Το NBC αντέστρεψε την απόφασή του να προσλάβει τη Rona McDaniel μετά από μια έντονη αντίδραση στον αέρα

Εν μέσω ενός πλήθους διαμαρτυριών στον αέρα από μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του δικτύου, η πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, Ρόνα ΜακΝτάνιελ, δεν θα συμμετέχει πλέον στο δίκτυο ως αμειβόμενη συνεργάτης, ανακοίνωσε το NBC την Τρίτη το βράδυ.

Ο Πρόεδρος του NBCUniversal News Group, Cesar Conde, είπε στους υπαλλήλους του σε ένα σημείωμα ότι είχε ακούσει τις «εύλογες ανησυχίες» πολλών υπαλλήλων του δικτύου. «Κανένας οργανισμός, ειδικά μια αίθουσα σύνταξης, δεν μπορεί να πετύχει αν δεν ευθυγραμμιστεί με συνοχή», έγραψε. «Τις τελευταίες ημέρες κατέστη σαφές ότι αυτός ο διορισμός υπονομεύει αυτόν τον στόχο».

Το δίκτυο ανακοίνωσε τέσσερις ημέρες νωρίτερα ότι έφερε τον ΜακΝτάνιελ για να παράσχει «ειδική εικόνα και ανάλυση» για την πολιτική. «Δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική στιγμή να έχεις μια φωνή σαν τη Ρόνα στην ομάδα», είπε στέλεχος του NBC News στους στελέχη εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, οι προσωπικότητες της εταιρείας στον αέρα -ιδιαίτερα εκείνες του φιλελεύθερου καλωδιακού θυγατρικού MSNBC του NBC- διαφώνησαν σθεναρά, λέγοντας ότι η προώθηση από τον ΜακΝτάνιελ για τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για απάτη στα μέσα ενημέρωσης τον απέκλεισε από τη συμμετοχή στα ειδησεογραφικά τους τμήματα.

Ένας ένας βγήκαν στον αέρα για να μεταδώσουν τα νέα στα αφεντικά τους μπροστά σε ζωντανό κοινό τη Δευτέρα.

«Πάρτε ένα λεπτό και παραδεχτείτε ότι ίσως δεν ήταν η σωστή κλήση», είπε η κορυφαία σταρ του MSNBC, Rachel Maddow, στην εκπομπή της εκείνο το βράδυ. «Το να παραδέχεσαι όταν κάνεις λάθος είναι σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας».

Το NBC γνωστοποίησε την είδηση ​​για τη διόρθωση της πορείας του στο προσωπικό του προτού ειδοποιήσει τον McDaniel, είπε ένα άτομο που γνωρίζει την κατάσταση που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να προστατεύσει την εμπιστοσύνη.

READ  Ένας πύραυλος διπλής κεφαλής SpaceX εκτοξεύτηκε από τη Φλόριντα

Ο ΜακΝτάνιελ εξεπλάγη από την αντίδραση στην πρόσληψή του και τον χειρισμό του θέματος από το NBC, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση. Σχεδιάζει να προσλάβει δικηγόρο για την αντιμετώπιση συμβατικών θεμάτων.

Η οργή για την υποψηφιότητά του δείχνει τον μεγαλύτερο αγώνα που αντιμετωπίζουν τα τηλεοπτικά δίκτυα για την πρόσληψη ειδικών για να προσφέρουν μια προοπτική υπέρ του Τραμπ ενάντια στους θεατές και τους δικούς τους υπαλλήλους.

Για παράδειγμα, το προσωπικό του CBS News εξέφρασε αντιρρήσεις όταν ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ, Μικ Μάλβεϊ – ένας άλλος προμηθευτής των αναληθών ισχυρισμών του πρώην προέδρου – προσλήφθηκε ως συνεισφέρων πριν από δύο χρόνια. Τελικά εμφανίστηκε στον αέρα μόνο περιστασιακά και αποχώρησε από το δίκτυο μετά από περίπου ένα χρόνο.

Ωστόσο, το NBC προσέλαβε επίσης τον Μαρκ Σορτ, πρώην επιτελάρχη του αντιπροέδρου του Τραμπ Μάικ Πενς, τον Φεβρουάριο χωρίς να πυροδοτήσει αντιδράσεις.

Οι υπάλληλοι του NBC εξέφρασαν την οργή τους για την πρόσληψη από το πρακτορείο της πρώην προέδρου της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, Ρόνα ΜακΝτάνιελ, μετά από χρόνια άρνησης των εκλογών. (Βίντεο: JM Rieger/The Washington Post, Φωτογραφία: Melina Mara/The Washington Post)

Οι υπάλληλοι του NBC υποστήριξαν δημόσια και ιδιωτικά ότι το παράπονό τους δεν αφορούσε τον κομματισμό του McDaniel, αλλά τις πράξεις του.

«Για να είμαστε ξεκάθαροι, πιστεύουμε ότι το NBC News θα πρέπει να αναζητήσει συντηρητικές ρεπουμπλικανικές φωνές για να παρέχει ισορροπία στην εκλογική τους κάλυψη», δήλωσε ο συν-παρουσιαστής Mika Brzezinski τη Δευτέρα στην εκπομπή «Morning Joe» του MSNBC. «Αλλά θα πρέπει να είναι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι, όχι ένα άτομο που έχει χρησιμοποιήσει την εξουσία του ως αντιδημοκρατικός ψηφοφόρος».

READ  185+ καλύτερες εκτεταμένες προσφορές Prime Day που μπορείτε ακόμα να κολλήσετε

«Καλωσορίζουμε τις φωνές των Ρεπουμπλικανών», πρόσθεσε ο παρουσιαστής της πρώτης ώρας Joy Reid αργότερα μέσα στην ημέρα. «Η αλήθεια είναι: Αυτό δεν ήταν μια διαφωνία. Στην πραγματικότητα υποστήριξε ένα παράνομο σχέδιο κλοπής εκλογών στην πολιτεία του Μίσιγκαν.

Στο σημείωμά του προς το προσωπικό, ο Κόντε ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό “που ένιωσε ότι τους απογοήτευσε” και είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσληψη.

Πρόσθεσε ότι το δίκτυο είναι αφοσιωμένο στην ιδεολογική ποικιλομορφία, «για τον σκοπό αυτό, θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να αναζητήσουμε φωνές που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά μέρη του πολιτικού φάσματος».

Ο Άλεξ Κόναντ, ένας Ρεπουμπλικανός στρατηγός που εργάστηκε στην προεδρική εκστρατεία του Μάρκο Ρούμπιο το 2016, είπε στην Post νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο πρόβλημα προμήθειας ειδικών.

«Τα δίκτυα αγωνίζονται πραγματικά να κρατήσουν τους πιστούς του Τραμπ στον αέρα», είπε. “Για να είσαι καλός σε αυτό, πρέπει να είσαι σοβαρός άνθρωπος. Δεν μπορείς να είσαι συνωμότης και να πετύχεις σε αυτόν τον ρόλο. Προσπαθούσαν να βρουν σοβαρούς ανθρώπους που έβγαιναν από το Trump World και δεν έβλεπαν πολλή όρεξη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης προεδρικής εκστρατείας και διακυβέρνησης Τραμπ, το CNN προσπάθησε να αιχμαλωτίσει τη φωνή των υποστηρικτών του. Ωστόσο, ορισμένοι συνεισφέροντες υπέρ του Τραμπ, όπως ο Τζέφρι Λορντ, έχουν δεχτεί έντονη κριτική, ενώ άλλοι έχουν ξεβραστεί από διάφορες διαμάχες και σκάνδαλα.

Ο ΜακΝτάνιελ έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο «Meet the Press» της Κυριακής, όπου η οικοδέσποινα Kristen Welker ξεκαθάρισε για το κοινό της.

Στη συνέχεια έψησε τον καλεσμένο του σε μια συνέντευξη που οι κριτικοί επαίνεσαν για την επιθετικότητα και τη σκληρότητά του.

READ  Συμβούλιο Federal Reserve - Η Federal Reserve ανακοινώνει ότι το νέο της σύστημα για άμεσες πληρωμές, η υπηρεσία FedNow®, είναι πλέον ενεργό.

Μετά την εκπομπή, ο πολιτικός αναλυτής Τσακ Τοντ έθεσε ερωτήματα σχετικά με την «αξιοπιστία» του ΜακΝτάνιελ και είπε στον Γουέλκερ: «Δεν ξέρω αν σου έδωσε απαντήσεις επειδή δεν ήθελε να χαλάσει το συμβόλαιό της..

Η αντίδραση το πρωί της Δευτέρας ήταν ότι οι συμπαρουσιαστές του «Morning Joe» δεν θα τον είχαν προσλάβει. Σε όλη τη διάρκεια της βραδινής σύνθεσης, οι οικοδεσπότες του MSNBC επιτέθηκαν εκ περιτροπής στον McDaniel και στην απόφαση να τον προσλάβουν, την οποία ο Maddow χαρακτήρισε «ανεξήγητη».

Τα σχόλια του Todd και των παρουσιαστών του “Morning Joe” είναι αξιοσημείωτα επειδή οι υπάλληλοι του NBC σπάνια επικρίνουν το δίκτυο, είπε στη The Post τη Δευτέρα η Tate James, δημοσιογράφος βίντεο δικτύου που ηγείται της μονάδας του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους ψηφιακούς εργαζόμενους. «Είναι το κατεστημένο του NBC και βλέπουν ότι τα στελέχη είναι μπερδεμένα σχετικά με αυτό», πρόσθεσε.

Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου μέχρι το πρωί της Τρίτης. Αν και ο McDaniel θα παραμείνει στον οργανισμό, ένα από τα μεγάλα κανάλια του έχει ήδη δηλώσει ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος να εμφανιστεί εκεί, η πρόεδρος του MSNBC Rashida Jones είπε στους οικοδεσπότες της ότι δεν χρειάζεται να του κάνει κράτηση.

Μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του NBC στο θέμα, παραδέχονται οι υπάλληλοι του δικτύου και τα ανταγωνιστικά στελέχη των μέσων ενημέρωσης, ήταν ότι δεν εξασφάλισε το buy-in από τα αστέρια του δικτύου πριν προσλάβει τον McDaniel.

Εάν το NBC δεν αναιρέσει την απόφασή του, το δίκτυο θα αντιμετωπίσει πρόσθετη κριτική τα βράδια της Τρίτης από τους οικοδεσπότες του prime-time Chris Hayes και Alex Wagner, οι οποίοι αποχωρούν από τα βράδια της Δευτέρας.

Ο Josh Dawsey συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *