Ο σέντερ των Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκόμπερτ, προτείνει διαιτητές που επηρεάζονται από τον αγώνα: «Επηρεάζει το παιχνίδι μας»

ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ – Ο σέντερ της Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Ρούντι Γκόμπερτ, πρότεινε ότι τα αθλητικά στοιχήματα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι διαιτητές του ΝΒΑ διαιτητές, αφού οι διαιτητές του ΝΒΑ έκριναν τεχνικό σφάλμα με 27,8 δευτερόλεπτα να απομένουν για τον κανονισμό της παράτασης εναντίον των Κλίβελαντ Καβαλίερς την Παρασκευή.

Ο Γκόμπερτ σφυρίστηκε για ένα φάουλ που απέκλεισε τη Μινεσότα στο έκτο και ένα και εκείνος απάντησε αναβοσβήνοντας το σήμα των χρημάτων και με τα δύο χέρια. Η διαιτητής Natalie Sacco τον είδε να το κάνει και τον χαστούκισε με ένα τεχνικό, στέλνοντας τον Darius Garland του Cleveland για ένα σουτ φάουλ που ισοφάρισε το παιχνίδι στο 97.

Οι Cavs θα κέρδιζαν με 113-104.

«Η αντίδρασή μου είναι, νομίζω ότι η αλήθεια – την οποία πιστεύω πραγματικά – είναι ότι ακόμα κι αν ήταν αλήθεια, δεν είναι η ώρα για μένα να συμπεριφέρομαι έτσι», είπε ο Gobert. “Δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Κόστισα στην ομάδα μου το παιχνίδι και, ειλικρινά, ανυπομονούσαν να μου δώσουν τα τεχνικά στοιχεία. Ήταν κακό. Ήταν μια ανώριμη αντίδραση.”

Κληθείς να διευκρινίσει τι πιστεύει, ο Gobert είπε: “Έκανα κάποια λάθη. Είχα ένα ντάνκ στον αέρα. Λάθη συμβαίνουν. Οι διαιτητές κάνουν λάθη. Αλλά νομίζω ότι μερικές φορές είναι περισσότερα από τα λάθη. Νομίζω ότι όλοι σε αυτό το πρωτάθλημα το ξέρουν αυτό. .Νομίζω ότι πρέπει να βγει καλά.

Ο Gobert είπε ότι αναμένει πλήρως να του επιβληθεί πρόστιμο για τα σχόλιά του και επειδή είναι «ένας κακός που επαναλαμβάνει αυτό που νομίζω ότι είναι η αλήθεια».

Αλλά, είπε, “νομίζω ότι βλάπτει το παιχνίδι μας” επειδή αισθάνεται υποχρεωμένος να πει τη γνώμη του.

READ  Αμερικανικό drone: Ρωσικά αεροσκάφη κατέρριψαν το MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

«Ξέρω αγώνες και όλα όσα γίνονται μεγαλύτερα, αλλά δεν πρέπει να το νιώθω», είπε ο Gobert.

Το έκτο φάουλ του Γκόμπερτ ήταν μια παράβαση χαλαρής μπάλας που έγινε εναντίον του όταν αυτός και ο Τζάρεντ Άλεν του Κλίβελαντ μπλέχτηκαν κάτω από το καλάθι των Τίμπεργουλβς και αγωνίστηκαν για να αντιμετωπίσουν ένα φάουλ του Άντονι Έντουαρντς. Νωρίτερα στο παιχνίδι, ο Γκόμπερτ αγκώνασε τον Άλεν στα πλευρά σε μια κίνηση δοκάρι και κλήθηκε για επιθετικό φάουλ. Οι διαιτητές το αναβάθμισαν σε ένα κατάφωρο πέναλτι φάουλ-1 μετά από έλεγχο βίντεο.

Οι Cavs είχαν την ευκαιρία να το κερδίσουν στον κανονισμό, αφού ο Garland έκανε ελεύθερη βολή μετά από χειρονομία του Gobert, αλλά ο Naz Reed μπλόκαρε την προσπάθεια 3 πόντων του Garland. Ο Έντουαρντς, παίζοντας με αρκετούς μικροτραυματισμούς, πέταξε μια αεροπορική μπάλα και το παιχνίδι πήγε στην παράταση, όπου οι Cavs κυριάρχησαν στην επιπλέον περίοδο.

“Νόμιζα ότι το παιχνίδι ονομαζόταν με τον ίδιο τρόπο και με τους δύο τρόπους – νομίζω ότι και οι δύο ομάδες ήταν λίγο απογοητευμένες, αλλά αυτό είναι μπάσκετ”, είπε ο βοηθός προπονητής της Μινεσότα, Micah Norrie, ο οποίος συμπλήρωσε τον προπονητή Chris Finch (ασθένεια).

Ο Norrie χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το να πάρει τεχνική καθυστέρηση σε ένα κλειστό παιχνίδι από την πλευρά του Gobert.

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι», είπε ο Νόρρι. “Νομίζω ότι έκανε μια σκηνή ή κάτι τέτοιο και ήταν κάπως αυτόματη. Όλοι ξέρουμε τον Ρούντι. Δεν υπάρχει κανείς πιο επαγγελματίας από αυτόν. Σε εκείνο το σημείο, για να το κάνει αυτό, προφανώς νιώθει απαίσια γι' αυτό. Έχουμε για να γίνω λίγο καλύτερος».

READ  Οι μετοχές πέφτουν μετά την αύξηση των επιτοκίων της Fed

Όπως σημείωσε ο Gobert, δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζει δυσαρέσκεια για τη θέση του. Έχει κάνει επικριτικά σχόλια αρκετές φορές στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένης της περσινής σεζόν.

Τον περασμένο Μάρτιο, μετά την ήττα του Φοίνιξ, ο Γκόμπερτ είπε, «Είμαι σε αυτό το πρωτάθλημα για 10 χρόνια και προσπαθώ πάντα να εκμεταλλεύομαι την αμφιβολία, αλλά μου είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι δεν προσπάθησαν να βοηθήσουν ( οι Ήλιοι) νικούν απόψε. Μου είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι δεν προσπαθούσαν να βοηθήσουν τους Warriors ή (τους) Σακραμέντο Κινγκς να κερδίσουν το προηγούμενο βράδυ.

“Είναι τόσο προφανές. Ως μπασκετμπολίστας που είμαι τόσο καιρό στο πρωτάθλημα, είναι ασέβεια και ειλικρινά απογοητευτικό.

Τα αθλητικά στοιχήματα είναι νόμιμα σε 38 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Οχάιο, όπου υπάρχει ένα αθλητικό στοίχημα στο Rocket Mortgage Fieldhouse στο Κλίβελαντ, το οποίο διαχειρίζεται η Caesars. Το NBA, όπως και τα άλλα μεγάλα επαγγελματικά αθλήματα της Αμερικής, έχει αγκαλιάσει τους θαυμαστές που στοιχηματίζουν στα παιχνίδια του και ανακοίνωσε τους DraftKings και FanDuel ως τους δύο επίσημους συνεργάτες του για αθλητικά στοιχήματα το 2021.

Το γραφείο του πρωταθλήματος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο για αυτήν την ιστορία.

Ο Άλεν σημείωσε 33 πόντους, συμπεριλαμβανομένων 15 από τους 21 στη γραμμή των ελεύθερων βολών και ο Γκάρλαντ είχε 34 πόντους. Αφού ο All-Star Karl-Anthony Towns έπεσε με σκισμένο μηνίσκο, ο Reid σημείωσε τους καλύτερους 34 πόντους της ομάδας και ισοφάρισε την καριέρα του με 34 για τους Wolves. Ο Έντουαρντς, σε μια νύχτα που το μπλοκ του που σώζει το παιχνίδι και η σύγκρουση με το κεφάλι πάνω από ένα χείλος έγιναν viral, σημείωσε 19 πόντους αλλά έκανε 7 στα 27.

READ  Η ακρόαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τη διαγραφή φοιτητικού δανείου, εξηγείται

Η ήττα έριξε τους Τίμπεργουλβς (44-20) στη δεύτερη θέση της Δυτικής Περιφέρειας, ένα μισό παιχνίδι πίσω από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (44-19). Οι Cavs (41-22) είναι πλέον δεύτεροι στην Ανατολή, ένα μισό παιχνίδι μπροστά από το Milwaukee.

Απαιτείται ανάγνωση

(Φωτογραφία: Ken Blaze/USA Today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *