Τα φιλοπαλαιστινιακά στρατόπεδα του Πανεπιστημίου του Σικάγο δοκιμάζουν τη δέσμευσή τους για την ελευθερία του λόγου

Το Πανεπιστήμιο του Σικάγο έχει δημιουργήσει ένα εμπορικό σήμα γύρω από την ιδέα ότι οι φοιτητές του πρέπει να είναι ατρόμητος Συναντηθείτε με ιδέες ή απόψεις με τις οποίες διαφωνούν.

Για να γιορτάσει, το σχολείο χαρίζει δωρεάν αντίγραφα της ομιλίας του για το 2015 στους εισερχόμενους μαθητές. ΔήλωσηΟνομάζεται Διακήρυξη του Σικάγου, λέει ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι «ουσιώδες στοιχείο» του πολιτισμού της.

Το πανεπιστήμιο έχει από καιρό τηρήσει μια πολιτική θεσμικής ουδετερότητας, η οποία αποθαρρύνει έντονα τα ιδρύματα από το να αποχωρίζονται για πολιτικούς λόγους ή να εκδίδουν δηλώσεις που το συνδέουν με έναν κοινωνικό σκοπό. Αυτή η ουδετερότητα, υποστηρίζει το πανεπιστήμιο, επιτρέπει μια ισχυρή, απεριόριστη ανταλλαγή ιδεών.

Πολλοί καθηγητές είναι περήφανοι για το πώς η δέσμευση του σχολείου σε αυτές τις αρχές έχει αντέξει σε δύο παγκόσμιους πολέμους, το Βιετνάμ και, πιο πρόσφατα, την αναταραχή της κυβέρνησης Τραμπ. Περαιτέρω 100 εταιρείες έχουν υιοθετήσει ή εγκρίνει παρόμοιες πολιτικές.

Αλλά η ιδέα του Πανεπιστημίου του Σικάγο ως προπύργιο της ελευθερίας του λόγου δοκιμάζεται ξανά – αυτή τη φορά σε ένα στρατόπεδο στο κεντρικό Quad όπου οι διαδηλωτές του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα αρνούνται να φύγουν για περισσότερο από μια εβδομάδα.

Το πανεπιστήμιο τους επέτρεψε να μείνουν σε δεκάδες σκηνές παραβιάζω Πολιτική κατά της ανέγερσης κατασκευών σε δημόσιους χώρους. Το σχολείο «ήθελε να δείξει τη μεγαλύτερη δυνατή λεωφόρο για την ελεύθερη έκφραση», δήλωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Πολ Αλιβισάτος.

Τώρα, το πανεπιστήμιο θέλει την απομάκρυνση του στρατοπέδου, επικαλούμενος αναστάτωση στη φοιτητική ζωή και υποβάθμιση της ευγένειας στην πανεπιστημιούπολη.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει πουθενά. Οι συνομιλίες διακόπηκαν το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές διαδηλωτές θεωρούν υποκριτικό το αίτημα της διοίκησης.

«Το πανεπιστήμιο συνεχίζει να στριμώχνει αυτό το σημείο σχετικά με την ελευθερία του λόγου», δήλωσε ο τεταρτοετής επικεφαλής των πολιτικών επιστημών Yusuf Husway κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του Σαββάτου στο Quad.

«Σας δίνουμε τα δικαιώματά σας για την Πρώτη Τροποποίηση και είμαστε ένα από τα μοναδικά πανεπιστήμια που το κάνουν αυτό, άρα είμαστε καλοί», είπε στους διαδηλωτές του σχολείου.

Αλλά, όπως το βλέπει, οι πολιτικές ομιλίας του Σικάγο είναι ένα φύλλο συκής. «Το χρησιμοποιούν για να μας κλείσουν».

Σε ολόκληρη τη χώρα, τα στρατόπεδα ανάγκασαν τους διευθυντές και τους φοιτητές να αντιληφθούν τα εξωτερικά όρια της ελευθερίας του λόγου. Οι σκηνές, υποστηρίζουν οι φοιτητές, είναι μια μορφή ομιλίας, αλλά για τους διαχειριστές, παραβιάζουν τους κανόνες σχετικά με το φυσικό χώρο και την αναστάτωση της πανεπιστημιούπολης.

Θα πρέπει τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να αγνοούν τις δικές τους πολιτικές κατά της διασπαστικής δραστηριότητας για χάρη του λόγου, ακόμα κι αν πολλοί Εβραίοι φοιτητές αισθάνονται ότι η ταυτότητά τους δέχεται επίθεση; Πότε ένας αγώνας κυριαρχεί σε μια πανεπιστημιούπολη τόσο ώστε να πνίξει τη διαφωνία; Εάν οι κατασκηνώσεις κατακλύζουν τη φοιτητική ζωή, θα επηρεάσουν τα τύμπανα και οι καντάδες τη μελέτη για τους τελικούς;

READ  Το γκαλά 50 εκατομμυρίων δολαρίων του Τραμπ σχεδόν διπλασιάζει τις τρεις προεδρικές προεδρικές προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων

Κάποια σχολεία έχουν καταλήξει σε συμφωνίες με διαδηλωτές που μειώνουν τουλάχιστον προσωρινά τη θερμοκρασία. Και οι μαθητές έχουν καθαρίσει τις κατασκηνώσεις τους.

Όμως, καθώς οι Αρχηγοί του Σικάγο αναζητούν έναν τρόπο να γκρεμίσουν τις σκηνές, δεν θα βρουν πολλές γευστικές επιλογές. Το να καλέσετε την αστυνομία είναι ένα χάος που κανένας διευθυντής σχολείου δεν θέλει να συμβεί όταν τους παρακολουθεί. Ένα τετράγωνο γεμάτο σκηνές δεν είναι ιδανικό όταν έρχονται οικογένειες για την αποφοίτηση.

Αλλά κατά κάποιο τρόπο, το επιχείρημα για τα στρατόπεδα αφορά τόσο την κουλτούρα της συζήτησης και της διαφωνίας όσο και την ελευθερία του λόγου. Οι ενήλικες μαθητές που μαθαίνουν για έννοιες όπως οι ασφαλείς χώροι κατηγορούν τα πανεπιστήμια ότι τους φιμώνουν για αυτό που σήμερα είναι γνωστό ως ιδιοσυγκρασιακή συμπεριφορά.

Ο Τζέφρι Στόουν, καθηγητής νομικής στο πανεπιστήμιο που επέβλεψε την έκθεση του Σικάγο του 2015, είπε ότι κάποιες αποχρώσεις χάθηκαν. Ενώ η Πρώτη Τροποποίηση προστατεύει το δικαίωμα να «λέμε πράγματα που φοβίζουν τους άλλους», ο κ. Ο Στόουν είπε, «Αυτό που θέλετε να πείτε στους μαθητές και τους πολίτες: Θα πρέπει να προσπαθήσετε να μην το κάνετε αυτό. Θα πρέπει να μεταφέρετε το μήνυμά σας με πολιτικό και σεβασμό.

Το Quad στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο διαμαρτυρήθηκε όλο το Σαββατοκύριακο. Ένα μικρό χωριό με περισσότερες από 100 σκηνές, το στρατόπεδο απέχει λίγα βήματα από το κτίριο που στεγάζει το γραφείο του Προέδρου.

Ανά πάσα στιγμή, η περιοχή γέμιζε με δεκάδες μαθητές που έμοιαζαν να απολαμβάνουν τον απίστευτα ζεστό ανοιξιάτικο καιρό. Ο Μπομπ Ντίλαν φούντωσε από το μεγάφωνο. Ψαλμωδίες – «Ελεύθερη, Ελεύθερη Παλαιστίνη» και «Από το ποτάμι στη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη» – έψαλλαν πολλοί Εβραίοι που ζητούσαν την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ. Συνθήματα με κιμωλία κάλυψαν τα πεζοδρόμια: «Η παραμονή στην επένδυση είναι πολιτική δήλωση, όχι ουδέτερη» και «Κινεζικές κουέερ φεμινίστριες για την Παλαιστίνη».

Στροφή μηχανής. Επισκέφτηκε και ο Τζέσι Τζάκσον.

Ωστόσο, η ένταση ήταν αισθητή καθώς ορισμένοι μαθητές κάλυψαν τα πρόσωπά τους φορώντας μάσκες ή kaffiyeh. Οι διαδηλωτές κρατούσαν κουβέρτες για να εμποδίσουν τους φωτογράφους να τραβήξουν φωτογραφίες. Μερικοί Εβραίοι φοιτητές περπάτησαν μέσα από το Quad καθώς επέστρεφαν στο σπίτι από τη λειτουργία, περνώντας πινακίδες που έγραφαν «Παγκοσμιοποιήστε την Ιντιφάντα» και «Οι Εβραίοι τώρα λένε κατάπαυση του πυρός».

Όταν οι φοιτητές διαδηλωτές δημιούργησαν για πρώτη φορά στρατόπεδο στις 29 Απριλίου, ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Δρ Αλιβισάτος έστειλε ένα σαφές μήνυμα στους διαδηλωτές ότι η επιφυλακτικότητα του δεν ήταν απεριόριστη.

READ  DGA, IATSE, SAG-AFTRA Picket Line Rules – The Hollywood Reporter

Αλλά οι μαθητές λένε ότι θα παραμείνουν στο τετράγωνο μέχρι το δικό τους αιτήματα Αντιμετωπίζεται μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται και άπτονται του παλαιστινιακού σκοπού. Αυτές περιλαμβάνουν επενδύσεις εξόδου που χρηματοδοτούν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ. Μια γενοκτονία και «σχολαστική», καταστροφή παλαιστινιακών πανεπιστημίων, ισχυρίζεται ότι γίνεται στη Γάζα. Διάλυση της αστυνομίας της πανεπιστημιούπολης. Και ο τερματισμός της κατασκευής νέων κτιρίων στη γειτονιά είναι ένας τρόπος για να σταματήσει το gentrification.

Φαίνεται ότι δεν ξεκινούν τη διαχείριση λόγω της πολιτικής ουδετερότητας του Σικάγο. Έχει αντισταθεί σε παρόμοια πίεση στο παρελθόν. Το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ήταν μια αξιοσημείωτη εξαίρεση στη δεκαετία του 1980, καθώς άλλα μεγάλα πανεπιστήμια έλαβαν υπόψη τις απαιτήσεις των φοιτητών να αποχωρήσουν από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Νότια Αφρική.

Αλλά το πανεπιστήμιο είναι επίσης ασυνεπές, είπε ο φοιτητής ακτιβιστής κ. είπε ο Husway. Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ Υποστήριξη στα θύματα της εισβολής στην Ουκρανία.

Για ορισμένους διαδηλωτές, το δόγμα της ελευθερίας του λόγου του Σικάγο φαίνεται σαν ένα σκονισμένο λείψανο, άσχετο με το τι συμβαίνει στον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για τον πόλεμο στη Γάζα, που για αυτούς ισοδυναμεί με γενοκτονία.

Οι θεωρίες του λόγου σχετίζονται με πολλούς φοιτητές και καθηγητές “με τον ίδιο τρόπο που οι δηλώσεις αξίας της Procter & Gamble σχετίζονται με τους υπαλλήλους της Procter & Gamble”, δήλωσε ο Anton Ford, αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας στην κατασκήνωση. «Δεν τους ψηφίσαμε, οι μαθητές δεν τους ψήφισαν, κανείς δεν μας ζήτησε τη γνώμη μας για αυτούς.

Η Callie Maithoff, η οποία διδάσκει παγκόσμιες μελέτες με επίκεντρο την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, συμβουλεύει τους διαδηλωτές καθώς διαπραγματεύονται με τη διοίκηση. Είπε ότι το πανεπιστήμιο χρησιμοποιεί «στρατηγικά» τη στάση του για την ουδετερότητα ως τρόπο να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες.

“Ακούω τους ανθρώπους να λένε: “Μου αρέσει η ελευθερία του λόγου, αλλά αυτό έχει πάει πολύ μακριά”, είπε ο Δρ Maithoff “Όταν μιλάτε για 40.000 ανθρώπους που σκοτώνονται, πού είναι το όριο; Τι μπορεί να θεωρηθεί υπερβολικό; “

Την Παρασκευή, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη της κατασκήνωσης, το Παν Έστειλε ένα απογοητευτικό μήνυμα Στους διαδηλωτές.

«Το στρατόπεδο δεν μπορεί να συνεχιστεί», έγραψε ο Δρ Αλιβισάτος σε δήλωσή του. Αυτό δημιούργησε μια «συστηματική διαταραχή της πανεπιστημιούπολης», συνέχισε. «Οι διαδηλωτές μονοπωλούν περιοχές του Main Quad σε βάρος άλλων μελών της κοινότητάς μας. Οι σαφείς παραβιάσεις της πολιτικής έχουν αυξηθεί.

Πρόσθεσε, «Οι διαδηλωτές στο στρατόπεδο έχουν παραβιάσει τις πολιτικές μας αντί να εργάζονται μέσα σε αυτές».

Το πανεπιστήμιο κατηγόρησε τους φοιτητές διαδηλωτές ότι συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες κατά του Σικάγο – συμπεριλαμβανομένης της κραυγής σε αντιδιαδηλωτές και της καταστροφής μιας εγκατάστασης ισραηλινών σημαιών. Η φοιτητική εφημερίδα, The Chicago Maroon, έχουν αναφερθεί Κάποια στιγμή το Σαββατοκύριακο, οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν έναν προβολέα να δείξω Προσβολή στον γιατρό Αλιβισάτο στο κεντρικό κτίριο διοίκησης.

READ  Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ζωντανές ενημερώσεις - The New York Times

Το σκηνικό χωριό ήταν μια σκληρή και ταπεινή υπενθύμιση ότι ακόμη και ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας διαφωνίας δεν μπορούσε να καταπνίξει την οργή που οδήγησε σε λυσσαλέες διαδηλώσεις, καταλήψεις κτιρίων, διακοπές αποφοίτησης και συλλήψεις σε κολέγια σε όλη τη χώρα.

«Αν κάποιος σχεδίασε ένα stress test για να αποκαλύψει όλα τα λάθη και τα άλυτα ζητήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εν μέσω φοιτητικής δραστηριότητας, είναι αυτό», είπε ο Jamie Galvan, ένας δημοσιογράφος που έχει ερευνήσει εκτενώς την ιστορία του Πανεπιστημίου του Σικάγο με ελευθερία λόγου και ελευθερία. Αντίσταση.

Κύριος. Ο πατέρας του Γκάλβεν, Χάρι Γκάλβεν, ηγήθηκε της επιτροπής που ίδρυσε το πανεπιστήμιο κατάσταση Πολιτική ουδετερότητα το 1967. Ο Σον είπε ότι το σημερινό αδιέξοδο αντικατοπτρίζει πόσοι μαθητές —στην παγωμένη πανεπιστημιούπολη του Σικάγο και πέρα— δεν συμμερίζονται τις αξίες του σχολείου όταν πρόκειται για πολιτική έκφραση.

«Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο το πόσο αποξενωμένοι είναι οι νέοι από αυτό που πιστεύω ότι είναι η παράδοση της Πρώτης Τροποποίησης», είπε.

Αυτό το αδιέξοδο αντικατοπτρίζει τον βαθμό στον οποίο το σημερινό εμπόδιο πολιτικό κλίμα έχει επηρεάσει και τον εκπαιδευτικό τομέα.

“Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι η σύγκρουση”, δήλωσε ο Abu Patel, πρόεδρος της Interfaith America, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με έδρα το Σικάγο που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των θρησκευτικών θρησκειών.

«Ποιο είναι το σύμβολο της Μαθητικής Ομάδας Συντονισμού Μη Βίας;» Κύριος. ρώτησε ο Patel, αναφερόμενος σε μια από τις πιο δραστήριες ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1960. «Ήταν δύο χέρια ενωμένα».

Ποιο είναι το σύμβολο που χρησιμοποιείται από πολλές ομάδες που αναζητούν κοινωνική και πολιτική αλλαγή σήμερα; Κύριος. Ο Πατέλ απάντησε: «Γροθιά».

Η ικανότητα της παραγωγικής συνεργασίας με ανθρώπους που μοιράζονται διαφορετικές πολιτικές απόψεις είναι κάτι που η Olivia Cross θέλει οι νέοι να μάθουν να το κάνουν πιο φυσικά.

«Ήρθα εδώ για να ακούσω απόψεις διαφορετικές από τις δικές μου», είπε σε συνέντευξή του. «Αυτό είναι το να έρθεις στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Θέλω να μάθω τι πιστεύεις και γιατί.

Αλλά το σημερινό κλίμα είναι δύσκολο μερικές φορές, είπε.

Σημείωσε ότι οι μαθητές στην κατασκήνωση είχαν στήσει σκηνές για διάφορους σκοπούς – για να υποδεχτούν διαδηλωτές, για ιατρικές ανάγκες και για φαγητό.

«Τι ωραία θα ήταν να είχαμε μια σκηνή που να καλεί συζητήσεις για διαφορές;» σκέφτηκε.

Μπομπ Κιαρίτο Έκθεση που συνέβαλε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *