Χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια: Ισχυρή χιονοθύελλα στην Καλιφόρνια κλείνει δρόμους και χιονοδρομικά κέντρα καθώς βουνά με βαρύ χιόνι και αέρα



CNN

Χιονοθύελλες έπληξαν τη Βόρεια Καλιφόρνια το Σαββατοκύριακο με καταστροφικούς ανέμους και βαρύ χιόνι που πέφτει σε κορυφογραμμές βουνών και κάτω σε κοιλάδες.

Ενώ η προειδοποίηση για χιονοθύελλα είναι ακόμη σε ισχύ στη Σιέρα Νεβάδα, περίπου 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το βουνό Δυτικά βρίσκονται υπό προειδοποιήσεις για τον καιρό για το χειμώνα.

Οι πιο ακραίες συνθήκες εμφανίζονται σε υψηλότερα υψόμετρα, με συνθήκες λευκής ακτινοβολίας και ανέμους με δύναμη τυφώνα στη Σιέρα Νεβάδα.

Το χιόνι έκλεισε ένα τμήμα 70 μιλίων του Interstate 80 κοντά στην πολιτειακή γραμμή της Νεβάδα για περισσότερο από μία ημέρα, αφού οι αξιωματούχοι της εθνικής οδού ανέφεραν ότι οδηγήθηκαν εγκλωβισμένοι την Παρασκευή το βράδυ.

«Οι έντονες χιονοπτώσεις 2-6 ιντσών την ώρα και οι ριπές έως και 100 mph κατά καιρούς θα διατηρήσουν αδύνατες συνθήκες ταξιδιού στη Σιέρα Νεβάδα», ανέφερε το κέντρο πρόγνωσης καιρού.

Μετεωρολογική Υπηρεσία Ένας «υψηλός έως σοβαρός» κίνδυνος χιονοστιβάδας έχει εκδοθεί για την περιοχή Central Sierra και Greater Lake Tahoe μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Περίπου 5-12 πόδια χιόνι προβλέπεται σε όλη την κορυφή της Σιέρα αργά την Κυριακή, ενώ καταστροφικοί άνεμοι «75 mph» είναι πιθανοί σε όλη την Intermountain West, σύμφωνα με το Κέντρο Πρόγνωσης Καιρού.

«Αυτοί οι άνεμοι θα καταστρέψουν δέντρα και καλώδια ρεύματος, με αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος», ανέφερε. «Επίσης, χαμηλότερες θερμοκρασίες θα κινηθούν δυτικά πίσω από το αρχικό μέτωπο, μειώνοντας τα επίπεδα χιονιού σε πολλές κοιλάδες».

Δείτε αυτό το διαδραστικό περιεχόμενο στο CNN.com

Περισσότερα από 12.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα στην Καλιφόρνια νωρίς το πρωί της Κυριακής — από σχεδόν 40.000 εκείνο το πρωί. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης PowerOutage.us.

READ  Τα κατεψυγμένα φρούτα ανακλήθηκαν λόγω μόλυνσης από λιστέρια

Αρκετά γήπεδα σκι και αναβατήρες παρέμειναν κλειστά το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων των Palisades Tahoe, Sierra στο Tahoe και Mammoth, και ορισμένα θέρετρα προειδοποίησαν για την έναρξη αργά την Κυριακή.

Το χιονοδρομικό κέντρο Sierra-at-Tahoe at Twin Bridges μοιράστηκε τις εικόνες με το CNN. Το χιόνι συσσωρεύεται στην πόρτα Το κατάστημα συντήρησης του θέρετρου και ένα αυτοκίνητο στο πάρκινγκ επισκεπτών του θέρετρου θάφτηκαν τη νύχτα στο χιόνι.

«Η ένταση του ανέμου θα μειωθεί, αν και αναμένεται επιπλέον χιόνι κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές Cascades/Sierra, Wasatch και κεντρικά Rockies», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στην τελευταία του συζήτηση για τις προβλέψεις νωρίς την Κυριακή.

Η μετεωρολογική υπηρεσία είπε ότι οι θυελλώδεις άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν αργά την Κυριακή, αλλά ένα νέο μοτίβο θα ακολουθήσει τη Δευτέρα.

Whiteouts και «αδύνατες» συνθήκες ταξιδιού

Brooke Hess-Homeier/AP

Οι κάτοικοι προσπαθούν να καθαρίσουν το χιόνι γύρω από ένα αυτοκίνητο στο Truckee το Σάββατο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε ότι οι συνθήκες χιονιού και λευκής ακτινοβολίας θα κάνουν τα ταξίδια «αδύνατα», καθώς το δυνατό χιόνι και οι ουρλιαχτοί άνεμοι έπληξαν τμήματα της Σιέρα και της βόρειας οροσειράς.

Η καταιγίδα ανάγκασε το Mammoth Mountain Ski Resort να κλείσει τον κεντρικό δρόμο προς το US 395 για αρκετές ώρες το Σάββατο, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών της Καλιφόρνια.

Η περιπολία αυτοκινητοδρόμων της Καλιφόρνια ανέφερε ότι το I-80 ήταν ακόμα κλειστό μεταξύ του Truckee, της πολιτειακής γραμμής της Νεβάδα και του Κόλφαξ από το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι συνθήκες χιονιού και ανέμου άφησαν ορισμένα οχήματα αποκλεισμένα στο δρόμο την Παρασκευή, με ορισμένους αυτοκινητιστές να απαιτούν διάσωση, σύμφωνα με το CHP Truckee, το οποίο ανέφερε “πολλά οχήματα εγκλωβισμένα στο Donner Summit”.

«Σε ένα σημείο, οι συνθήκες χιονοθύελλας δυσκόλεψαν το προσωπικό έκτακτης ανάγκης και τα ρυμουλκά φορτηγά να προσεγγίσουν τους αυτοκινητιστές», ανέφερε η υπηρεσία.

Πολλοί δρόμοι στην περιοχή είναι κλειστοί λόγω των καιρικών φαινομένων, ενώ κάποιοι είναι αλυσοδεμένοι, απαιτώντας αλυσίδες για να κρατήσουν τα οχήματα στο δρόμο.

Η περιπολία εθνικών οδών της Καλιφόρνια δημοσίευσε μια φωτογραφία το απόγευμα του Σαββάτου ενός από τα αυτοκίνητά της κολλημένο στο χιόνι. «Ακόμη και οι αξιωματικοί μας μερικές φορές κολλάνε στο χιόνι! Ωστόσο, οι συνθήκες που μοιάζουν με χιονοθύελλα δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει και οι αξιωματικοί μας εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν όλους ασφαλείς. Αποφύγετε να ταξιδεύετε αυτές τις ώρες και να γνωρίζετε τις συνθήκες του δρόμου. Είπε στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *