Το γκαλά 50 εκατομμυρίων δολαρίων του Τραμπ σχεδόν διπλασιάζει τις τρεις προεδρικές προεδρικές προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια για έρανο το Σάββατο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, σύμφωνα με τέσσερις πηγές.

Με οικοδεσπότη τον δισεκατομμυριούχο των hedge fund John Paulson, η εκδήλωση θα ωφελήσει την εκστρατεία του Τραμπ, το PAC του Save America, την Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών και πολιτειακά τμήματα του GOP στο πλαίσιο μιας κοινής συμφωνίας συγκέντρωσης κεφαλαίων.

«Η εκδήλωση του Σαββάτου σημαίνει ότι η οικονομική ομάδα του GOP είναι όλη πίσω στο σπίτι», είπε μια από τις πηγές που σχεδιάζει να παραστεί στον έρανο. «Να δημιουργήσω δίσκο».

Ο Τραμπ είχε μια κλήση με δωρητές και εράνους την Παρασκευή, στην οποία είπε ότι αναμένει να διπλασιάσει το ποσό που συγκέντρωσαν οι Δημοκρατικοί σε πρόσφατη εκδήλωση των Δημοκρατικών, σύμφωνα με μία από τις άλλες πηγές στο κάλεσμα.

Δεν ήταν αμέσως σαφές εάν όλα τα χρήματα που είχαν υποσχεθεί θα συγκεντρώνονταν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.

Από τότε που ανακοίνωσε την εκστρατεία του για να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ο Τραμπ αγωνίστηκε να καλύψει τα ταμεία του – εν μέρει λόγω της υποτονικής συγκέντρωσης κεφαλαίων και εν μέρει επειδή πολλά από τα χρήματα της προεκλογικής του εκστρατείας διοχετεύθηκαν για να τον υπερασπιστεί ενάντια σε ποινικές κατηγορίες. Σε τέσσερις ξεχωριστές περιπτώσεις.

Αλλά οι κάποτε απρόθυμοι Ρεπουμπλικάνοι δωρητές επέστρεψαν στο μαντρί τις εβδομάδες από τότε που κλείδωσε την υποψηφιότητα του κόμματος. Η υπερβολή του Σαββάτου για τη συγκέντρωση χρημάτων περιελάμβανε αρκετούς δωρητές υψηλών δολαρίων που έμειναν μακριά από τον Τραμπ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μπάιντεν και οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον παρευρέθηκαν σε έναν μοναδικό έρανο για τους Δημοκρατικούς στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη. Όπως και ο Τραμπ, έτσι και ο Μπάιντεν μάζεψε για την εκστρατεία του και για φιλικές εταιρείες που ξόδεψαν για λογαριασμό του. Η εκδήλωση των Δημοκρατικών συγκέντρωσε 26 εκατομμύρια δολάρια.

READ  Ο Πούτιν δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS - Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *