Παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στην υπόθεση δωροδοκίας Bob Menendez

Ιαπωνικό λεπτό. Ο Bob Menendez, TNJ, προσήχθη την Τρίτη, αφού ο ίδιος και η σύζυγός του κατηγορήθηκαν για συνωμοσία για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης σε μια υπόθεση δωροδοκίας εναντίον τους.

Το κατηγορητήριο κατά του Μενέντεζ και της συζύγου του, Ναντίν, ανεβάζει σε 18 τον συνολικό αριθμό των ομοσπονδιακών κατηγοριών που αντιμετωπίζει ο εν ενεργεία πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Νέος Κατηγορία Έρχεται μέρες αφότου ένας από τους συγκατηγορούμενους του Μενέντεζ στην υπόθεση, ο επιχειρηματίας του Νιου Τζέρσεϊ Χοσέ Ουρίμπε, ομολόγησε την ενοχή του και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα.

Η Nadine Menendez ανέφερε μια συνάντηση με τον Uribe το 2022 που οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου δωροδοκίας αφού ομοσπονδιακοί ανακριτές εξέδωσαν κλητεύσεις ζητώντας πληροφορίες σχετικά με πληρωμές σε αυτόν για ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Ρώτησε τον Ουρίμπε τι θα έλεγε στους ανακριτές και εκείνος θα τους έλεγε ότι ήταν δάνειο, αναφέρει η κατάθεση. «Ήταν μια χαρά», του είπε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Ο δικηγόρος του γερουσιαστή είπε αρχικά στους ανακριτές ότι δεν γνώριζε για πληρωμές αυτοκινήτου ή υποθήκες από άλλο επιχειρηματία, κάτι που οι εισαγγελείς είπαν ότι ήταν μέρος ενός σχεδίου δωροδοκίας. Αργότερα, ο δικηγόρος του είπε στους ανακριτές ότι ανακάλυψε ότι δεν ήταν δάνεια, αλλά δωροδοκίες, όταν το κατηγορητήριο λέει ότι «ήξερε καλά».

Σε δήλωση την Τρίτη, ο γερουσιαστής χαρακτήρισε τις νέες κατηγορίες «κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας».

«Η κυβέρνηση ήξερε εδώ και πολύ καιρό ότι έμαθα και βοήθησα στην αποπληρωμή των δανείων – όχι στις δωροδοκίες που δόθηκαν στη γυναίκα μου», είπε, αποκαλώντας τους δικηγόρους «υπερβολικούς ζήλους».

READ  Χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια: Ισχυρή χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια κλείνει δρόμους και χιονοδρομικά κέντρα καθώς βουνά με βαρύ χιόνι και αέρα

«Είμαι αθώος και θα το αποδείξω όσες κατηγορίες κι αν κάνουν», πρόσθεσε.

Οι δικηγόροι του Bob και της Nadine Menendez δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Menendez και η σύζυγός του χρησιμοποίησαν την πολιτική του επιρροή για να λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δωροδοκίες, συμπεριλαμβανομένων «μετρητών, ράβδων χρυσού, πληρωμές στεγαστικών δανείων, αποζημίωση για ελάχιστη ή καθόλου εργασία, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας».

Η κατηγορία της υποτροπής είναι η τρίτη από τότε που κατηγορήθηκαν για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο.

Και οι δύο δήλωσαν αθώοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *