Το μπλε πουλί του Twitter πέταξε μέσα καθώς ο Καστούρι είπε ότι το λογότυπο X είναι εδώ

24 Ιουλίου (Reuters) – Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ μετονόμασε το Twitter X και αποκάλυψε ένα νέο λογότυπο μετά από 17 χρόνια μετάδοσης ιδεών στον κόσμο με ένα εμβληματικό μπλε πουλί.

Τη Δευτέρα, ένα λευκό Χ σε μαύρο φόντο έγινε το νέο λογότυπο στον ιστότοπο του Twitter, αν και το μπλε πουλί φαινόταν στην εφαρμογή για κινητά.

Από τότε που ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο, ο Μασκ είπε ότι οραματίζεται μια εφαρμογή που θα μπορούσε να προσφέρει στους χρήστες μια ποικιλία υπηρεσιών πέρα ​​από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως πληρωμές peer-to-peer, μιμούμενοι την ευρέως δημοφιλή εφαρμογή WeChat στην Κίνα.

Η αλλαγή είναι ένας τρόπος για τον Μασκ να αφήσει το στίγμα του στην εταιρεία, δήλωσε ο Tom Morton, παγκόσμιος επικεφαλής στρατηγικής της διαφημιστικής εταιρείας R/GA. «Η αλλαγή του ονόματος και του λογότυπου του Twitter δεν έχει καμία σχέση με ζητήματα χρήστη, διαφημιστή ή αγοράς. Είναι σύμβολο ότι το Twitter είναι προσωπική ιδιοκτησία του Έλον Μασκ.

«Κατέκτησε το οχυρό και τώρα κυματίζει τη δική του σημαία».

Το νέο λογότυπο προκάλεσε ανάμικτες αντιδράσεις από τους χρήστες και προκάλεσε σύγχυση σχετικά με το πώς θα ονομάζονταν τώρα τα Tweets, ενώ ειδικοί στο μάρκετινγκ και το branding είπαν ότι κινδύνευε να απορρίψει την αναγνώριση του ονόματος του Twitter για χρόνια.

«Μόνο μερικές επωνυμίες έχουν γίνει ρήματα ή αναφέρονται σε παγκόσμιους ειδησεογραφικούς οργανισμούς όσο το Twitter», λέει ο Matt Rhodes, επικεφαλής στρατηγικής στο δημιουργικό πρακτορείο House 337, το οποίο έχει συνεργαστεί με τον βρετανικό γίγαντα τηλεπικοινωνιών Sky.

«Το να δυσκολεύουμε τους ανθρώπους να βρουν ή να θέλουν να ανοίξουν την εφαρμογή στις γεμάτες οθόνες του τηλεφώνου τους είναι επιζήμιο για την εφαρμογή», ​​είπε.

READ  Η τιμή του Bitcoin αυξάνεται στα «26.000 $» με όρους USDC - Πόσο ψηλά θα φτάσει το BTC Short Short;

«Ως χρήστης του Twitter, παραδέχομαι ότι μου λείπει ήδη το πουλάκι», είπε ο Fernando Machado, πρώην επικεφαλής μάρκετινγκ στις Activision Blizzard, Restaurant Brands International και Burger King.

«Προσωπικά, πιστεύω ότι η νέα προσέγγιση είναι λίγο ψυχρή και απρόσωπη», είπε.

Έξω από τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο τη Δευτέρα, που είδε δημοσιογράφος του Reuters, η αστυνομία εμπόδισε τους εργαζομένους στις κατασκευές να αφαιρέσουν την πινακίδα του Twitter. Μόνο ένα μπλε πουλί και τα γράμματα «Ερ» παρέμειναν στη μία πλευρά του κτιρίου.

Το “#GoodbyeTwitter” ήταν δημοφιλής στην πλατφόρμα τη Δευτέρα σε σχέση με το παλιό λογότυπο, καθώς ορισμένοι χρήστες επέκριναν το νέο λογότυπο.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter το Σάββατο: «Σύντομα θα αποχαιρετήσουμε τη μάρκα Twitter και σταδιακά θα αποχαιρετήσουμε όλα τα πουλιά».

Σε ένα tweet που ρωτούσε πώς θα ονομάζονταν τα tweets κάτω από το X, ο Musk απάντησε “x”.

‘Όλη η χρήση’

Ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα το γράμμα Χ στις εταιρείες του. Ίδρυσε την x.com το 1999 ως ηλεκτρονική τράπεζα που αργότερα έγινε PayPal. Αγόρασε τον τομέα πίσω από το PayPal το 2017, λέγοντας ότι είχε «συναισθηματική αξία».

Ο τομέας x.com ανακατευθύνεται τώρα στο Twitter.

Η Linda Yaccarino, πρώην επικεφαλής διαφήμισης στην NBCUniversal, η οποία ξεκίνησε ως Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter στις 5 Ιουνίου, δήλωσε σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους τη Δευτέρα ότι ο X «θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο για να μεταμορφώσει την παγκόσμια πλατεία της πόλης».

READ  Ειδήσεις, δεδομένα και έσοδα από το WEF

Σύμφωνα με ένα σημείωμα που είδε το Reuters, η εταιρεία θα εργαστεί σε νέες δυνατότητες σε ήχο, βίντεο, ανταλλαγή μηνυμάτων, πληρωμές και τραπεζικές συναλλαγές.

Ο ιστότοπος θα αντιμετωπίσει προκλήσεις για την ανοικοδόμηση της επιχείρησής του.

Από την εξαγορά του Μασκ, η εταιρεία αντιμετώπισε ταραχώδεις περιόδους με απολύσεις, απότομη πτώση των διαφημιζόμενων και μετέωρη άνοδο της ανταπόκρισης της Meta στο Twitter.

Η απόφαση του δισεκατομμυριούχου να μετονομάσει το Twitter X θα μπορούσε να είναι νομικά περίπλοκη: το X χρησιμοποιείται ευρέως και αναφέρεται σε εμπορικά σήματα και εταιρείες όπως η Meta και η Microsoft διαθέτουν ήδη δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας με το ίδιο γράμμα.

«Ο Μασκ έχει εγκαταλείψει κάθε σχέδιο να επανεφεύρει το Twitter ως ένα ισχυρό αυτόνομο κοινωνικό δίκτυο και θεωρεί ότι τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν στο δίκτυο ως εξαντλημένο κόστος», δήλωσε ο Nicklas Meier, καθηγητής μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο Chapman.

«Το Twitter βρίσκεται σε αναταραχή τους τελευταίους μήνες και δεν νομίζω ότι μια νέα μάρκα θα λύσει τα πάντα», δήλωσε ο Drew Benvie, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων κοινωνικών μέσων Battenhall.

«Είναι λιγότερο για την επανεφεύρεση του Twitter και περισσότερο για την οικοδόμηση μιας επωνυμίας γύρω από την αυτοκρατορία του Έλον Μασκ, συμπεριλαμβανομένης της SpaceX, όπου η επωνυμία X είναι πραγματικά λίγο πιο στενή».

Αναφορές από τους Subanta Mukherjee στη Στοκχόλμη, Martin Coulter και Aidan Naldi στο Λονδίνο, Bharat Govind Gautam και Samrita A στη Μπανγκαλόρ. Η Sheila Tang στο Ντάλας και ο Carlos Baria στο Σαν Φρανσίσκο. Πρόσθετες αναφορές από τον Juby Babu. Μοντάζ Barbara Lewis και Jonathan Otis

Τα Πρότυπά μας: Αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Η Subantha ηγείται της ευρωπαϊκής κάλυψης τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, με ιδιαίτερη έμφαση σε αναδυόμενες τεχνολογίες όπως το AI και το 5G. Είναι δημοσιογράφος για περίπου 18 χρόνια. Εντάχθηκε στο Reuters το 2006 και έχει καλύψει διάφορα beats από τα οικονομικά μέχρι την τεχνολογία. Έχει έδρα στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

READ  Πτήση Jeju, Νότια Κορέα: Τρομακτικές στιγμές στην πτήση της Asiana Airlines καθώς η πόρτα του αεροπλάνου ανοίγει στον αέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *