειρηματική οικογένεια που διευθύνει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει ενέργεια, πετροχημικά, λιπάσματα, τεχνολογία πληροφοριών και τρόφιμα και γεωργία.

Από Hamish Harding/Facebook

Ο Hamish Harding δημοσίευσε μια φωτογραφία του υποβρυχίου στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 17 Ιουνίου.

Το υποβρύχιο είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει οξυγόνο για 96 ώρες.

Μέχρι τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ είπε ότι μπορεί να απομένουν 40 ώρες. Αυτό δίνει στις αρχές μέχρι το πρωί της Πέμπτης για να εντοπίσουν και να ανακτήσουν το σκάφος.

Υπάρχουν όμως πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της απομακρυσμένης τοποθεσίας, των τοπικών καιρικών συνθηκών, της βύθισης – και του εκπληκτικού βάθους του ωκεανού στην περιοχή όπου εξαφανίστηκαν.

ο Η βαθύτερη υποβρύχια διάσωση που έγινε ποτέ Ο Ρότζερ Τσάπμαν και ο Ρότζερ Μάλινσον ανέσυραν από το υποβρύχιο Pisces III το 1973 σε βάθος 1.575 ποδιών. Έμειναν παγιδευμένοι για 76 ώρες.

Το ναυάγιο του Τιτανικού είναι πολύ βαθύ και βρίσκεται σχεδόν 13.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο βαθιά είναι το υποβρύχιο. Ορισμένοι ειδικοί έχουν επισημάνει ότι θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στην επιφάνεια, καθώς τα υποβρύχια μπορούν συνήθως να χάσουν βάρος για επιπλέον άνωση. Αλλά ακόμα κι αν φτάσουν στην επιφάνεια, η πόρτα είναι κλειδωμένη από έξω – που σημαίνει ότι θα εξακολουθήσουν να ξεμένουν από οξυγόνο εκτός αν βρεθούν και απελευθερωθούν από τους διασώστες.

Δείτε αυτό το διαδραστικό περιεχόμενο στο CNN.com

Ένα υποβρύχιο διαφέρει από ένα υποβρύχιο σε μερικούς βασικούς τρόπους. Έχει περιορισμένα αποθέματα ισχύος, επομένως χρειάζεται ένα πλοίο υποστήριξης στην επιφάνεια για να εκτοξευτεί και να ανακτήσει. Δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ κάτω από το νερό. Σε σύγκριση με τα υποβρύχια, ο Τιτάνας ξοδεύει συνήθως 10 έως 11 ώρες σε κάθε κατάδυση στο ναυάγιο του Τιτανικού.

READ  Mega Millions: Κανένα εισιτήριο στην κλήρωση της Παρασκευής δεν έχει κερδίσει το τζακ ποτ των 560 εκατομμυρίων δολαρίων

Το Titan είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και τιτάνιο, ζυγίζει 23.000 λίβρες, με χαρακτηριστικά ασφαλείας που παρακολουθούν τη δομική ακεραιότητα του πλοίου, ανέφερε η OceanGate.

Είναι συμπαγές και αραιό στο εσωτερικό, με άφθονο χώρο σαν μίνι βαν Ανταποκριτής του CBS Ντέιβιντ Μποκ, που ταξίδεψε με τον Τιτάνα λίγο πριν από την καταστροφή του Τιτανικού πέρυσι. Μόνο μία τουαλέτα, χωρίς καθίσματα. Οι επιβάτες κάθονται απέναντι από το πάτωμα. Δεν υπήρχαν παράθυρα εκτός από το φινιστρίνι όπου οι επιβάτες μπορούσαν να δουν τον Τιτανικό.

Από το OceanGate Expeditions/twitter/αρχείο

Μια φωτογραφία αρχείου δείχνει το ναυάγιο του Τιτανικού μέσα από το φινιστρίνι ενός υποβρυχίου Oceangate.

Χωρίς υποβρύχιο GPS, το υποβρύχιο καθοδηγείται μόνο από μηνύματα κειμένου από το πλοίο επιφανείας. Στο ταξίδι του Bogue, είπε ότι το υποβρύχιο χάθηκε για περισσότερες από δύο ώρες μετά τη διακοπή της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης.

Ο πιλότος χρησιμοποιεί ένα χειριστήριο βιντεοπαιχνιδιών για να καθοδηγήσει το υποβρύχιο – αλλά αν αυτό αποτύχει, ένα ενσύρματο σύστημα ελέγχει τους έλικες, σύμφωνα με τον Aaron Newman, ο οποίος βούτηξε στον Τιτάνα το 2021 και είναι τώρα επενδυτής της Oceangate. Οι προωθητές τροφοδοτούνται από ένα εξωτερικό ηλεκτρικό σύστημα, ενώ ένα εσωτερικό σύστημα τροφοδοτεί τις επικοινωνίες και τη θερμάστρα, είπε.

Αρκετές υπηρεσίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά συμμετέχουν στην επιφανειακή και υποβρύχια έρευνα. Περισσότερα από 10.000 τετραγωνικά μίλια είχαν ερευνηθεί μέχρι την Τρίτη.

Σκάφη, αεροσκάφη και εξοπλισμός ραντάρ σαρώνουν την επιφάνεια για να εντοπίσει κάποιο υποβρύχιο. Σόναρ Ο εξοπλισμός σόναρ σε πλωτήρες και πλοία χρησιμοποιείται επίσης για την ανίχνευση υποβρύχιων ήχων.

Η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, το Ναυτικό των ΗΠΑ, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, η Καναδική Ακτοφυλακή και ο Καναδικός Στρατός συντονίζουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Η Γαλλία έστειλε επίσης ένα ερευνητικό σκάφος εξοπλισμένο με ένα υποβρύχιο ρομπότ για να συμμετάσχει στην έρευνα.

Από Hamish Harding/Facebook

Ο Hamish Harding δημοσίευσε μια εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Polar Prince, ενός πλοίου που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ενός υποβρυχίου στο σημείο ναυαγίου του Τιτανικού.

Η Magellan, μια εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων, είναι περισσότερο γνωστή για τις μοναδικές της εικόνες βαθέων υδάτων του Τιτανικού.

Αλλά η εύρεση ενός υποβρυχίου είναι μόνο το πρώτο βήμα. Η ανάκτησή του μπορεί να είναι μια διαφορετική πρόκληση.

READ  Παρά τη ευρεία αντίθεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Reddit λέει ότι η εταιρεία «δεν διαπραγματεύεται» με χρεώσεις εφαρμογών τρίτων

Ανάλογα με το πού και σε ποιο βάθος βρίσκεται το υποβρύχιο, τα σκάφη διάσωσης μπορεί να έχουν περιορισμένες επιλογές.

Για παράδειγμα, τα πυρηνικά υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ λειτουργούν συνήθως σε υψόμετρα 800 ποδιών ή λιγότερο – που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κατέβουν κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας, όπου η πίεση του νερού στην κορυφή του υποβρυχίου θα μπορούσε να προκαλέσει έκρηξή του.

Κατά τη διάρκεια της διάσωσης του 1973, οι αξιωματούχοι χρησιμοποίησαν άλλα υποβρύχια και ένα τηλεχειριζόμενο σκάφος διάσωσης κατασκευασμένο από το Ναυτικό για να συνδέσουν γραμμές στο Pisces III – το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για να το ρυμουλκήσει πίσω στην επιφάνεια.

Δεν είναι σαφές εάν αυτές οι μέθοδοι θα λειτουργήσουν για τον Τιτάνα, δεδομένης της αβεβαιότητας γύρω από την τοποθεσία του.

01:55 – Πηγή: CNN

Δείτε το εσωτερικό του υποβρυχίου που χρησιμοποιείται συνήθως για το ταξίδι του Τιτανικού

Το περιστατικό έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με την ασφάλεια του τουρισμού βαθέων υδάτων, με ορισμένους να επισημαίνουν ότι το OceanGate έχει δεχθεί πυρά στο παρελθόν.

Δύο πρώην υπάλληλοι της OceanGate εξέφρασαν χωριστά παρόμοιες ανησυχίες για την ασφάλεια σχετικά με το πάχος του κύτους του Τιτάνα όταν προσλήφθηκαν από την εταιρεία πριν από αρκετά χρόνια.

Μια έκθεση από ένα ερευνητικό εργαστήριο φαίνεται να δείχνει αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με τη μηχανική και τις δοκιμές που έγιναν στην ανάπτυξη του πλοίου.

Ο νομικός εκπρόσωπος της OceanGate υπερηφανεύτηκε για τα «απαράμιλλα» χαρακτηριστικά ασφαλείας του Τιτάνα σε μια δικαστική κατάθεση του 2021, λέγοντας ότι κατασκευάστηκε με το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον — αλλά το πανεπιστήμιο είπε ότι το εργαστήριο δεν χειρίστηκε ποτέ το σχεδιασμό, τη μηχανική ή τις δοκιμές του Τιτάνα. .

Οι ηγέτες του κλάδου εξέφρασαν ανησυχίες πριν από πέντε χρόνια σχετικά με την «πειραματική προσέγγιση» της εταιρείας στο υποβρύχιο Titan και το ταξίδι του στον Τιτανικό, ανέφεραν οι New York Times την Τρίτη.

Ο Όμιλος Μη Επανδρωμένων Υποβρυχίων Οχημάτων της Εταιρείας Ναυτιλιακής Τεχνολογίας έγραψε μια επιστολή το 2018 στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Rush, ο οποίος χάθηκε. Η ομάδα προειδοποίησε για «αρνητικές συνέπειες (από μικρές έως καταστροφικές) που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες για όλους στον κλάδο», ανέφερε η επιστολή, την οποία έλαβαν οι Times.

Η OceanGate δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλια σχετικά με την επιστολή ή τους ισχυρισμούς των δύο πρώην εργαζομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *