Πώς ο αμερικανικός στρατός θα χρησιμοποιήσει ένα πλωτό πλοίο για να παραδώσει βοήθεια στη Γάζα

Ο αμερικανικός στρατός αναμένει να κατασκευαστεί ένα πλωτό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της Γάζας τις επόμενες εβδομάδες για να βοηθήσει στην παράδοση 2 εκατομμυρίων γευμάτων την ημέρα στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους, δήλωσε το Πεντάγωνο την Παρασκευή, περιγράφοντας ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κρίσης εκεί χωρίς την ανάπτυξη των ΗΠΑ. Στρατός. προσωπικό απευθείας στην εμπόλεμη ζώνη.

Η κατασκευή για τη σύνδεση της παράκτιας προβλήτας και της χερσαίας γέφυρας με την ξηρά θα διαρκέσει έως και 60 ημέρες και θα απαιτήσει 1.000 στρατιώτες των ΗΠΑ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ.

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε την πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης την Πέμπτη, καθώς οι ελπίδες για νέα κατάπαυση του πυρός στον πεντάμηνο πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς έχουν εξασθενίσει. Ο τεράστιος αριθμός νεκρών αμάχων από τη σύγκρουση. Αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου «θαλάσσιου διαδρόμου» που οι ΗΠΑ και άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να δημιουργήσουν εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την κατάσταση.

Η ανάγκη για την πλωτή δομή είναι μια απάντηση στις αντιληπτές πολιτικές νάρκες ξηράς που παρεμποδίζουν τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους εμπλέκονται στις μάχες.

Το λιμάνι Ashdod βαθέων υδάτων του Ισραήλ απέχει λιγότερο από 25 μίλια από τη Γάζα, αλλά Ισραηλινοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να ανοίξουν τη βόρεια συνοριακή του διέλευση. Το αιγυπτιακό λιμάνι El Arish, νότια της Γάζας, υπήρξε το κύριο σημείο άφιξης για βοήθεια. Ωστόσο, όλο το φορτίο πρέπει να περάσει από μια επίπονη διαδικασία φόρτωσης σε φορτηγά με προορισμό έναν ισραηλινό χώρο επιθεώρησης, στη συνέχεια να εκφορτωθεί και να φορτωθεί ξανά για να ενταχθεί σε μια σειρά οχημάτων που περιμένουν να εισέλθουν στο παλαιστινιακό έδαφος.

READ  Το Μανχάταν DA και οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής επιλύουν τη διαφορά σχετικά με την έρευνα Τραμπ

Σε μια ενημέρωση στις 8 Μαρτίου, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Υποστράτηγος Πατ Ράιντερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν ένα προσωρινό πλοίο για να παραδώσει βοήθεια στους κατοίκους της Γάζας. (Βίντεο: The Washington Post, Φωτογραφία: Susan Walsh/AP/The Washington Post)

Περίπου 576.000 άνθρωποι – περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού του θύλακα – βρίσκονται στα πρόθυρα του λιμού, δήλωσαν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών. είπε. Υπουργείο Υγείας της Γάζας είπε Τουλάχιστον 20 άνθρωποι πέθαναν εκεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα λόγω υποσιτισμού και αφυδάτωσης.

Υπάρχει μια «επιτακτική, επείγουσα ανάγκη» για ανακούφιση, είπε ο Ράιντερ, περιγράφοντας αυτό που χαρακτήρισε ως «επείγον έργο».

Αμερικανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένης της 7ης Ταξιαρχίας Μεταφορών του Στρατού με έδρα τη Βιρτζίνια, θα συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Η επιχείρηση περιλαμβάνει την κατασκευή μιας πλωτής αποβάθρας στη θάλασσα που θα επιτρέπει στα πλοία να παραδίδουν βοήθεια, η οποία στη συνέχεια θα φορτώνεται σε πλοία υποστήριξης του ναυτικού και θα φορτώνεται στο πλωτό διάδρομο. Ένας διάδρομος δύο λωρίδων, μήκους περίπου 1.800 ποδιών, θα οδηγήσει σε ένα σημείο προσγείωσης στην ακτή και θα φυλάσσεται στο έδαφος από μη αμερικανό προσωπικό, το οποίο ο αναβάτης δεν θα αναγνωρίσει. Τα φορτηγά θα έχουν πρόσβαση στην πεζογέφυρα για να μεταφέρουν και να ρυμουλκούν βοηθήματα.

Η Ουάσιγκτον συντονίζεται με άλλες χώρες της περιοχής, τα Ηνωμένα Έθνη και ανθρωπιστικές ομάδες για να καθορίσουν πώς θα διανεμηθεί η βοήθεια μόλις φτάσει στο έδαφος, είπε ο Ράιντερ. Το αμερικανικό προσωπικό μένει στη στεριά ή σε πλοία, είπε.

Ερωτηθείς εάν το Πεντάγωνο πίστευε ότι οι μαχητές της Χαμάς θα στόχευαν τις δυνάμεις των ΗΠΑ που επιχειρούν στη θάλασσα, ο Ράιντερ είπε: «Είναι σίγουρα πιθανό». Πρόσθεσε: «Εάν η Χαμάς ενδιαφέρεται πραγματικά για τον παλαιστινιακό λαό, μπορεί κανείς να ελπίζει ότι αυτή η διεθνής αποστολή για την παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη θα συνεχιστεί χωρίς προβλήματα».

READ  Διευθύνων Σύμβουλος TikTok: Η εφαρμογή δεν μοιράστηκε ποτέ δεδομένα των ΗΠΑ με την κινεζική κυβέρνηση

Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή Το Ισραήλ θα παράσχει ασφάλεια για αυτήν την προσπάθεια. Οι εμπλεκόμενες στρατιωτικές μονάδες θα έχουν τις δικές τους δυνατότητες προστασίας δύναμης, είπε ο Ράιντερ.

Η βοήθεια θα σταλεί μέσω Κύπρου, όπου τα εμπορεύματα θα ελεγχθούν από το Ισραήλ.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα την Παρασκευή ότι οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας εκτός των ΗΠΑ στη Γάζα δια θαλάσσης θα ξεκινήσουν αργότερα αυτή την εβδομάδα. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula van der Leyen είπε Η πολιορκημένη περιοχή αντιμετωπίζει «καταστροφή».

«Γι' αυτό σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Ηνωμένες Πολιτείες – υποστηριζόμενες φυσικά από άλλους σημαντικούς εταίρους – ανακοίνωσαν την πρόθεσή μας να ανοίξουμε έναν θαλάσσιο δρόμο για την παροχή της αναγκαίας πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας δια θαλάσσης. ” είπε.

Παγκόσμια Κεντρική ΚουζίναΜια ομάδα βοήθειας που ιδρύθηκε από τον σεφ José Andrés παρέχει επισιτιστική βοήθεια για την αποστολή, καθώς και «ομάδες στην Κύπρο και τη Γάζα», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Jamie McGoldrick, τον Ανθρωπιστικό Συντονιστή του ΟΗΕ για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, αναμένονται αρκετές προκλήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης και ασφάλειας όταν ξεκινήσει το έργο. «Τι συμβαίνει μετά την άφιξη της βοήθειας στο λιμάνι; Πώς φτάνει με φορτηγά και πηγαίνει στη διανομή; Δεν νομίζω ότι αυτά τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί ακόμη», είπε.

Οι προσπάθειες βοήθειας στη Γάζα είναι ήδη υπερβολικές λόγω ελλείψεων σε φορτηγά και καύσιμα. Μόλις φτάσει η βοήθεια στην ξηρά, θα αντιμετωπίσει προκλήσεις διανομής, όπως η βοήθεια που φτάνει στην περιοχή μέσω ξηράς.

“Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι πολλοί από τους δρόμους είναι εκτός λειτουργίας ή στους δρόμους που είναι ανοιχτοί, είναι δύσκολο να περάσουμε παρά το πλήθος και την κυκλοφοριακή συμφόρηση”, είπε ο McColdrick.

READ  Βίντεο με αξιωματικούς του Μέμφις να χτυπούν τον Ντάιερ Νίκολς αποκαλύπτει εκτεταμένη φρίκη

Η επιχείρηση επίπλευσης του πλοίου υπογραμμίζει τους περιορισμούς της αεροπορικής υποστήριξης, ένα σύνθετο έργο τόσο επικίνδυνο για τους αμάχους κάτω και παρέχει σχετικά μικρή ανακούφιση σε μια κατάσταση όπως ο ισραηλινός πόλεμος στη Γάζα.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν εκεί την Παρασκευή, δήλωσε ο Mahmoud Bassal, εκπρόσωπος της πολιτικής άμυνας της Γάζας, μετά από προφανή δυσλειτουργία αλεξίπτωτου που προσγειώθηκε σε μερικά από τα φορτωμένα κιβώτια. Ο Ράιντερ διέψευσε τις αναφορές ότι η αιτία ήταν αεροπορική ρίψη από αμερικανικό αεροσκάφος.

«Όλα τα πακέτα βοήθειάς μας προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο έδαφος», είπε ο Ράιντερ, προσθέτοντας ότι οι αρχικές αναφορές για το περιστατικό ήρθαν λίγο πριν τα αμερικανικά αεροπλάνα ρίξουν τα φορτία τους από ένα αεροπλάνο C-130.

Ο Ράιντερ είπε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις για τη μείωση του κινδύνου, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού του βάρους της σανίδας, του εντοπισμού των ζωνών πτώσης με λιγότερα άτομα και της αποστολής μηνυμάτων στο κοινό πριν από την απόρριψη της βοήθειας.

Η Victoria Bisset, η Kate Brown, η Karen Deung και η Susannah George συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *